Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelek

skrzypce

Polecane posty

Gość adelek

moje pytanie brzmi następująco: czy jest sens zaczynac uczyć sie gry na skrzypcach w wieku 15 lat??

Gość Elenia w obłokach
jasne!! ja zaczęłam grę na pianinie jak miałam 8 lat a jak 15 to zaczęłam grac na gitarze :) pamiętaj że wiek w takich rzeczach nie przeszkadza, wcale szybciej nie uczysz się będąc młodszym. Trzeba po prostu du zo ćwiczyć xD

Gość adelek
hmm ... rodzice mi to odradzają... a ja chciałam zrobić w tajemnicy przed wszystkimi xD żeby potem jak sie nauczę mieli wielkie oczy i wielkie zdziwko ze nic im nie powiedziałam xD ;]

Gość adelek
ale gitara jest dość prostym instrumentem ;p a pianino.... to już inna sprawa, a zaczęłaś grac w wieku 8 lat... ja sie boje ze będzie mi ciężko

Gość Elenia w obłokach
przyznam że gitara jest dość prosta, ale pianino już nie, tutaj trzeba już mieć w sobie ,,to coś" :) W tajemnicy raczej nie dasz rady, no bo za lekcje trzeba płacić ( i to wcale nie tak mało) skrzypce również musisz kupić ( i to nie na allegro gdzie największy bubel....) a rodzice... hmmm wytłumacz im, że bardzo chcesz nauczyć sie gry i że nie zrezygnujesz (bo chyba najbardziej boją sie tego, e skrzupce odstawisz w kąt i rzestaniesz grać). A sma mówisz, że niue zabraniają... to mysle że da sie wynegocjować.... Tak jak ja negocjowałam pieska.... hyeheh i wynegocjowałam w końcu :) A teraz będę negocjować konia (takk!) bo jeżdżę już od 7 lat, i bardzo chciałbym mieć własnego zwierzaka... Dasz radę :P

Gość Elenia w obłokach
a uwierz mi, że na początku nawet nikt nie chciał słyszeć o czy7nś podobnym (pies) :P A i jeszcze ci dopowiem jeśli chodzi\ o konia też nikt nie chce nawet pomyśleć, że mogłabym mieć własnego oprócz mojego dziadka , który chciałby mi kupić, ale nie mamy gdzie trzymać (trzeba by byo u znajomych) im bardziej go naciskam, tym bardziej mięknie więc polecam znaleźć w rodzinie taki czuły punkt w postaci jednej osoby i zmotywować go do działania może to być rodzeństwo, mama, babcia itp oni zawsze mogą rodziców przekonywac, trochę , prawd?

Gość adelek
ale w tajemnicy raczej przed przyjaciolmi o to mi chodzilo lekcje mam juz zalatwione egzamin wstepny zdalam na 5!! ale rodzice wlasnie sie boja tego jak juz wczesniej napisalas ze odstawie w kat, a oni strasznie pilnuja pieniedzy i nie wydaja je na byle "glupoty" chyba bede musiala za swoje pieniadze zalatwic ;// jakies uzywane......