Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okjhaaaaaa

Od czego moze byc łojotok?

Polecane posty

Gość okjhaaaaaa

tłusta skóra na twarzy a wczesniej miałam normalna a razcej nawet sucha, tłusta skora głowy, przetłuszczajace sie bardzo włosy- od zcego? dodam ze hormony wszytskie mam w normach, nie jestem w okresie dojzrewania bo mam juz skonczona 30...comoze byc powodem?

Gość problem moze stwarzac
zle odrzywianie....i za duzo cukrow;p

Gość hgvb
orgaznim produkuje za duzó łoju od tego tez moze być . CZyli nieprawidlowe działanie organizmu .

Gość okjhaaaaaa
ale dlazcego organizm produkuje za duzo łoju, co moze byc przyczyna?

Gość okjhaaaaaa
za dużo cukrów to raczej odpada ta opcja, poniewaz prawie wogóle nie jadam słodyczy, tylko sporadycznie

Gość ioppppppppp

Gość Androgeny.....
Za duzo testosteronu i jego pochodnych ... bardzo wysuszona skóra np . spirytusem salicylowym .. niski poziom estrogenów we krwi.. to główne przyczyny , no i nerwice..

Gość pisałam ze hormony mam w norma
ch , a nawet bardzo dobre! wiec przyczyna nie tkwi w hormonach...wiec od zcego?

moze wykonaj badania hormonow jeszcze raz?? One sie potrafia wahac niestety. Szczerze powiedziawszy mysle ze jednak tu jest przyczyna. Problemy z hormonami nie zawsze wystepuja jedynie w wieku dojrzewania.

Gość margi78
mialam ten sam problem ale odkad biore izotek jast rewelacja,tez jestem po 30-stce,pozdr

Gość mi sie wydaje
ze jak robilam juz raz badania hormonow, i są dobre to chyba az sie tak nie wahaja, aby je powtórzyc?

heheh moga sie wahac. Ja jestem przykladem. 24 lata wiec juz po wieku dojrzewania. Podejscie pierwsze: testosteron w normie, androstendion za wysoki. Podejscie drugie: testosteron za wysoki, androstendion w normie!! Odstepo czasu: dwa miesiace. W obydwu przypadkach pierwsza faza cyklu. W miedzyczasie nie bralam zadnych preparatow zawierajacych hormony. Lekarz na to: hormony sie u Pani wahaja!!

Gość bzduryy
hormony jak sa w normie to sa w normie, nie tzreba powtarzac badania

Gość a co tojest ten
androstendion?? robiłam badania hormonówale takich: testosteron, progesteron i estradiol, i sa bardzo dobre. Czy trzeba takze zrobic badanie tego androstendionu??

jest to jeden z tych meskich hormonow, ktory moze byc przyczyna lojotoku i tradziku.

Gość a co tojest ten
ale własnie lekarz zlecił mi badanie testosteronu, estradiolu i progesteronu a tego androstendionu mi nie zlecił, i nic nie mówił ..wiec chyba lekarz wie co robi, zna sie

Gość do m n
ale wiesz co? duzo osob ma lojotokowe zapalenie skóry a hormony maja w normie, wiec niekoniecznie przyczyna sa hormony

Gość do N M
WKLEJE CYTAT Z NETU ''przyczyną łojotoku i przetłuszczania się włosów jest zwykle niedobór witamin B1, B2, B 6 i kwasu pantotenowego w diecie'' wiec sama widzis ze przyczyn łojotoku moze byc wiele a nie tylko hormony

wiem ze przyczyn lojotoku moze byc wiele, dlatego dziele sie tym co uslyszalam od lekarzy i staram sie pomoc - sama lecze sie z powodu tradziku i lojotoku. Nie mowie ze to jedna jedyna przyczyna sa hormony. Mi badanie androstendionu zlecil lekarz w moim miescie a potem badanie to mialam przeprowadzane w klinice w Katowicach gdzie zlecil mi je zupelnie inny lekarz.