Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konglomerantka

Wczoraj kochałam się z moim chłopakiem który..

Polecane posty

Gość Konglomerantka

...spuscił mi się tam do środka....dodam że od tygodnia biore pigułki anty Yasminelle...żadnej nie ominęłam biore je dokładnie o 18 i wziełam pierwsza pigułke dokładnie w pierwszy dzień miesiączki. Ale mimo to mam obawy..czy w ten sposób mogę zajść w ciążę ?? Proszę niech ktoś odpisze :(

Gość eefrggr
nie zajdziesz

Gość Konglomerantka
W sumie to w ulotce pisze jak byk że od pierwszej tabletki jestem chroniona ale ja zawsze tak panikuje :P

Gość anik...
zadna metoda nie da ci 100% zabezpieczenia przed ciązą ale nie ma co panikowac. Chyba nie bedziesz sie tak tresowała za kazdym razem. Skutecznosc tabletek to 99,9% wiec mysle ze masz sie o co martwic.

Gość anka156
tak zadna nie daje 100% ale te 0,01 % wpadek to tzw czynnik ludzki, czyli zapomnienie tabletki, wymioty, biegunka lub inne leki zmniejszajace dzialanie tabletek anty, jak bedziesz sie droga autorko trzymac ulotki to mozesz byc spokojna:) ciazy nie bedzie

Gość inek
a ja słyszałam ze 99% to po miesiącu stosowania

Gość Konglomerantka
Ale na ulotce pisze dokladnie ze kobieta jest zabezpieczona juz od pierwszej tabletk wiec chyba to prawda....raczej na ulotkach głupot nie piszą

Gość anik...
I tu sie nie zgodze ze ten 0,1% to tylko jakis błąd w stosowaniu. Znam przypadek ze dziewczyna zaszła pomimo prawidłowego stosowania, nie była chora, nie miała biegunki ani nic z tych rzeczy. Rozmawiałam na ten temat z lekarzem i mi powiedział ze czasem moze sie tak zdarzyc ze nasz organizm ominie i nie przetrawi jakiejs dawki ( tabletki) i wpadka gotowa, powiedział ze organizm ludzki to nie maszyna i rozne przypadki sie zdarzają dlatego nie mozna do konca ufac zadnej metodzie. Takie przypadki to naprawde rzadkosc ale sie zdarzają

Gość Konglomerantka
W takim razie miejmy nadzieje ze ja nie bede tym "rzadkim" przypadkiem :(

Gość anik...
nie martw sie, to o czym pisze to przypadek jeden na milion

Gość anka156
ZAcytuje wypowiedz lekarza ginekologa, ktory odpowiadal na pytanie dot.skutecznosci stosowania tabletek antykoncepcyjnych i ciazy: "Ryzyko ciąży przy idealnym stosowaniu leku, wynosi 1 dziecko na 700 lat regularnego, codziennego współżycia. " Podkreslam regularnego codziennego wspolzycia!!! CZyli szanas prawie zadne na ciaze