Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikosiasss

okres sie spoznia

Polecane posty

Gość mikosiasss

spoznia mi sie okres 4 dni (doszly MDLOSCI). Kochalam sie z chlopakiem w dni nieplodne do konca. Teraz wiem ze moze niekoniecznie byly nieplodne. :( Test wykryje juz ciaze ? Niestety bylo by to nieplanowane dziecko i z racji wieku nie bedzie kolorowo.

na pewno wykryje tylko zrob z rannego moczu najlepiej jutro ...pozdrawiam i napisz jaki wyszedl ;)

Gość mikosiasss
moze nie tak znow malo mam lat ( patrzac na pietnastki z brzuchami) ale jednak troche pozmieniato moje zycie. mam 20 lat zrobilam popoludniu test ( nie wytrzymałam do rana) I jednak sa dwie kreski. Narazie jestem w malym szoku nikt jeszcze nie wie. p.s przepraszam ze napisalam to tak haotycznie ale naprawde troche jestem roztrzesiona.

Gość to gratulacje i daj spokój
z tym wiekiem;) nie jest tak źle, będziesz młodą mamą:) dasz radę:)

Gość mikosiasss
Jeszcze nie dochodzi to do mnie ale musi byc dobrze :)

Gość to gratulacje i daj spokój
pamiętaj żeby łykać kwas foliowy i jeśli jeszcze nie łykasz, to kup jutro koniecznie;) no i na wizytę do gina się zapisz:)

Gość mikosiasss
Pojde w poniedziałek. Kwas kupie jutro . szczerze mowiac to zaczynam sie cieszyc a nie tak jak kiedys sobie wyobrazalam ze bedzie placz i lament :)

Gość zielony listek19
a ile dni przed spodziewanym okresem zaczelas sie kochac? A obserwowalas swoje cialo, objawy sluzu czy temp? Bo ja sie tez zastanawiam, chociaz jeszcze okres mi sie nie spoxnia.. Pozdrawiam i zycze udanego rozwiazania:)

Gość mikosiasss
okres mam co 28 dni kochalam się w 20 dniu cyklu wiec teoretycznie nie płodne. A ty zielony listek chcialabys byc w ciazy? jesli tak to 3mam kciuki

Gość mikosiasss
p.s no i zapomnialam jeszcze ze jeszcze w 9 dniu cyklu. Wiec nie mam pojecia kiedy moglo dojsc do zaplodnienia podejrzewam ze w tym 9 dniu poniewaz juz mam mdlosci. Gdybym zaszla dopierro w 20 objawow nie mialabym jeszcze moze nawet pojawil by sie okres.?

Gość Hejka**
Witajcie, Ja powinnam dostać okres dzisiaj i narazie cisza. Czy mogłabym zrobić teraz test, wykryje ciąże? Pozdrawiam

Gość new_live
hejka mi tez się spoźnia okres, juz w zasadzie 3 dzien. zrobilam juz test ale jeszcze nie wyszedl jak powinie...zrob i ty, to sie przekonasz jak wyszło :)

Gość krew mnie zalewa....
jak słysze takie pytania ? jestescie nieodpowiedzialne gówniary , jak chcecie sie bzykac to robicie to z głowa zamiast pozniej lamentowac . 20 lat to wcale nie tak wczesnie na ciaze , bedzie dobrze , odzywiaj sie zdrowo i idz w okolo 8 tyg do lekarza ( wczesniej nie ma sensu ) idz do apteki i kup sobie folik ( kwas foliowy ktory zapobiega wadom cewy nerwowej ) kwas foliowy powinno przyjmowac sie nawet przed zajsciem w ciaze . jest niedrogi a bardzo wazny dla rowoju dzidziusia . poza tym gratuluje , dziecko to powod do szczescia . jak nie chcialas miec tak wczesnie dziecka trzeba bylo o tym pomyslec wczesniej - nie zabezpieczliscie sie ?

Gość mikosiasss
zabezpieczalismy sie lecz tylko globulka dopochwowa( myslalam ze mialam dni nieplodne) . Jak widac zawiodła i mialam dni plodne....

Gość zielony listek19
dziekuje za odp ja tez sie kochalam w 10 dniu cyklu a potem w 23 dniu cyklu. Ale mierze temp i podwyzszona temp mam od 17 dnia cyklu wiec w przyblizeniu owulka powinna byc 16 dnia cyklu. Nie kochalam sie do konca, byl to stosunek przerywany, ale bez zabezpieczenia dodatkowego.a u Ciebie mikosiasss doszlo do wytrysku czy skonczyl po za ..? Ja Narazie nie planuję dzidzi gdyz jestem na studiach, sądze ze uwazamy, ale w zyciunigdy nic nie wiadomo.. troche sie boje, ale narazie jestem w 30 dniu cyklu i choc nie mam okresu jeszcze nie chce panikowac bo ja mam cykle ok 28-32 (czasami do 34 dni) no ale okaze sie w najblizszych dniach. A Ty jak sie czujesz z ta mysla ze bedziesz mamusia? Wiadomo, ze jak jest nowa sytuacja to jest strach, bo to tez duza odpowiedzialnosc, no ale trzeba zacisnac zęby i jesli ojciec Cie kocha to nie ma sie co martwic bo napewno sie ulozy :)

Gość mikosiasss
Witam sie zielony listek :) Ja rowniez jestem na 2 roku studiow. Wiem jedno napewno ich nie przerwe. U mnie samopoczucie dobrze. Powiedziałam już ojcu nie spodziewalam sie takiej reakcji (tzn napewno nie odrazu) bo sie ucieszyl heh:) rodzicom boje sie powiedziec tymbardziej ze moj tato jest ginekologiem. Wiec tymbardziej sytuacja dziwnie sie potoczyla. p.s Skonczyl w srodku ale u mnie bylo dodatkowe zabezpieczenie nie martw sie na zapas i napisz co slychac :)

Gość zielony listek19
To super jak chlopak sie ucieszył. Przynajmniej masz pewnosc ze cie kocha i chce tego dzidzusia :) Wiec pewnie bedzie dobrym Tatusiem. No to ciekawe jak tata zareaguje, no ale w zyciu tak sie wlasnie uklada niefortunnie. Ale z racji tego ze tata jest ginekologiem uswiadamial Cie o takich rzeczach czy raczej nie? Ja jeszcze nie dostalam okresu, ale mam nadzieje ze dostane... Wiaodmo ze trzeba brac pod uwage ewentualnosci jakie moga nastopic po seksie, ale kurcze.. mam nadzieje ze jeszcze nie zostane mamą.. Jak sie potoczy -zobaczymy.. A Ty napisz jak tam u Ciebie i jak samopoczucie.. masz juz jakies objawy ?

Gość mikosiasss
czesc;) i jak tam u ciebie? okres sie pojawil?;)

Gość dorcia33
Za szybko nie ma co robic testu.Mnie pokazal tydzien po planowanej miesiaczece.Mam jednak kumpele ktorej pokazywalo ze nie jest, a byla.Chociaz zrobiala w takim czasie jak ja.Tj chyba zalezne indywidualnie.