Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak bardzo go kocham

Jest roznica miedzy ZAKOCHANIEM a KOCHANIEM ?

Polecane posty

Dla mnie nie ma, ale moj chlopak powiedzial mi, ze kiedys w swojej ex byl tylko zakochany a mnie kocha, dziwnie sie poczulam, bo dla mnie to samo choc wiem, ze on chcial zaakcentowac, ze jestem dla niego wazniejsza... :o wiec czy jest jakas roznica?

to juz było:P kochasz swoja mamę/tatę? pewnie tak. A jestes w nich zakochana?:)

Chodzi mi wylacznie o relacje chlopak - dziewczyna

Gość OnaIlona
ja nie wiem niestety ale tak bardzo chcialabym sie zakochac

jest róznica - być zakochanym wiąze się z fascynacją daną osobą, z zauroczeniem, z tym, że ta osoba Cię pociąga, jest interesujaca, natomiast \"kochać kogos\" to już dojrzałe uczucie, które poza tym, co powyżej, ma jeszcze dodatkowe aspekty typu \"wiązać z kimś swoją przyszłość\", czuć się za niego w jakimś stopniu odpowiedzialnym, ściśle utożsamiać tę osobą z samym sobą i swoim życiem ... Tak bym to ogólnikowo ujęła, chiociaz takie rzeczy trudno zamknąć jest w słowach :)

Gość OnaIlona
chociaz moze jednak wiem:) zakochujesz sie na poczatku w kims bo czujesz ze jest wyjatkowy inny niz pozostali faceci potem zauwazasz jego niedoskonalosci a mimo to czujesz ze go kochasz i starasz sie do tych wad przyzywyczaic

Gość gwena
ono taka, ze w stanie zakochania nie jesteś zdolna do zostawienia osoby, którą kochasz nawet na 5 minut (tęsknisz, szlochasz, najchetniej stałabyś sie tą osobą ;) ), w w kochaniu - jesteś w stanie nawet rozstać sie z tą osobą dla jej dobra.....

Gość czterdzieści dziewięć i pół
no więc chodzi o to, że zakochanie mija a kochanie trwa

teraz widze roznice, dziekuje wszystkim za wypowiedzi, musze przyznac, ze ladnie to napisaliscie :)