Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość Nanami
Mnie ostatnio jakoś przekonałyście tu na forum i gumek nie używam. Nic nie mnie lepiej nie ochroni niż tabletki :P A ponawiam pytanie: jakich ewentualnych skutków ubocznych mam spodziewać się przy dwóch blistrach pod rząd?

Gość A Rose
Nanami: I co, pozbyłaś się wszelkich wątpliwości? Młoda położna: Racja, brak w tym logiki, ale straszna ze mnie panikara od zawsze. Nie warto się faszerować tą chemią, żeby potem łączyć ją niepotrzebnie z prezerwatywą, prawda? Dziękuję za odpowiedź, przekonam się pewnie do Twoich słów:)

Gość Nanami
Na początku sobie wmawiałam, że nigdy w życiu seksu bez prezerwatywy, nawet przy tabletkach. A później jak już przyszło co do czego to jakoś tak w ogóle nie przejmowałam się tym, że nie używam prezerwatywy. Tłumaczyłam i tłumaczę sobie to tak: skoro przyjmuję tabletki regularnie i nie mam żadnych powikłań/problemów to one mnie muszą chronić. A w ogóle to najpewniejszy sposób antykoncepcji :) Z czasem na pewno ci przejdzie ten strach ^^ Też przez to przechodziłam.

Gość A Rose
Nanami: I czo, okazuje się, że Cię chronią i że ten strach jest nieptrzebny? Ja właśnie też tak sobie tłumaczę, tylko jednak czasem nachodzą głupie myśli...

Gość loko choco
mam pytanie jak sądzicie ilu procentowa była ochrona przed ciążą w moim przypadku: - rozpoczęcie brania tabletek od 4 dnia cyklu - w pierwszym tygodniu pominięcie tabletki tak, że musiałam wziąć dwie naraz następnego dnia - branie tabletek ogólnie w niregularnych godzinach, na przykład w poniedziałek o 12, we wtorek o 10, w środę o 14 a w czwartek o 20 bo sobie zapominam... to wszystko w jednym opakowaniu, czy skuteczność bardzo mogła spaść?

Gość Nanami
loko choco - tabletki powinno się brać regularnie. Według mnie tu nie ma mowy o jakimkolwiek zabezpieczeniu O_O' A Rose - mnie też nachodzą czasem głupie myśli, ale zawsze powtarzam sobie to zdanie, że nic mnie bardziej nie ochroni :) Po to są te tabletki, żeby nie używać prezerwatyw.

Gość A Rose
Nanami: Nio tak, racja... A od momentu, kiedy nie używasz dodatkowo prezerwatyw nie zaszłaś w ciążę i przekonałaś się, że jednak są skuteczne te pigułki? Czy jeszcze nie miałaś okazji tego sprawdzić (np. czekasz na okres czy cuś?) ?

Gość Nanami
narazie było wszystko ok, krwawienie dostawałam, a teraz nie wiem jak będzie, bo będę brała dwa opakowania pod rząd :D

Gość A Rose
Nanami: Ach, tak, ok. Uspokoiłaś mnie, dziękuję. Skoro bierze się tabletki, które mają najwyższą skuteczność, regularnie i zgodnie z zaleceniami, i jest wszystko ok, to nic mnie lepiej nie zabezpieczy, racja... Pozdrawiam cieplutko, no i życzę, żeby było wszystko ok, jak będziesz brała te opakowania pod rząd!

Gość paulinka 20
jestem przy 5 opakowaiu Y wlasciwie to w niedziele koncze opakowaie a dzisiaj przed chwila w lazience zauwazylam na bieliznie brazowa plame... na papierze przezroczysty sluz lekko zabawiony na brozowa. czyli zaczelo si eplamienie. a jutro pewnie dostane krwawienie :( ktore powinno wystapic dopiero w trakcie 7 dniowej przerwy. mam pytanie czy tabletki dlaje mnie zabezpieczaja?? mam jeszcze 3 wykupione opakowania! no i chcialabym je dalej brac, bo co z nimi zrobie. a pozniej moze zmienie tabletki.. ale CZY JESTEM CHRONIONA??? tabletki moze sa za slabe?? czy musze dodatkowo sie zabezpieczac?/ prosze o podpowiedz

Gość Nanami
A Rose i tak trzymać! ^^ Trzeba po prostu sobie przyswoić ten fakt, że one rzeczywiście działają :D paulinka 20 - według mnie tabletki cię chronią :)

czy np witamina A działa jakoś osłabiająco na tabletki? z góry dziękuję za odpowiedź

Gość poczatkujaca w temacie
Witam! Biore Yasminelle od 2 tygodni - dzis wzielam 15-sta tabletke . Jest to moje pierwsze opakowanie i pierwsze tabletki. I mam nastepujacy problem : otoz okres ktory normalnie trwal mnie 4 dni przeciagnal sie do ostatniej soboty ! Czyli trwal 13 dni:( bez przerwy... Wczoraj jakby sie skonczyl a dzis bardzo skape plamienia. Wiem ze plamienia sa jak najbardziej mozliwe ale mam pytanie : ide jutro do ginekologa i zastanawiam sie czy to ze okres trwal 13 dni moze byc podstawa do tego zeby ginekolog zmienil mi tabletki? Wiem, ze dowiem sie juz jutro ale chcialam sie dowiedziec jak u Was bylo. Czy to normalne ze miesiaczka sie az tak przedluza czy jednak nalezy zmienic tabsy... Aha - do tego mam czasem zawroty glowy i problemy z zalodkiem ale to mi tak nie przeszkadza w porownaniu do tych ciaglych krwawien:( dzieki za wszystkie odpowiedzi:) Pozdrawiam:)

Gość trojmiasto
Witajcie Mam pytanie wczoraj skończyłam brać pigułki z mojego pierwszego blistra,rozumiem więc że teraz mam wyczekiwać na okres ...mam pytanko ,jak liczyć te siedmiodniową przerwę skoro skończyłam brac w poniedziałek to zaczynam w przyszłym tygodniu we wtorek ? czy w poniedziałek przepraszam za takie pytanie ,ale wole byc pewna na 100 % i nie pomylić się co do dnia brania ,tym bardziej ,że pilnuję tego jak ognia :) z zegarkiem w ręku codziennie o 20stej biorę :) z góry dziękuję za odpowiedź

Gość poczatkujaca w temacie
Mi ginekolog tlumaczyla tak : 3 tyg biore, tydzien czyli 7 dni przerwy. Tak tez jest w ulotce. Wiec jak ostatnia wzielas wczoraj to zaczynasz kolejne opakowanie we wtorek. Inaczej : zawsze zaczyna sie opakowanie tego samego dnia, tj. jak ostatnie opakowanie zaczelas we wtorek 3 tyg temu i wczoraj skonczylas to teraz 7 dni (wt, sr, czw, pt,sob, nd, pon) przerwa i wt znow zaczynasz. Chyba jasno i przejrzyscie to opisalam:)

Gość ugauga
Mam pytanie do Młodej Położnej. 5 tabletkę yasminelle wzięłam po 14 godz:/ byłam u dwóch lekarzy i uspokoili mnie, że nic się nie stało, mimo tego że był to pierwszy tydzień. A mimo wszystko wciąż się denerwuję. Co o tym myślisz? Proszę o odpowiedź

Gość ugauga
dodam, że w sobotę kochałam się z chłopakiem i wtedy zapomniałam o tej tabletce. Następnego dnia wzięłam tabletkę jak najszybciej (minęło 14 godz.) i później następną o stałej porze..

Gość ojojjjojojjoj
Kiedy powinnam zgłosić się na badania cytologiczne skoro biorę yasminelle? Wiem, że normalnie robi się je w 1szej połowie cyklu, ale co wprzypadku gdy bierze się tabletki? przecież wtedy cykl jest niejako zatrzymany???? Czy mogę więc iść na badania cytologiczne w 3 tygodniu brania tabletek?

ugauga --- ochrona mogla spasc,ale powinno byc ok. ojojjjojojjoj ----- ja zawsze robie cytologie w dowolnym dniu cyklu, z wyjatkiem okresu - krwawienia.Biorac tabletki masz wypisz -wymaluj 28 dnowy cykl.Wiec jezeli chcesz zrobic cytologie po \'bozemu\' ;-) to nic sie w tej kwestii nie zmienia.Jakbys chciala wyliczyc sobie dni plodne, to wtedy bylby problem ;-)

Gość ciekawska001
Czy palenie marihuany działa negatywnie na Yasminelle?? Wie ktoś może takie ciekawostki?

dziewczyny mam pytanie, bo widzicie dzisiaj rano o 6 wzięłam tabletkę,to była 7 tabletka z tego opakowania, i 20 min później dostałam biegunki, myślę że raczej tabletka nie zdążyła się wchłonąć, nie bardzo wiedziałam co mam robić, więc po namyśle i po ok. niecałych 10 godzinach wzięłam kolejną. Czy muszę się w takim razie dodatkowo zabezpieczać??? proszę o odpowiedz

Katiaaa --- na biologii sie spalo? Gdzie jest zoladek a gdzie sa jelita? Myslisz,ze po 20 minutach ta tabletka byla juz w jelitach? A w ulotce przypadkiem nie jest napisane,ze tylko CIEZKA biegunka wplywa na tabletki? To nie sa cukierki,wiec zanim wezmiesz drugi raz to pomysl .

Gość nojaniewiemcojestgrane
biore yasminelki od kwietniA,jednak zdarzylo mi sie w tym miesiacu,albo brac je 2godz.wczesniej,albo nawet do 4h pozniej.oprocz tego przez pomylke wzielam w jeden dzien 2tabletki.2razy kochalismy sie bez gumki do konca.w sobote wzielam ostatnia tabletke,a krwawienia ani widu ani slychu. jak myslicie czy tabletki mogly miec slabsze dzialanie przez to?

Sprzedam Yasminelle. Wykupiłam receptę a po przeczytaniu ulotki dowiedziałam się że zawierają laktozę której nie toleruje wiec nie mogę ich przyjmować. Szkoda że lekarz się mnie o to nie spytał:/ Mam dwa opakowania z tym ze jedno jest otwarte (do przeczytania ulotki) ale ma komplet tabletek. Kupiłam 1 opakowanie za 42zl ale sprzedam za 35zl kazde. proszę o kontakt na maila mikka004@tlen.pl

Sprzedam Yasminelle. Wykupiłam receptę a po przeczytaniu ulotki dowiedziałam się że zawierają laktozę której nie toleruje wiec nie mogę ich przyjmować. Szkoda że lekarz się mnie o to nie spytał:/ Mam dwa opakowania z tym ze jedno jest otwarte (do przeczytania ulotki) ale ma komplet tabletek. Kupiłam 1 opakowanie za 42zl ale sprzedam za 35zl kazde. proszę o kontakt na maila mikka004@tlen.pl mozliwość odbioru osobiście w łodzi

do młoda położna-> nie, wziełam wszystkie tabletki do konca i zrobilam normalnie przerwe 7 dniowa i w 8 dniu zaczelam brac nastepny blister, prosze odp na moje poprzednie pytania

Gość magdaaaaaa
mam pyt do mlodej poloznej, po jakim czasie powinno sie zrobic przerwe w braniu tabletek? Yasminelle zazywam od roku i zastanawiam sie nad ostatnio, pytalam moja ginekolog ale jakos dziwnym trafem nie uzyskalam konkretnej odp heh, a nastepna wizyta dopiero za pare miesiecy :) z gory dziekuje :)

Gość siokakjddsdfrff
Kolezanka dowiedziala sie ze jest w ciazy,najpierw ktos jej doradzil zeby wziela hurtem yasminelle,wziela w 5tyg...i lipa,teraz w 10tyg wziela 4tabletki cytotecu...i znow lipa,nadal jest w ciazy,odradzalam jak moglam,ale to bezmyslne ciele nie sluchalo,czy ktos z was wie hmmm,mnie az strach sie bac co moglo to spowodowac,ona tez chyba dopiero teraz zaczela myslec i wpadla w panike...

Gość ewela70
Witam jestem właśnie po pierwszym opoakowaniu yasminelle wcześniej miałam Jeanine. tylko nie wiem czy dobrze zrobiłam otóż bo zmieniając tabletki yasminelle wziełam w 1 dniu okresu wywołanego poprzez odstawienie Jeanine. Czy dobrze zrobiłam?? teraz mam 7 dniową przerwe po yasminelle i okresu nie mam (po jeanine miałam w 3 dniu po odstawieniu ) a teraz jest już 5 i nic co mam dalej zrobić?? Pomóżcie