Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

zylastaaaa -- jezeli lekarz nie widzi wiekszych wskazan to wystarczy.Ewentulanie jak aptt jest zle to mozna zrobic dodatkowe badania.

Gość A Rose
Ostatnio czuję dość często kłucie w sercu i piersiach... Przez pierwsze 3 miesiące brania tabletek nie odczuwałam skutków ubocznych, zaczęło się to podczas 4. Teraz mam dni przerwy, które kończę we wtorek, a wizytę u gina mam w czwartek. Nie wiem, czy powinnam zaprzestać brania pigułek, czy nic poważnego się nie stanie, jeśli wezmę jeszcze 5 opakowanie? Proszę o odpowiedź.

Gość A Rose
Młoda położno, pytam dlatego, że słyszałam, że takie objawy mogą być związane z pigułkami, a wcześniej ich nie było. Czuję też takie chwilowe kłucia w udach albo rękach. A być może to od nieprawidłowego odżywiania? Ostatnio bardzo mało jadłam i zapychałam się jakimiś niewartościowymi rzeczami, może ma to odbicie w tych bólach w klatce piersiowej?

Droga polozno! Mam problem. Strasznie sie stresuje. dzisiaj po raz pierwszy kochalismy sie z chopakiem \'do konca\' i naszlo mnie kilka watpliwosci. Jestem ostatnio troche roztrzepana i w poprzednim tygodniu (teraz zaczelam drugi) zdarzylo mi sie brac tabletki o roznych porach (tak z 3-4 razy spoznilam sie z 2-3 godziny). Czy to moze miec wplyw na dzialanie tabletek? Wiem ze powinnam je brac o stalej porze. ach. jestem taka nieodpowiedzialna. ;/ bagam pomoz!!!!

hej mam problem bola mnie piersi zawsze bola mnie przed okresem ale jestem dopiero tydzien po okresie... biore teraz 3 opakowanie yasminelle normalnie dostalam okres po pierwszym i po drugim blistrze... moga mnie bolec dlatego ze mi rosna np od tabletek ?

coupelle -- stala pora to nie stala godzina. werafi ---- piersi nie rosna od tabletek!!!! Nadmiar estrogenow powoduje nabrzmienie gruczolow piersiowych.Dlatego niektorym \'dziewczynkom\' wydaje sie,ze tabletkami mozna sobie pwiekszyc biust.A jest to tylko skutek uboczny,ktory najczesciej jest bolesny i dokuczliwy.

Gość Nanami
Proszę, powiedzcie mi jak to jest z tą temperaturą ciała... bo słyszałam, że można wnioskować zapłodnienie wtedy kiedy temperatura ciała wynosi 37,2'C. Chciałabym wiedzieć kiedy taka temperatura się pojawia (dzień... tydzień... miesiąc) przy ewentualnej ciąży? Pozdrawiam

Nanami -- nie sluchaj tylko poczytaj w necie o NPR.Trzeba miec bardzo duze doswiadczenie i znac swoj oragnizm na wylot,zeby w cos takiego sie bawic.A temperatura pow,37 fizjologicznie wystepuje od polowy cyklu.

Gość Nanami
Ale mi chodzi o to, że podczas ciaży kiedy ta temperatura wynosi te 37,2. Czytałam o tym, że temperatura ciała się podnosi w czasie ciąży, mi nie chodzi o mierzenie temperatury tak jak to się robi przy NPR...

Gość Roxanna89
proszę o radę: w sobotę wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania yasminelle i dziś kochałam się z chłopakiem. Jednak muszę ostawić tabletki i teraz mam pytanie: czy jeśli nie wezmę kolejnego opakowania, to jest ryzyko, że zajdę w ciążę??? (oczywiście nie będę już współżyć w najbliższym czasie bez zaebzpieczenia) czy to jest tak, że zakładając że owulacja jest ok 14 przed wystąpieniem miesiączki czyli przy cyklu 28-dniowym także 14 dni po miesiączce to w przypadku niezażycia tabletki z kolejnego opakowania, wystąpi jakieś 14 dni od ostatniej tabletki??? ktoś mi to objaśni i upewni?

Gość A Rose
Dziewczyny, czy w ciągu 7 - dniowej przerwy współżyjecie bez dodatkowego zabezpieczenia? Ciągle trochę ciężko mi uwierzyć w to, że jestem chroniona także wtedy, kiedy nie przyjmuję pigułek... Jak to jest? Czy skuteczność faktycznie jest wtedy zachowana?

Rose... mnie np raz się zdarzyło :) i było w porządku, ale właściwie jest to tydzien przerwy kiedy ma wystapic krwawien ie i tak naprawde niekoniecznie w ten sam dzien w który mozesz sie spodziewac a co za tym idzie? tak ciezko wytrzymac te kilka dni? ;p no chyba ze wolisz wspolzyc przy krwawieniu:D np. ;)hehe ;)

Gość A Rose
Nie zrozumiałam trochę drugiej części, z tym 'co za tym idzie'... Czyli współżyłaś bez niczego i nie zaszłaś w ciążę? Wiesz, to jest tydzień przerwy, ale dostajesz w któryś dzień dopiero krwawienie, można współżyć w dzień, w który nie ma jeszcze krwawienia;]

Gość bocobybylogdyby
A Rose A myślisz ze ulotka by klamała?

Gość A Rose
bocobybylogdyby -- Myślę, że nie, ale wiesz, w głowie siedzą czasem jakieś myśli i jest się czegoś niepewnym, dlatego chciałam spytać Was na forum, które macie większe doświadczenie. Skoro dostałam krwawienie tak, jak zazwyczaj, to znaczy, że pigułki działają prawidłowo i nie ma się czego obawiać?

nie nie zaszłam :) oczywiscie masz racje co do tego dnia krwawienia ;) tylko czasem moze cie to zaskoczyc:D ;) no po prostu... ;) baw sie dobrze i sie nie powinnas martwic;)

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania kilka listków Femodenu, Regulonu i jeden Triquilar.

Gość bocobybylogdyby
A Rose na chłopski rozum: myślisz ze producent narażałby na wpadkę kilka milionów kobiet ktore stosują tabletki? no raczej nie... i nie trzeba zasiegać porady innych, bo to nie jest kwestia subiektywna, tylko pewna

Gość A Rose
bocobybylogdyby -- No tak, racja. A jeśli biorę pigułki wieczornymi porami, ok. 21, a 8-ego dnia może się odblokować owulacja, to jak to jest, może mi się oblokować, skoro biorę pigułki tak późno?

Gość magggdaaaaa
pytanie do mlodej polozej, biore yasminelle od roku dzisiaj dostalam wyniki morfologii i wszystko mam w porzadku oprocz fibrynogenu. Mam podwyzszony 4,1. lekarz pow ze to nie duzo ale ze mimo wszystko i ze powinnam zazywac Polocard , ale czy on nie obnizy skutecznosci Y? a moze powinnam zmienic tabletki? wizyte u ginekologa mam dopiero za 2 miesiace a niestety nie mam pieniedzy na prywatnego? z gory dziekuje

magggdaaaaa ---- w ulotce zdaje sie nie ma informacji,ze salicylany obnizaja dzialanie yasminelle? A lekarz tez by na pewno Cie o tym poinformowal.Wszystke tabletki anty wplywaja na krzepliwosc krwi, wiec zmiana nie ma sensu.

Gość Yasminelllllllla
Witam Pomóżcie ! od 14 dni biorę tabletki yasminelle to sa moje pierwsze tabletki w zyciu. lekarz kazał mi zacząć je brać od momentu gdy dostane okres i tak zrobiłam czuje się po nich super nic nie boli tylko jest jeden minus ciągle mam krwawienia ;/ mój okres zazwyczaj trwał 6 dni a teraz trwa już 13 ;/czy powinnam je odstawić? czy to jest normalne? ile to będzie trwać :/ i jeszcze jedno czy jak bym je teraz oddstawila dostała bym okres? czy może wszystko by ustoplilo?

Gość Genie
Yasminelllllllla Przeczytaj moze ulotke ze zrozumieniem.Plamienia moga trwac do 3 blistra,a krwawienie z odstawienia jak sama nazwa wskazuje wystepuje po odstawieniu hormonow.

Gość Shimulaj
Skoro odstawiam hormony na 7 dni i 8 dnia muszę wziąć pigułkę z nowego opakowania, to jak to się dzieje, że 8 dnia owulacja się nie odblokowuje, nawet, jeśli pigułkę biorę w późnych porach wieczornych? Przez dzień nie jest w stanie mi się nic odblokować i jeśli współżyłam w czasie przerwy, jestem bezpieczna mimo wszystko?

Gość Shagga71
Czy chudnięcie i problemy z żołądkiem (chyba nabawiłam się jakiejś nerwicy przez stres i nie chce mi się jeść w ogóle, muszę się zmuszać) ma wpływ na skuteczność pigułek, czy hormony działają wtedy tak samo? I czy po wzięciu pigułki muszę odczekać jakiś czas, aby się 'wchłonęła' i zaczęła działać, czy to jest tak, że cały czas jestem chroniona? Proszę o odpowiedź, dzięki z góry.

Gość Ilonka007
Kochane.. Biore yasminelki od piatku..to są moje pierwsze tabsy jesli chodzi o antykoncepcje. Zaczełam je brac w raz z pierwszym dniem miesiaczki i moja miesiaczka skonczyła mi sie juz wczoraj...co sie dzieje? ja czytałam własne ze ludziom sie wydłuza ale ze skraca?? Czy to normalne? Objawy miałam takie jak przy okresie czyli caly czas ból na dole brzucha itp. wiec to chyba nie bylo krwawienie wsród cykliczne...

Gość jajniczek
Proszę o radę :) Pani ginekolog zapisała mi tabletki na regulacje miesiączki, gdyż cierpię na PCO i też na walkę z trądzikiem no oraz w wiadomym celu. Początkowo tabletki nie działały na trądzik, wręcz go nasiliły, ale po 3 miesiącach twarz zaczęła się poprawiać i jest teraz gładka. Aczkolwiek od 2 miesięcy zauważyłam u siebie wahania nastroju, szczególnie w 3 tygodniu brania tabletek oraz wielki apetyty. Mam pytania: a) czy to możliwe aby skutki uboczne przyszły po kilku miesiącach b) jesli tak czy jest możliwość że ustąpią tak jak było z trądzikiem c) czy całkowite zrezygnowanie spowoduje nagły nawrót trądzika lub inne dolegliwości? Proszę o radę, pomoc, własne doświadczenia. Wizytę u ginekologa mam dopiero za 1,5 miesiąca.