Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość ciekawskopytalska
młodo położno mam pytanie czy branie tabletek antykoncepcyjnych może być powodej późniejszej bezpłodności, albo mieć jakikolwiek wplyw na zdrowie dziecka? slyszy się od ludzi ze tabletki mogą sprzyjać późniejszym chorobom umysłowym, np zepoł downa, czy to prawda? pozdrawiam

Gość A Rose
Proszę o pomoc. Dziś, po wstaniu z łóżka, poczułam mokro w majtkach i dosłownie, jak mi coś leci. Zauważyłam, że majtki są całe... mokre, gdzieniegdzie był gęstszy śluz. Zdarzało mi się kilka razy, żebym miała podobne odczucie i majtki wtedy były... po prostu mokre od tych plamek. Proszę, pomóżcie, co to może być? Czy mam jakieś powody do obaw?

Gość A Rose
Dodam, że wszystkie pigułki biorę regularnie, nie miałam żadnych wymiotów, biegunki, nie zażywam żadnych leków... Czy mogło stac się tak, że owulacja się odblokowała i ten śluz oznacza jakieś jajeczkowanie?

Gość migotka12
czy zazywanie Y moze spowodowac podwyzszenie bilirubiny??? wlasnie zaczelm 6 opakowanie. czy w przypadku podwyzszenia biliribiny ( mam 1,68 a norma jest do 1) powinnam przerwac stosowanie Y?? prosze o dopowiedz!!!!!!

ciekawskopytalska --- bzdura.Gdyby hormony plciowe wplywaly na zdrowie dziecka to wszyscy bylibysmy \'chorzy\'. A Rose --- z tabletkami to jest tak.Raz moze byc nadmiar sluzu, a innym razem suchosc pochwy. migotka12 --- leki, a tym bardziej brane na stale wplywaja na funkcje watroby.

Gość ciekawskopytalska
a czy mogą być przyczyną bezpłodności?

Gość migotka12
to ze leki wplywaja na funkcje watroby wiadomo. ale czy w przypadku podwyzszonej bilirubiny nalezy odstawic hormonalna antykoncepcje? czy moze istnieja sposoby aby "zbic" bilirubine i dalej stosowac anty?

migotka12 --- nalezy zbadac poziom aspat i alat,i w zalezonsci od wyniku wykluczyc inne przyczyny.Jezeli chodzi o ochrone watroby to najkorzystniej jest stosowac hormony omijajace ten narzad. Jak np.plastry czy nuvaring.

Gość A Rose
Młoda położno, okej, dziękuję. Czytałam o tym i zmyliło mnie to, że taki śluz oznacza dni płodne, więc zmartwiłam się, że może w takim razie pigułki nie trzymają cyklu i mogło mi się coś odblokować, ale nie ma chyba takiej możliwości, prawda? Było tak rano i teraz jest już okej. Dziwne.

Gość serducho86
mam pytanko wie ktos moze o wspoldzialaniu Yasminelle i Thermal Pro?

Gość Sandra2009
Proszę o pomoc. Kończę 4 opakowanie Yasminelle (jutro jest ostatnia). 1) Kilka dni temu pojawił mi się wodnisty śluz, dosłownie jakby ciekła mi woda, wiem, że biorąc pigułki nie patrzy się na śluz, ale skoro pigułki go zagęszczają, to czy może znaczyć, że wodnisty śluz oznacza dni płodne i że pigułki nie działają? 2) Dziś kochałam się z chłopakiem. Czy kończąc opakowanie ochrona jest zwiększona, czy taka sama? Gdzieś czytałam, że pod koniec opakowania tymbardziej nie ma się co martwić...

Sandra2009 --- sluz moze byc rozny,a juz na pewno wodnosty sluz nie oznacza dni plodnych.W dniach plodnych sluz jest gesty...Wiec trzymaj sie tego co napisalas,ze stosujac tabletki na sluz sie nie patrzy.Chyba,ze jest zmieniony chorobowo.Biorac reguralnie tabletki ochrona jest w kazdym tyg.taka sama.

Gość Sandra2009
Młoda położno, dziękuję, uspokoiłam się. Bo czytałam, że właśnie lejący, rozciągliwy to dni płodne... Więc zaczęłam trochę się obawiać.

czy Bioparox (antybiotyk na gardło) ma wpływ na ysminelle?? nic o tym w ulotce nie pisze dlatego pytam. jestem strasznie przeziebiona i musze go niestety zazyc:(

Gość Mizia126
A co z jajeczkami w jajnikach podczas brania hormonów? One tam zostają, bo uwalnianie się ich jest zablokowane czy obumierają?

Gość Zebra2009
Czy można rozpoznać jakoś, że poziom hormonów jest dla mnie zbyt niski, aby hamować owulację? Czy nieodpowiedni poziom hormonów może spowodować zajście w ciążę? Jeśli każdego miesiąca okres pojawiał mi się regularnie (wtedy jeszcze nie współżyłam \'do końca\'), to czy to oznacza, że pigułki działają prawidłowo?

Mizia126 --- po odstawieniu przez pierwsze cykle jest \'nadprodukcja\'. Zebra2009 --- generalnie nie da sie rozpoznac.Chyba,ze bedziesz biegala co chwila na USG i sprawdzala czy masz owulacje.Pamietaj,ze tabletki zabezpieczaja przed ciaza nie tylko poprzez blokowanie owulacji..A krwawienie z odstawienia moze sie pojawic nawet jak zajdziesz w ciaze.

Gość zylastaaaa
młoda położno... jestem tzw typem żylastym, mam widoczne żyły na skroniach, brzuchu, piersiach, nogach, rękach... no dosłownie wszędzie. Biorę Cilest. Pokazywałam nogi raz lekarzowi powiedział ze to nie są żylaki tylko że jestem blada, mam ciekną skorę i malo tkanki tłuszczowej i dlatego żyły są tak widoczne... Ja jednak sie denerwuję, czy to moze mieć jakiś związek z tabletkami anty, ta "widocznosc" zyl? dodam że krzepliwośc krwi ostatnio robiłam w październiku wyszła w normie, mam ją zamiar powtorzyc za jakiś miesiąc...

Gość Nieznajomaaa
Droga Młoda Położno i dziewczyny z doświadczeniem, potrzebuję porady... Zażyłam dziś pierwszą w życiu tabletkę anty (własnie Yasminelle) z rana pierwszego dnia menstruacji - a wieczorem okresu już nie ma ... może trochę panikuję, bo to pierwszy dzień, ale zapytuję, czy to normalna sprawa? Dlaczego raptem po niecałym dniu zniknął mi okres?? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Kończę brać 2 opakowanie Yasminelle, dzisiaj będzie ostatnia tabletka, a wczoraj dostałam silnych bólów pecherza a w moczu widziałam ślady krwi. Dzisiaj lekarz przepisal mi furaginum. Czy wpływa on tabletki anty? I jeszcze jedno pytanie - tydzień temu w środę, czyli w pierwszy dzień 3 tyg brania tabletek, wzięłam tą tabletkę 8h później. Czy moge byc w ciąży? Podobno najgorzej zpomniec tab. w pierwszym i ostatnim tyg. Proszę o pomoc.

Gość Zebra2009
A czy można w jakiś sposób rozpoznać, że ta owulacja nie jest hamowana przez pigułkę, np. plamienia (kiedyś tak słyszałam)? Czy jeśli wszystko jest ok, mam krw. z odstawienia regularnie, nie miałam wymiotów, itp., czy jest możliwość, że pigułka ma zbyt małą ilość hormonów i nie działa?

Gość Nanami
Brałam teraz dwa blistry pod rząd. To teraz jak będę odstawiać na te 7 dni to robić wszystko tak jak zawsze? I czy skuteczność będzie standardowa nawet jak brałam dwa blistry po rząd. Bo mam jakieś obawy, że mój organizm błędnie zareaguje na tę przerwę...

zylastaaaa -- moze to byc od tabletek,moze to byc Twoja uroda,a moze jedno i drugie.Grunt ,ze krzepiliwosc jest dobra. Zebra2009 --- nie mozna.Powtarzajace sie krwawienie w trakcie blistra po uplywie 3 miesciecy moze swiadczyc tylko o za malej ilosci hormonow dla utrzymania cyklu.Nikt nie wypusci na rynek tabletek,ktore moga miec za mala ilosc hormonow,zeby zabezpieczyc przed ciaza.Ale jak wiadaomo ten 1% ryyzka istnieje,bo niczego nie mozna byc pewnym na 100%. americanos --- jezeli nie boisz sie przebarwien to korzystaj.Tylko pamietaj,ze przebarwienia moga pojawic sie dopiero po odstawieniu tabletek.

Gość zylastaaaa
a młoda połozno jak już bedą mnie kłuć... czy oprócz aptt są jeszcze jakieś badania świadczące o dobrej/zlej krzepliwości?

Kończę brać 2 opakowanie Yasminelle, dzisiaj będzie ostatnia tabletka, a wczoraj dostałam silnych bólów pecherza a w moczu widziałam ślady krwi. Dzisiaj lekarz przepisal mi furaginum. Czy wpływa on tabletki anty? I jeszcze jedno pytanie - tydzień temu w środę, czyli w pierwszy dzień 3 tyg brania tabletek, wzięłam tą tabletkę 8h później. Czy moge byc w ciąży? Podobno najgorzej zpomniec tab. w pierwszym i ostatnim tyg. ponawiam prośbę o pomoc.

Gość zylastaaaa
to mnie lekarz zalecal zawsze tylko aptt... czy to zbyt mało by okreslic ze wszystko ok?

Gość maja_w_ogrodzie
Witam drogie Panie! Jestem nowa na kafeterii, nie czytalam wszystkich postow w tym temacie ale postanowilam poudzielac sie troszeczke gdyz Yasminelle bralam ponad rok czasu. W tym czasie przytylam 5kg, za to cera mi sie poprawila. W przerwie na okres po pierwszym opakowaniu bardzo mnie zeslabilo - pierwszy raz w zyciu prawie zemdlalam, ogolnie zle sie czulam. Okres dostawalam przewaznie trzeciego dnia przerwy. Gin przepisal mi Y ze wzgledu na moje bolesne i nie regularne miesiaczki, w czym mi bardzo pomogly za to stracilam ochote na seks i wogole stalam sie troszke ospala. Po odstawieniu tabletek wrocilam do dawnej wagi, przez pierwsze 2 miesiace czulam sie swietnie. Pozniej zaczely sie problemy: bolesny okres dostawalam co 2 miesiace, pojawily sie cysty i okropny tradzik. Przez rok mialam problemy z hormonami, teraz Gin przepisal mi Midane - zazywam od 2 tyg. narazie jest ok.. mam nadzieje,ze bedzie dobrze.. jak wiadomo roznie dziewczyny reaguja, jednym szkodzi innym nie.. Moja przyjaciolka od roku bierze Y i nie skarzy sie. Nawet schudla pare kilo.. Pozdrawiam i duzo zdrowia zycze..