Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skończona egoistka

On chce - ja nie... problem z dzieckiem

Polecane posty

No wiem, ja nienawidzę jak w autobusie jadę i jest jakieś małe rozdarte i drze się na cały autobus... rozbeczane dzieci w centrach handlowych to standard, bo by chciał y wszystko kupić, a zazwyczaj matka tylko do hipermarketu po jedzenie przychodzi... i od razu w ryk... bo te cholerne zabawki są po drodze do pieczywa umieszczonego na samym końcu sklepu zazwyczaj :o albo w kościele - niektóre matki niepotrzebnie przyprowadzają tam dzieci... jakiś rok temu ławkę z tyłu siedziało dziecko w kościele za mną i moją mamą... przez całą mszę się wierciło, kopało nam w ławkę, specjalnie pociągnęło moją mamę za włosy, kopnęło panią obok w kostkę... normalnie miałam myśli mordercze w tym kościele...

Gość macierzynstwo to wolny wybór
do wyszlam - ale to juz wina durnych matek i wychowania. Dzieci histerycznych rodzicow sa przewaznie histeryczne. Jesli w domu wrzask jest argumentem - same go stosuja. Wiadomo, ze dzieci we wszystkim nasladuja doroslych. No i naprawde mozna sobie darowac pchanie sie z małym dzieckiem do supermarketu i do kosciola, wiadomo,ze sie tam bedzie nudzic , meczyc siebie i otoczenie.

olejku chyba nie przesadzam.Takie rzeczy dzieją się wszędzie gdzie są dzieci a dzieci są przecież wszędzie-i na ulicy i w markecie i w centrum handlowym. macierzyństwo to wolny wybór-nie wierzę że nigdy nie masz dosyć tych 500 pytań na minutę albo marudzenia (siku,kupa,piciu itp.) jeśli nigdy to jesteś cyborgiem :classic_cool:...;)

Gość macierzynstwo to wolny wybór
soczku - akurat 500 pytan to to, co bylo najfajniejsze - teoria wielkiego wybuchu , kwazary, czarne dziury - musialam miec to obcykane. Siku jak chcialy to szly do toalety a mniejsze sikalo w pieluche- przeciez dziecko non stop nie sika. Mysle, ze te, ktore wolaja wciaz siku i piciu , chca na siebie zwrocic uwage, nudza sie. wyszlam - ale to dzicko musialo zauwazyc, ze reka moze sluzyc do bicia. Agresja nie bierze sie znikad.

Nie matek, a rodziców... nie zrzucajmy wszystko na matki... Ale faktem jest, że dzieciom trzeba dużo czasu i cierpliwości poświęcić, ja nie mam ani tego, ani tego... no więc jak mam być kiepską matką, to wole nie być nią w ogóle.

Nie nie, moja ciocia w życiu ręki nie podniosła na swoje dzieci, a wiele razy by im się to przydało, bo ta jej córka to... mnie najnormalniej w świecie wkurwiała.. już trochę na szczęście wyrosła i mają spokój w domu.... Oglądacie czasami "super nianie".. dziecko wyprawia co chce, niszczy, krzyczy, bije, a matka tylko je strofuje... no to taka moja ciocia żywcem wyjęta :P

wyszłam z kąpieli Jeśli jesteś w tej chwili sama, nie masz faceta to normalne, że nie tylko nie myślisz o dzieciach pozytywnie, ale nawet neutralnie:) Podejrzewam, że gdyby ci się miało urodzić Złote Dziecko, to też byś go nie chciała:) Poczekamy, pożyjemy, zobaczymy. Cierpliwości w czekaniu na swój osobisty zegar:) Amant W Chinach Gwiazdowski by się wiele nie nauczył:) Tam można mieć od wielu lat tylko jedno dziecko:)

Gość znowu przylazl
szukanie dziury.... :O wez stad wypierdalaj bo ludzie dyskutuja tu normalnie i taki palant nie jet tu potrzebny,

Gość pomaranczkaaa
szukanie dziury w calym to facet no nizle...a robi z siebie autorytet w kwestii tego czego pragna kobiety (posiadania dzieci). W ogole zrobila tu sie jakas debata na temat wyzszosci posiadania dzieci nad ich nieposiadaniem i odwrotnie. jeden woli klimaty rodzinne i zniesie wiele niedodognien w imie tego poniewaz widzi w tym jakas magie (kojarzy mi sie ze swego rodzaju idealizmen w tym temacie ale naprawde Ok widac dziecko to dla niego najwieksze szczescie), a inny (np ja) tej magii nie widzi dla niego dziecko nie jest cudem ale efektem zaplodnienia preferuje inny styl zycia i to tez jest Ok. To sa dwie przeciwstawne postawy. zwolennik jednej nigdy nie zrozumie zwolennika drugiej bo to dla niego niepojete. Ale odrobina tolerancji by sie przydala no i zaprzestanie forsowania swojego zdania jako jedynego slusznego...

Gość bbfsfssfs
Co do niechęci do dziecka to głupoty takie piszecie, że śmiać się chce. Nie chcecie mieć dzieci, to nie. Wasz wybór. Gówno więc o miłości i o macierzyństwie wiecie. Zdrowa i normalna kobieta ma instynkt macierzyński. Zdarzają się wyjątki - nie zaprzeczam. Każdy facet marzy o tym, żeby być ojcem... każda kobieta ma wrodzony instynkt macierzyński.... są wyjątki i widać to na kafeteriii... kobiet wygodnych, wyniosłych... Każdy chce, to czego pragnie... nie chcesz mieć dziecka ?! - to nie miej. W czym problem. Partner chce ?! - a ty nie ?! To znaczy, że niedorosła jesteś do roli matki i prawdopodobnie dobrą matką byś nie była. Powodzenia w materialnym świecie... :)

Gość asia88-84
dziecko to nie szkodnik dziecko nie bachor porod?bol jak zawsze hipopotam zalezy kiedy ja nie bylam hipciem ale mam duze rozstepy sex miesiac po porodzie a dziecka placz porod te malutkie raczki to najpiekniejsze co moze byc nasza corka ma 2 lata ine wyobrazam sobie zycia bez niej!!!!!!!!!!! zabezpieczaj sie !!!!!!!!1 wczpolczuje takiego podejscia!!!!