Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość purpurowy murzyn

Kto w tym przypadku okazal sie wiekszym egoista

Polecane posty

Gość purpurowy murzyn

Otoz na sylwestra wyjezdzam z dziewczyna. Wyjezdzamy w srode a wracamy w niedziele. Zaplanowalismy sobie ze wracac bedziemy w niedziele poznym popoludniem. No i okazalo sie ze w niedziele przychodzi do mnie ksiadz po koledzie. Moja rodzina zarowno jak i ja jestesmy praktykujacy i zawsze w komplecie bylismy podczas koledy. No i jak ona uslyszala to ze chce wczesniej wyjechac aby byc na kolendzie padly slowa ze chyba sobie kpie. Raz moge nie byc a poza tym to jestem cholernym egoista i jak chce to mam sam sobie jechac bo ona nigdzie nie jedzie. Ona dobrze wie ze sam bez niej nie pojade bo jakbym to zrobil to okazalbym sie prostakiem chamem a ona nie spodziewalaby sie tego po mnie i bym ja bardzo zawiodl. I teraz pytanie - kto tu jest wiekszym egoista ?

pierwsze pytanie mi sie nasuwa: nie przesadzasz z ta koleda? ale druga strona medalu: korona jej z glowy nie spadnie. przesadzila. i to zdecydowanie.

Heh, ja uważam, że to nie kwestia egoizmu, ale szacunku. jesli jesteście ze sobą i Ty jesteś wierzący to ona powinna to uszanować i przykładowo wrócić z Tobą. Ale to moje zdanie. Z drugiej strony mozesz ten jeden raz sobie kolędę darować. Ale Twój wybór:)

Gość o jaa no nie wierze
ty soboe chyba jaja robisz? haha bedziesz wracal bo ksiaz po koledzie chodzi haha taki religyjnyjestes? to jak w ogole mozesz bzykac sie z dziewczyna przed slubem?!! najej miejscu kopnelabym cie w dupie i tyle... za nic nie chcialabym takie goscia jak ty!! trzeba bylo na ksiedza isc ..wracasz bo koleda haha...nie wieszo tym ze liczy sie to jakim czlowiekiem jestes a nie czy latasz 10 razy w tyg do kosciola i zaliczasz kazde swieta w kosciele... chron panie boze przed takimi debilami jak ty!

Gość co temat
jak sobie darujesz te kolede to bankowo pojdziesz do piekla, a w dodatku ksiadz z ambony wyczyta w przyszla niedziele twoje nazwisko ze nie bylo cie na koledzie i cie potepi!!! hahaha

Gość Martaneczka
Dziwne wypowiedzi dotyczące kolędy. Niektórzy nie zrozumieli, że tak naprawdę nie chodzi o udział w kolędzie tylko o to jak się dogadywać w związku. Kot i kiedy ma ustępować, jak osiągnąć kompromis.

Gość tak sobie myślę
jesteś taki wierzący, ale chciałeś nie być w niedzielę na mszy, co jest obowiązkowe w kościele katolickim ale na wizycie księdza musisz być, co już nie jest obowiązkowe?

Gość Martaneczka
*kto ma ustępować (napisałam 'kot" ;-) )

Gość Martaneczka
Nie czepiajcie się tej kolędy. Nie o to chodzi, tylko o to jak się razem dogadywać. Twoja dziewczyna też ma swoje racje- pewnie zastanawia się co jest dla Ciebie ważniejsze, zawsze chciałby być an pierwszym miejscu. A poza tym może zwyczajnie jej przykro, że będziecie razem krócej niż planowaliście. Nie wiele osób lubi zmiany w planach.

Gość Martaneczka
Purpurowy murzyn ale jesteś detalistą :-). Lubię takich mniam ;-)

Gość podaj
ona przesadziła, przeciez co to za roznica czy wrocicie w sobote czy w niedziele

Gość bardzo dobra uwaga Martaneczki
"Dziwne wypowiedzi dotyczące kolędy. Niektórzy nie zrozumieli, że tak naprawdę nie chodzi o udział w kolędzie tylko o to jak się dogadywać w związku. Kot i kiedy ma ustępować, jak osiągnąć kompromis." Koty raczej nie lubią ustępować :-) Konkretnie co do kolędy - wczoraj miałam taką sytuację - byłam gdzieś z facetem i chciałam wcześniej wrócić, właśnie ze względu na kolędę. Dla niego było to oczywiste - skoro mi na czymś zależy, to dlaczego ma się nie przystosować? Ja postąpiłabym tak samo - gdyby jemu na czymś zależało, chociaż dla mnie byłoby to np. mało ważne.

Zabierz mnie na tego Sylwestra, mi nie bedzie przeszkadzac że wrocimy wczesniej :D Tak całkiem poważnie to robicie z igły widły, kolenda to nie jedno z przykazań Bozych i nic się nie stanie jak na niej nie bedziesz a po drugie dziewczyna to histeryczka w końcu te klika godzin róznicy nie powinno jej zrobić.

Gość a może cię pociagają faceci
w przebraniach????????

Gość wg mnie obydwoje
przesadziliscie...

Gość bardzo dobra uwaga Martaneczki
Ja osobiście wolę, gdy dla kogoś są ważniejsze czasami zasady, które wyznaje - niż moje widzimisię w tym momencie. Bo jeśli ja chcę czegoś z czystego egoizmu, dla przyjemności - to mogę z tego zrezygnować dla osoby, która jest mi bliska, a która musiałaby zrezygnować z czegoś ważnego dla siebie. Wtedy mam pewność, że facet będzie umiał zrezygnować z czegoś - dla mnie!

Gość Martaneczka
bardzo dobra uwaga Martaneczki- wybaczysz mi tego KOTA ;-)? Poprawiłam się. Też uważam, że czasem warto być wiernym swoim zasadom. Nie dać się całkowicie zawłaszczyć drugiej osobie.

Gość mam pomysl na kompromis
wroccie w niedziele kolo poludnia, ksiadz przed poludniem raczej nie chodzi a te pare godzin ona chyba raczej wytrzyma, no i poczuje ze jest wazna skoro chcesz z nia spedzic tyle czasu ile sie tylko da. chociaz ogolnie ja bym nie mogla byc w zwiazku w ktorym sa takie roznice w swiatopogladzie jesli chodzi o wiare, bo to wazne, ale rozne sa zwiazki,nie wszyscy musza byc tego zdania co ja:)

Gość wg mnie obydwoje
ale wazne tez by szanowac czyjs czas. Ona mogla sobie zmienic plany wczesniejsze dla niego, a teraz sie dowiaduje, ze on zmienia plany. Moglo jej byc przykro...

po 1 Ty przesadzasz. kolęda to nie jest powód żeby skracac wyjazd z dziewczyną!! raz w życiu możesz sobie odpuścic kolędę. powinieneś to uczynic z radością i spędziec jeden pieprzony dzien z laską więcej! po 2 co jej szkodzi ta kolęda? dzień w tą,czyw tamtą i tak pewnie jeszcze spędzicie ze sobą dużo czasu... a no tak. z Waszym nastawieniem nie spędzicie. Ty masz ważniejsze rzeczy niż ona, a dla niej najważniejsze jest to co ona chce. Będę okrutna - jeżeli oboje nie zmienicie nastawienia to wasz związek nie ma przyszłości.

ja myślę że sprawa może mieć drugie dno. tzn że kobieta autora nie uwierzyła, ze chodzi o kolędę i podejrzewa go o kłamstwo. bo nie wiem jak można się wkurzać o wyjazd z urlopu kilka godzin wcześniej. ja jestem ateistką, ale mam kilkoro bardzo wierzących i praktykujących znajomych, których staram się rozumieć i szanować. jednak wątpię czy uwierzyłabym we \"wracam wcześniej z urlopu by być na kolędzie\".

Gość Otoz to...
, jestem tego samego zdania :P

Gość Otoz to...
tego samego zdania co huńćwok, zeby byla jasnosc ;)