Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena Katowice

CHORE dziecko, ale TYLKO RANO - paranoja

Polecane posty

Gość Marzena Katowice

Moja córcia (3m-ce) objawia oznaki choroby (chrumkanie przez nos, chrapanie, tak jakby cos z gardełkiem i przez nos) JEST TO TYLKO RANO JAK WSTANIE.. przez może godzine i potem nic CISZA zdrowiutkie dziecko! Chcialam jechac do szpitala bo juz mnie to denerwuje, a pediatra juz nie przyjmuje, ale znów USTAŁO !! i co ja powiem na miejscu, ze chora bez objawów :) ? CO SIE DZIEJE Z NIĄ ??

Gość Marzena Katowice
To nie ma znaczenia, bo ona to ma nawet jak dopiero sie przebudza, przez sen tez. Zaczyna sobie chrapać, chrumkać, skrzeczeć tak jakby byla chora przez nos i gardło... jak sie przebudza i zaczyna sie ją nosić, bawic sie, zmieniac pieluche no i ogolnie cos przy niej robić MIJA WSZYSTKO :o:o:o i potem na drugi dzien jak lezy dlugoooooooo, bo spi to pod koniec spania znow to samo. DLACZEGO?? CO TO?? JEchac do tego szpitala?? CO POWIEDZIEC??

Może alergia? A w dzień jak śpi to też tak się dzieje jak wstanie? Może pościel uczula, proszek nieodpowiedni czy coś? Skonsultuj sie z lekarzem chyba najlepiej.

Gość Marzena Katowice
w dzien jak spi to nic sie nie dzieje :(

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
moja siostra tak miala i okazalo sie ze ma jeden migdalek wiecej i ze to przez to a pozatym to jeszcze zalezalo od powietrza w pokoju bo jak bylo za suche to ja bardziej meczylo.

Gość taka tam asia
powiedz mi jaki ciepły kaloryfer masz w pokoju gdzie spi dziecko?? Bardzo duzo dzieci zle reaguje na cieple kaloryfery podczas spania. nasz pediatra twierdzi ze w pokoiku dziecka w miare mozliwosci powinny byc calkowicie zakrecone. Jezeli jednak jest za zimno powinno sie klasc na noc na kaloryfer mokry recznik, mozna na niego nakropic olejku np eukaliptusowego lub sosnowego. Spróbuj moze akurat pomoze.

Gość agniechh30
moja corka jak byla mala to miała tzw.sapki.też rano po przebudzeniu żęziła ii kichała,miała chrypę.skończylo się nawet na zrobieniu badań na muskowicydozę i nic.Pani doktor powiedziala że to od suchego powietrza.Kładłam mokrą pieluchę na grzejniku a poza tym psikalam jej do nosa wodę morską.

Gość Marzena Katowice
No właśnie w pokoju w którym śpi dziecko kaloryfer jest wiecznie gorący. Odkręcony na max :o myślałam, ze tak trzeba, że dziecko potrzebuje ciepełko :o sama już nie wiem.

Gość taka tam asia
Wrecz przeciwnie, ciepło nie znaczy gorąco, przykręć kaloryfer do połowy połóż na nim ręcznik a zobaczysz że jutro będzie już lepiej.Jeśli nie wierzysz idz jutro do lekarza a zobaczysz ze powie ci to samo :) Jak byłam z córka w szpitalu to siostry zawieszaly malej mokre przescieradła wokól lóżeczka bo mala dostawala takich atakow kaszlu ze sie dusila, a kaloryferow nie szlo zakrecic. Mowie ci stary i sprawdzony sposób.

Gość peelle
Marzena właśnie przeczytałam twój topik być może twoja córcia ma powiększoną grasice i dlatego tak "chrumka" to nie jest groźne i mija po pól roku, moja siostra tak miała.

Gość No tak tak tak
Czytałam czy słyszałam od lekarzy, ze lepiej jest powiesić np ręcznik wilgotny gdzies np na łożeczku niz na kaloryferze.

Gość Marzena Katowice
Byliśmy u lekarza. Tak jak mówiłyście - osłuchał małego i jest zdrowy :) ...ale dalej chrumka i potem pokaszluje, mimo to lekarz twierdzi, że zdrowy. Powiedział, ze to mozliwe, ze od centalnego. ale przepisał ZYRTEC i MUCOFLUID. Mam obawy czy to podawać :( jak czytam skutki uboczne to mam wątpliwości :(