Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfdfd

ból serca

Polecane posty

Gość fdfdfd

mam znajoma o ktora sie bardzo martwie, boli ja od kilkunastu dni serce bardzo mocno, nie moze czasami ruszac lewa reka i głowa, bol sie bardzo silny ale ustepuje chcialabym sie spytac czy ktos mial podobnie albo ktos w rzodzinie i co to oznacza czym grozi? a dodam jeszcze ze kolezanka jest uparta jak osiol i do lekarza isc nie chce, chyba trzeba sila ja zawiezc na pogotowie

jesli boli ja w piersiach jak rusza reka albo glowa to najprawdopodobniej nerwobol miedzyzebrowy; a jak ja boli ? kluje? ile ma lat?

Gość fdfdfd
24 lata, uczy sie tzn studiuje, nie pracuje utrzymuja ja rodzice, nie ma duzo stresow, jak przecietny mlody czlowiek mnie posluchac nie chce i isc z tym do lekarza:| boli tylko serce, bol jest na tyle silny ze nie moze funkcjonowac, a ostatnio nie mogla sie z lozka ruszyc:| i ma np problem przy wsiadaniu do auta i prowadzeniu

Gość fdfdfd
tez, ogolnie bol nie ustepuje calkowicie, boli juz dluzszy czas okolo tydzien, czasami mnje czasami wiecej i bol zaczal sie nagle

tak czy inaczej nadal mysle ze to nerwobol miedzyzebrowy; w obrebie kregoslupa piersiowego jest gdzies ucisk na korzonek nerwowy co powoduje bol ale odczuwalny z przodu klatki piersiowej, chory mowi ze boli go serce, bo tak to odczuwa, bol nasila sie w sytuacji kiedy kregoslup poddawany jest przeciazeniom lub kiedy pracuja miesnie grzbietu albo obreczy barkowej: czyli tak jak opisujesz - wstawanie z lozka, schylanie sie przy wsiadaniu do samochodu, prowadzenie auta ( bo duze przeciazenia osiowe kregoslupa ), podnoszenie reki, najczesciej tez bol sie zaostrza na wdechu bo rozciagaja sie przestrzenie miedzyzebrowe kolezanka powinna jednak pojsc do lekarza zamiast cierpiec, sprobuj ja przekonac, dobrze by bylo zrobic jej podstawowe badania, rtg kregoslupa, ekg...

Gość fdfdfd
bardzo dziekuje za pomoc, postaram sie jeszcze z nia pogadac chociaz uparta jak osiol jest, mowi ze samo przyszlo to i samo przejdzie

Gość fdfdfd
aha musze dodac ze kolezance raz zdretwiala cala lewa strona na kilka godzin, i nie boli pod zebrami tylko dokladnie serce moglby ktos cos poradzic:(