Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama13

roczniaczki

Polecane posty

Gość mlodamama13

Witam wszystkich. moj synek w styczniu skonczy roczek. chcialabym wiedziec co wtedy inne mamy dawaly swoim pociechom. bede wdzieczna za wszelke komentarze. z gory dziekuje i pozdrawiam

Gość taka jedna dziewzyna
Hej, ja mam synka, ktory niedawno skonczyl roczek. Czy pytasz o menu roczniaka??

Gość taka jedna dziewzyna
Czy o prezent?:)

Gość mlodamama13
oj przepraszam,nie napisalam dokladnie. o menu mi chodzi. mi brakuje juz pomyslow. zastanawiam sie np iedy moge mu dac sok kubus lub dzem . i wogole czym karmisz go ?

Gość mlodamama13
a mozesz wymienic np pare rzeczy ktore dajesz od niedawna. moj maly ma skaze bialkowa wiec niektore rzeczy odpadaja.

o bardzo fajny temacik,bo ja sojemu maluchowi tez nie wiem co juz dawac.

Witam! Mój też roczniak w styczniu. Niby też skazowy, nawet lekarz przepisał bebilon pepti więc trochę uważałam ale od jakiegoś czasu daję mu juz prawie wszystko i nic wielkiego sie nie dzieje...

Witam! Mój też roczniak w styczniu. Niby też skazowy, nawet lekarz przepisał bebilon pepti więc trochę uważałam ale od jakiegoś czasu daję mu juz prawie wszystko i nic wielkiego sie nie dzieje...

moj maly ostatnio uwielbia rybe. ale nie moze byc ugotowana. tej nie ruszy. robie mu cos w stlu ryby po grecku.

Gość bedzie rok w styczniu
maly je wszystko, do przysmakow nalezy serek homogenizowany kazdy zwlaszcza fruttis; potem to na pewno slodycze jka biszkopty pierniki ostatnio i torty :D a z innych to wszelkie owoce poza pomarancza i mandarynka bo nie pzrepada ale tez by zjadl, a co do obiadkow to on raczej podskubuje nasze :D a poza tym dostaje zupe jarzynowa jak zwykle, a jesli chodzi o smaki to i losos i makrela, wigilijny karp byl super dla niego; z miesa to zwykle indyk i kurczak za kotletem nei pzrepada bo ciezkos ie gryzie; oczywiscie ziemniaki, ryz i hitem jest makaron! generalnie je wszystko podobnie jest z kanapkami, nie daje mu tylko mocno przyuprawionych rzeczy i unikam smazonych ale.. tez sie zdarza nie wiem jak przy skazie bo moj na nic nie jest uczulony

ja podaje miesko- kurczak , indyk, szynke drobiową. warzywa wszystkie dostepne- brukselki niecierpi:) owoce- głownie banany, wiśnie, awokado brzoskwinie, maliny, kiwi. robie jej kisiel sama bo tez ma skaze białkową. oczywiscie żółtko na chlebek lub do zupki! czasem pieke jej babke z bananow! bo to może. chleb, ryż, makaron, kasze jaglaną, manne.

Gość emiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
moj synek w styczniu tez skonczy roczek :) i daje mu juz praktycznie wszystko je wiekszosc rzeczy ktore gotuje dla siebie meza i mojego 8 letniego synka

Gość emiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja juz mu od dawna nie miksuje ma w koncu 4 zabki :) ewentualnie rozgniatam widelcem

ja jeszcze miksuję chociażby ze względu na mięso, może i źle robię ale karmienie dziecka to dla mnie katorga, chcę to odbębnić aby zjadł bo tyle innych rzeczy trzeba zrobić wokół...a ten sie tak kręci przy jedzeniu!!

dziekuje bardzo, a poza tym też ni miksuje synek ma już 8 ząbków, więc rozdrabniam widelcem, nie mogę doczekać się kiedy zacznie chodzić, widać ze juz potrafi...boi się chyba

mój ma 4 ząbki, na razie raczkuje a Twój dzieciaczek raczkował? czyli mięso czy wędlinę pogyzie samo w buzi? bo mój cuduje, wyciaga te kawałeczki z buzi, ogląda, dusi w palcach...;-)

raczkuje, teraz bardzo sprawnie. mięsko i wędliny je sam muszą być tylko dobrze ugotowane, tak, zeby nie były twarde

hej! ja włoszczyzne i mieso miksuje bo szybciej ale ziemniaki dusze groszek przecieram przez sitko:)ryz kasze- w całości.

moj synek ma 10,5 m-ca , je wszystko, rybke z patelni grillowej, golabki bez kapusty z sosem pomidorowym,pulpecicki, gotowane miesko z kurczaka, uwlielbia brokuly, z owocow nie lubi cytrusow. Rozgniatam widelcem, ,miessko kroje nozem, Mati ma juz 8 zabkow,od 8 m-ca zycia, z ciast uwielnia sernik, a drozdzowe wypluwa :) i oczywiscie je wszystko inne to co wiekszosc dzieci, acha lubi tez omlecik z przecierem owocowym, banana potrafi zjesc calego, z tym ze podaje mu po kawalku, poniewaz w przeciwnym razie zrobi z niego miazge

anted22, witaj znowu! :-) jak na 10,5mies to dużo juz ma tych ząbków, co? widzę, że to tylko ja się tak patyczkuje z tym miksowaniem ale jak widzę co wyczynia!...dziś nawet ziemniaki poddawał oględzinom wzrokowym i dotykowym! nie mogę na to spokojnie patrzeć! :-))

moj niuniek tez ma 8 zabkow i nic mu nie rozdrabniam. nawet widelcem. on nie lubi papek. jablko sam je. nie ruszy jak mu daje ja lub jak pokroje lub zetre. musi miec co trzymac w lapce. uwielbia parowki na cieplo. wiem ze to nie zdrowe,ale on je uwielbia. ostatnio jak byl chory nic nie chcial ruszyc tylko parowki.

Witam :) Dołączam do klubu mam roczniaków (no prawie). Mój kończy 18 stycznia. Też już nie wiem co mu dawać, szukam czegos fajnego. Je oczywiście zupki, miksowane warzywka z mięskiem. Ostatnio też hitem są potrawy na parze. Mam takie sitko najprostsze i na tym rybka albo kurczak i ziemniaczek. Potem dodaje masła i rozgniatam widelcem. Bardzo to lubi. Czy można już dawać smażone? Czy tylko dusić i gotować? Jakieś sosy? Bo polałabym mu te potrawy czymś fajnym, ale czym??

moj jest amatorem wszelakich sosów pomidorowych, poza tym lubi jeść ważylismy go ostatnio waga pokazała 13 kg