Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karen-80

fotelik samochodowy- isofix czy standardowy???

Polecane posty

hej! właśnie chcemy kupić fotelik dla córeczki i mam kłopot!wyczytałam o mocowaniu metodą isofix i nie wiem co o tym myśleć! podobno daje większe bezpieczeństwo....może macie lub coś słyszałyście???od rodziny, znajomych? myślę o Chicco key 1 isofix... z góry dzięki za odp!

ISOFIX to super system przede wszystkim zapewnia łatwy montaż fotelika ale ... trzeba mieć do tego dobry fotelik... i samochód dostosowany do montażu ISOFIXa... a ja się troszkę pośpieszyłam i kupiłam takie urządzonko i mam do sprzedania teraz :-) nowe nie używane ( Baza ISOfix do fotelika iZi Sleep ). Ja osobiści polecam fotelik samochodowy BeSafe iZi Sleep do tego tą Baze (adapter samochodowy ISOFIX) oraz koniecznie wózek a w zasadzie stelaż do montażu tego fotelika... tu chyba najciekawsze są stelaże z Quinny np Buzz lub podobny tej firmy sprawdzają się :-) Pozdrawiam Sylwia

a i jeszcze nadmienię Baza ISOFIX ułatwia montaż ale nie jest konieczna w samochodzie nam się sprawdza w 100% fotelik bez bazy ma bardzo dobry system montażu w pasy... Sylwia

mamy auto ktore posiada te otwory do montazu.. a baza to własnie chodzi o te wystające pręty prawda?

Gość kjhgfijjhg
ja bym kupila z isofixem (mam wlasnie chicco 1key ale bez bo satre auto). Przy wypadku fotelik mocowany pasami ma bezwladnosc i leci do przodu, a przy isofixie nie.

no tak mysle własnie..ze lepiej. szkoda ze cena od razu skacze do gory o 400 zl, jednak bezpieczenstwo najwazniejsze..chociaz moj mąż twierdzi ze gdyby coś...to i tak nic nie da..