Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WlazłKotekNaPłotek...IMruga.

Iść jutro do pracy czy nie iść ? Oto jest pytanie. Pomocy!

Polecane posty

Gość annete12
Mi by też się nie chciało tyle godzin.

Gość jaki to sklep
:)

Hmm. Wiesz mną się raczej owy szef nigdy nie przejmował. Owa pani szefowa mnie nie lubi :) Czepia się o wszystko , nigdy nie byłam na kasie a powinnam że już o szkoleniu nie wspomne. Jeżeli nie pójdę uprzedze ją wcześniej ;] Taka okrutna nie będe :)

Gość tjaaaaaa.....
zobowiązanie to zobowiązanie

Tak, ale też miałam obiecane szkolenie, a nawet na kasie nie byłam przez 3 miesiące. Ciągle tylko łażę i gadam z ludźmi i tak przez 10 godzin! :) Więc chyba nie tylko ja jestem nie wporządku. ... Umowa kończy się pojutrze. Przez poprzednie 3 miesiące starałam się jak mogłam, ale to nie wystarczyło by sprostać sympatii szefowej. Trochę wykorzystują tam ludzi nie powiem... A ja nie planuje żadnej przyszłości z tym sklepem. Znalazłam sobie lepszą pracę :)

Gość sasaiksde
ja też bym nie poszła... ;]

Gość tortura nie na czarno
walic wiekszosc pracodawcow, nie idz i szczesliwego nowego roku;)

Odnośnie umowy... Muszę przepracować 40 godz w miesiącu. Co już mam :) Nie mogę pracować więcej niż 8 godzin dziennie :) a jutro pracowałabym 10 ;] No i powinnam odbyć szkolenie - którego nie odbyłam z niewiadomych mi przyczyn :) Powinnam byc na kasie! Obowiązkowo. A ja jestem tylko tanią siłą roboczą do sprzątania i usługiwania klijentom. :] Oni się nie zobowiązali... Dziewczyny weźcie to pod uwagę...

Gość uż
czyli urlop na żądanie należy się 4 dni , zadzwoń jutro i miej to gdzieś. Miałam taką sytuacje w biedronce . Umowa do 31 grudnia i kierowniczka wiedziała że odejde . To przed świętami ryłam cały czs , dała mi wigilie, po świętach codziennie do końca . żadzwoniłam że biore urlop na żądanie należą mi się 4 dni . Powiedziała że nie zezwala . Zadzwoniłam do prawnika , kazał jej wysłać smsa i maila z informacją o urlopie i cieszyć się z wolnego. W sylwestra poszłam na zakupy i byłam przeszczęśliwa jak widziałam że ta pizda zapierdala pierwszy raz od 5 lat w sylwestra . Zawsze brała urlop do 20. 12 do 3 stycznia. Teraz dupe ruszyła bo razem ze mną zrobiło tak 5 osób. Widok zmęczonej , urobionej wrednej kierowniczki --BEZCENNY

Gość 007tytus
Ja uważam ,że najpierw powinieneś sie położyć i poleżeć...Po odpoczynku myślenie jest "jaśniejsze"...:-)

Gość tez biedronka
Ja dowiedziałam się 23 grudnia że nie da mi umowy na stałe . Przyjełabym to normalnie gdyby nie to że kierownik mówił mi że już ma umowe w szufladzie , ale moge podpisać dopiero 31 grudnia. Grafik mi wypełnił na maxa z nadgodzinami i td. Przez przypadek usłyszałam rozmowe kierownika z KR. KTO z naszej gupy zostaje , okazało się że tylko rodzinka kierownika ma przedłużoną umowe. KOleżanka zadzwoniła do kadr dowiedziała się reszty. NO i 4 z nas nagle zachorowały 24 grudnia na gardełko, korzonki itd. Zbyt dużo zdrowia poświęciłam tej pracy, żeby tak mnie traktować .

Gość tjaaaaaa.....
a nie mogłaś się upomnieć o szkolenie czy praktykę "na kasie"?

Gość 007tytus
Widać zestresowana jesteś... Wydaje mi sie,że w interesie pracodawcy jest żebyś odpowiednio wypoczeła, bo poźniej jak się weźmiesz do roboty to ho,ho,ho... :-))))

Gość tjaaaaaa.....
ja na twoim miejscu byłabym rozgoryczona i zła, ale zobowiązanie jest silniejsze - pewnie poszłabym do pracy, jednak odbębniłabym to na pół gwizdka, że kierowniczce, na lepiej by wyszło, gdybym w ogóle nie przychodziła :)

Gość idź do lekarza
Marnie wyglądasz, Może cię jakaś grypa łapie? i już po problemie. Pamiętaj że musisz mieć usprawiedliwioną nieobecność . BO jak suka mściwa to może ci dać dyscyplinarke, a tak ty dasz jej L4

Gość 007tytus
Widać zestresowana jesteś... Wydaje mi sie,że w interesie pracodawcy jest żebyś odpowiednio wypoczeła, bo poźniej jak się weźmiesz do roboty to ho,ho,ho... :-))))