Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ponoc jesien

określ swój typ urody!

Polecane posty

Gość ponoc jesien

:) http://www.makijaz.net/tt.html Znalazłam w necie ciekawy teścik, pomagający na określenie typu urody :classic_cool: pochwalcie się wynikami i czy teoria zgadza się z praktyką, czyli czy preferujecie zalecane kolory, w ubiorze i makijażu? :)

Gość ponoc jesien
moze ktos sie skusi, bo to ciekawe :D Wiadomo, ze to nie jest profesjonalna analiza kolorystyczna, że istnieja typy mieszane (kiedyś mi wyszło, że jestem wiosna-jesień:P), ale zawsze coś ;)

Gość ponoc jesien
Czytałam, że zima moze miec takze oliwkowa :) Nie musi byc typowa sniezka ;)

Gość ciepła rękawiczka
też jestem zima, mam cerę raczej bladą, ale nie porcelanową. bardzo lubię fiolet, ciemną czerwień, srebrny, czarny, tak jak jest napisane w analizie:)

Gość ponoc jesien
Tak na marginesie, to ja tez nie jestem piegowatym rudzielcem, a ponoc jesienia jestem :D No ale dobre i to, bo Polki zazwyczaj sa wiosną albo latem.

Ja to sie juz pogubiłam, kiedys wychodziło mi zawsze ze jestem zimą, a teraz wyszło ze wiosna:) Ale fajnie, bo ja kocham wiosne:)

Ja to sie juz pogubiłam, kiedys wychodziło mi zawsze ze jestem zimą, a teraz wyszło ze wiosna:) Ale fajnie, bo ja kocham wiosne:)

Gość ponoc jesien
No jasne, że czasem moze sie nie zgadzac. Mało jest "niezmieszanych" typów :) Ja w życiu nie wskoczę w beż, który pięknie podkreśla moją bladosc :D

Gość ponoc jesien
Jak już pisałam, zimy mogą miec ciemną karnację :D ;)

Zima Wszystko się zgadza poza zapachem, bo nie cierpię owocowych perfum.

Mi wyszło, że jestem jesień. Z dziwiłam się bo do tej pory uważałam się za wiosnę :P

Gość ponoc jesien
http://wizaz.pl/images/agatam/elegancka_zima/ o zimie :) cytat: "Jak pisałam wcześniej typ zimy bywa często mylony z ciepłym typem jesieni. Pomyłki takie wynikają zapewne z podobieństwa karnacji obydwu typów kolorystycznych. Jedną z odmian Pani zimy jest typ Królewny Śnieżki. Osoby prezentujące ten typ urody charakteryzują się bardzo jasną, transparentną wręcz karnacją. Skóra sprawia tu wrażenie niezwykłej szlachetności. Bardzo rzadko zdarza się, że skóra nabiera delikatnych rumieńców. Drugą odmianą Pani zimy jest tzw. Typ Południowy, zwany inaczej meksykańskim. Osoby reprezentujące ten typ urody charakteryzują się chłodnym, oliwkowym odcieniem skóry, który bywa mylony z wariantem intensywnej jesieni. To, co pomoże nam w diagnozie zimy o południowym typie urody, to zdolność do szybkiego opalania się skóry na intensywny oliwkowy kolor. Wszystkie osoby w typie zimy obdarzone są bardzo ciemną oprawą twarzy (brwi i rzęsy). Pani zima zawsze charakteryzuje się także intensywną czerwienią warg oraz szarobrązowymi piegami, jeżeli takowe posiada. Wśród naturalnych kolorów oczu zimy wyróżniamy: błękit lodowy, turkusowy, niebieski, orzechowy oraz czarno-brązowy. Najczęściej spotykane oraz najkorzystniejsze kolory włosów dla osób w typie zimy to wszelakie chłodne odcienie, takie jak: niebiesko- czarny, srebrno-siwy, ciemny brąz, biały, niebiesko- czerwony, czarno- czerwony, czy czarny. Mimo ostrości zima powinna unikać koloru rudego, gdyż prezentuje się w nim nieco pospolicie."

Ee to ja nie jestem zimą w takim razie;) Tylko ta ciemna karnacja się zgadza, nic poza tym :)

Gość ponoc jesien
Skategirl, a jak wyglądasz? ;) Tzn jakie masz włosy, oprawę oczu, znamiona, kolor oczu (i jak wyraźny), kolor ust? ;)

Gość ten test jest durny dość
ja jestem typową jesienią, a tutaj mi wyszła wiosna:O A na pewno nią nie jestem.

Hmm, mam brązowe włosy, ale nie takie ciemne, tylko taki ciepły odcień, zielone oczy, oprawę oczu ciemnaą, ale nie aż tak bardzo ciemną, piegów brak, kolor ust czerwony wpadający w różowy:), nie taki krwistoczerwony. Kurczę ciężko mi tak siebie określić:)

Gość ponoc jesien
Wydaje mi się, że jesteś typem mieszanym: zima z wiosną :) No, ale malutko informacji jest :D w końcu to tylko zabawa :classic_cool: ;)

Gość ponoc jesien
Czystą raczej nie :) spoko, miłego dnia :)