Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsdfffdsfd

Dlaczego niektórzy używają tak wieśniackich zwrotów?

Polecane posty

Gość Dialekty
JA tylko nie rozumiem czemu ludzi wkurza np. dialekt Śląski , znaczy się..mówisz np. w CZęstochowie po Śląsku to juz wieśniak , idiota ,a inne zwroty tak jak napisałyście to chyba każdego denerwują - bo to serio głupie

Gość jaaaasneee
>te kilka kropek? TYCH kilka kropek przemądrzała "polonistko" z Bożej łaski:-P Już wolę "wieśniaków" niż " niedouków":-)

Gość A ja już wolę
jak jest gramatycznie i bez błędów ortograficznych - jak to jest na porządku dziennym na topikach. Nie ma wieśniackich zwrotów - jest po prostu kaleczenie j.polskiego.

a moj kolega tak pisze smsy - np. pujde stobo do sklepu i zobaczym czy so te baterie" i tez mnie to wkurza.... i mowi ze nie będzie pisal ą ę ó itd bo nie ma takich w telefonie

Mnie wkurza jak piszą \"koffam\" \"tesh\" \"pryshnic\" itp. - (ogólnie zamiast \"sz\", \"ż\" - \"sh\" - że niby z angielskiego :O ) i jak na różnych fotoblogach piszą na przemian WieLkIMi i DuŻyMi LiTeRaMi :O:O

Gość nic tu po mnie
Kiedy człek maluczki popełni ten błąd to szkoda żadna... lecz gdy człowiek wykształceniem się szczycący robi to umyślnie , by się przypodobać tłumowi, grzech to śmiertelny...

Gość no to kolej na mnie
mnie wkurza ''żenua" ''koffam'' ''tesh'',poszlem,ja nie rozumie,nie umie itp.