Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezłe_ziółko

czym doprawic zupkę dla półroczniaka?

Polecane posty

Gość niezłe_ziółko

witam, mam synka, który za kilka dni skończy pół roczku. Sprawa wygląda tak - mały nie chce jeśc zupek ze słoiczków, wogóle mało dopuszczalnych dla niego "rarytasów" mu smakuje. Zauważyłam natomiast, że jak my jemy to wyciąga rączki i chce tego co my, jak mu dam na łyżeczce troche "dorosłej" zupy to aż się uśmiecha. Stąd też moje pyatnie, czym mogę doprawic zupke by miała intensywniejszy, bogatszy smak?? wiem że sól i pieprz w gre nie wchodzą, ale może jakieś ziółka..? Liczę na to że znajdzie się ktoś pomocny a jednocześnie bardziej doświadczony ode mnie:)

Gość ffffffe
moze sprobuj natke pietruszki drobna posiekana, poza tym odrobina papryki w proszku nie zaszkodzi

Gość nie pamietam dokladnie
ale to juz chyba kolo pol roku, mozesz dodac troche soli...ozywiscie szczypte... ziolka owszem wchodza w gre, tylko jakies takie slabiutkie:):) ogolnie takie niestety zycie maluszka ze je troche rzeczy bez smaku...trzeba to przetrwac...w kzdym razie cokolwiek by to nie bylo gotuj a nie kupuje... Pododbno te sloiczki sa bez konserwantow..a jednak ktos mnie CUDOWNIE oswiecil ze konserwanty maja !! Bylam w szoku, ale jednak.. ! Pozdrawiam.

Słoiczki owszem mają ale naturalny konserwant, którym jest witamina C.

Moje dzieci w tym wieku jadły już normalne posiłki tylko delikatniej przyprawione oczywiście nie wszystkie ale zupy pulpety ziemniaki dawałam takie jak nam na widok słoiczków miały odruchy wymiotne na miksowane posiłki też jako tako tolerowały zuęe ugniecioną widelcem :O

Spróbuj do słoiczka dodać trochę masła, mojemu bardzo to podeszło, wzbogaca smak. Możesz na pewno dodac majeranek do kurczaka i niewielką szczyptę soli

Gość mamka adamka
ja dodawałam kasze kukurydziana, a jak juz mozna bylo dawac zoltko to robilam z maki kukurydzianej lane kluseczki, zupa ma calkiem lepszy smak, co do ziol to natka, koperek