Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skidom

Znieczulenie zewnatrzoponowe/epidural w Anglii

Polecane posty

Gość skidom

Drogie Przyszle Mamy. Jestem w ciazy po raz drugi. Pierwsze dziecko rodzilam w Krakowie. Bylo wspaniale - mialam znieczulenie zewnatrzoponowe. Rodzilam 18 godzin. Znieczulenie mozna podac przy 2cm rozwarcia. (Prze sie przy 10cm) Musze powiedziec, ze takiego bolu jeszcze w zyciu nie przezylam, jak podczas oczekiwania na znieczulenie. Do tych 2cm rozwarcia bardzo cierpialam. Chce wiedziec, czy ktoras z Was dostala to znieczulenie w Anglii, bo czytajac http://www.dailymail.co.uk/news/article-1069 509/Pregnant-women-denied-pain-relieving-epidurals-staff-sho rtages-NHS-hospital.html , czarno to widze. Piszcie. Znieczulenie to nie jest szkodliwe jesli podane przez dobrego anestezjologa. Dziecko nie jest objete stresem, znieczulenie to jest wrecz zalecane ale.. w Polsce. Jak to w Anglii ma sie sytuacja? Moze ktoras z Was mieszka w poblizu Heatherwood Hospital w Ascot? Pozdrawiam i gratuluje ciazy. To najwspanialszy okres w zyciu kobiety.

ja mieszkam w york i jak rozmawialam z położna to nie ma tu problemu z tym znieczuleniem . chociaz ja zastanawiam sie nad porodem w wodzie

Skidom, a gdzie rodzilas w Krakowie? Chcialabym kiedys miec drugiego bobassa i wlasnie wroce do Pl, do Krakowa. Pierwsze urodzilam w USA, mialam znieczulenie i nie wyobrazam sobie porodu bez niego ( zaznacze, ze na poczatku chcialam byc bohaterka i wytrzymalam do 6 cm rozwarcia, zanim wzielam epidural i tez rodzilam 18 h ;) ). Dlatego interesuje mnie gdzie w Krakowie sa dobrze anestezjolodzy?