Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskaweaczka

Mam pierscionek i co dalej?

Polecane posty

Gość truskaweaczka

Dostalam pierscionek zareczynowy. Szczescie, radosc, ale .... to wlasnie ale, kiedy powinnismy wyznaczyc date slubu? czy jest jakis okres od zareczyn kiedy powinno sie wziac slub? Czy moze zaraz po zareczynach powinnam spytac (choc juz za pozno) kiedy sie pobierzemy? Nie chce aby okres narzeczenstwa trwal kolejne kilka lat. Ale czy to kobieta czy mezczyzna ustala co dalej po zareczynach? Jak to bylo u was?

Gość aawerggfdsdsa
datę ślubu ustalcie we dwoje

Gość truskaweaczka
ale kiedy? zaraz jak sie oswiadczyl? czy czekac iles tam czasu?

Zwyczajowo datę ustala się na okres ok. rok po zaręczynach (choć u nas to było dłużej - 1.5 roku). Ze względu na to, że wyż demograficzny bierze śluby dobrze byłoby zrobić rekonesans po domach weselnych - zobaczyć jakie mają wolne terminy w interesującym was okresie i miejscu i pod to dopasować termin. Nie warto ustalać że tego i tego dnia, a potem się zarzynać szukając wolnej, fajnej sali. Gratuluję tak BTW :D.

Gość jasne jasne
zareczyny moga trwac tyle ie zechcecie :o znam pary co były zareczone 0,5 roku i takie co były zareczone 5 lat - to zależy od waszych checi i możliwosci finansowych :)

Ja w ogóle nie rozumiem dylematów typu "czy to kobieta czy mezczyzna ustala co dalej po zareczynach? ". Jak się ludzie kochają, to się chyba nie zastanawiają nad jakimiś konwenansami i innymi takimi... U nas jak tylko mój ukochany mi się oświadczył to zaraz z kalendarzem siedzieliśmy i wymyślaliśmy datę ( z tym, że i tak później dostępność domu weselnego zweryfikowała nasze plany, jak ktoś słusznie zauważył)

Gość bfbfbfbfbfb
Jeśli się zgodziłaś za niego wyjść to naturalne, że potem trzeba ustalić kiedy. Masz na to czas przez pierwszych 48 godzin po, bo potem zaręczyny są prawnie nieważne i trzeba od nowa i koniecznie z nowym pierścionkiem.

Gość bfbfbfbfbfb
:D :D :D

Gość a u nassssss
a u nas ylo tak ze gdy moj luby :P mi sie oswiadczyl od razu po kilku dniach zgodnie stwierdzilismy ze slub i wesele odbedzie sie wtedy i wtedy :) jakies dwa tyg po zareczynach mielismy juz wynajeta sale i zespol. Nasz okres narzeczenstwa to 2 lata :) tak postanowilismy i juz :D