Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Matka2goklasisty

Proszę o pomoc albo o wyjaśnienie

Polecane posty

Mój syn jest w 2 klasie liceum, uczy się bardzo dobrze i jego marzeniem jest medycyna zastanowił mnie jednak ostatnio fakt, że nie chce iść na 18-nastkę swojej koleżanki, z którą wiem, że ma dobre kontakty. Tłumaczył się, że ma \"nawał nauki\" (uczy się teraz nawet gdy ma wolne) i dlatego nie chce iść. Cały czas siedzi w domu, nie wychodzi nigdzie ze znajomymi. Nie wiem już jak na to poradzić przecież nie powinien zrywać kontaktów z rówieśnikami przynajmniej tak mi się wydaje. Proszę o pomoc

Gość tereskamioo
to dobrze bo ambitny jest,lepiej miec taki problem niż szwędające się dziecko niewiadomo gdzie.

Gość tereskamioo
ale z drugiej strony ferie świąteczne są aby odpocząc, za dużo nauki to też niedobrze.

Gość widac ze chlopak wie
ze innym sposobem na medycyne sie nie dostanie - niestety taka prawda, albo poswieci wszystko bo moze zapomniec

Czyli generalnie nie ma się czym przejmować? Trochę jednak mnie to martwi, że stanie się aspołeczny. Pół roku temu był na jakiejś imprezie u kolegi wrócił godzinę po jej rozpoczęciu i stwierdził, że nie pasuje do towarzystwa bo inni piją, po czym dodał, że nie będzie pił nawet po swojej 18-nastce bo to największa głupota na świecie. I to od tej pory się zaczęło, przynajmniej tak mi się wydaje.

Och, jak Mu zazdroszczę, że tak potrafi! Dopnie swego, miałam taką koleżankę, teraz jest panią doktor :) I jakoś nawał nauki jej nie zaszkodził :) bo ja bym się bała, że brak odpoczynku też może zaszkodzić, tak bywa. No na pewno powinien umiec się zrelaksować czasem, umysł potrzebuje odpoczynku, to ważne. No i kontakty z rowniesnikami by sie przydały, ale nic pewnie nie zrobisz na siłę.