Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aalinaa

Kiedy powinien odpaść pępek??

Polecane posty

Gość aalinaa

Mój synek ma 2 tyg i pępek dalej się trzyma, do tego dzisiaj zauważyłam, że musiała mu polecieć krew bo w koło pępka miał skrzep:( Zmartwiłam się, zdezynfekowałam i czekam dalej kiedy odpadnie...

Gość oladublin
Nie martw sie. W ciagu paru tygodni odpadnie. Jednym odpada szybciej innym pozniej. Dbaj zeby byl czysty a bedzie ok.

Mojemu w dniu kiedy skończył 3 tygodnie. Krew się pojawiła bo może gdzieś kikutek się zahaczył. Możesz delikatnie podważyć i dokładnie wyczyścić z krewki spirytusem.

Gość zyrafa-dluga
wysuszaj pępuszek bardzo dokładnie ze wszystkich stron i teraz wąchaj patyczek po przetarciu czy nie robi się jakiś stan zapalny tam gdzie masz tę rankę (przy stanie zapalnym jest niezły smrodek). Nie martw się, niektórym dzieciom odpada później. www.porady-poloznej.pl

Gość taka jedna dziewzyna
Mojemu synkowi odpad w 7 dobie życia. Nasz sposób to nasączony spirytusem i odciśnięty gazik owijasz wokół kikuta pępowinowego, wcześniej skórę na brzuszku wokół pępka natłuszczasz, owijasz kikut, a później suchym drugim gazikiem owijasz całość i zawiązujesz. My zmienialiśmy gaziki przy kąpieli - raz dziennie, można częściej. Kikut odpadł szybciutko. Polecam tę metodę.