Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska1881

od kiedy witaminy dla noworodka

Polecane posty

Gość aska1881

od kiedy trzeba dawac witaminy dla noworodka jak mój synek ma 2,5 tygodnia?

Gość mloda.mamusia1984
W trzecim tygodniu zycia maluszka idzie sie na kontrole do pediatry. Lekarz sam przepisze Ci witaminy dla dziecka-sa na recepte. Od 4 tygodnia dzieciom karmionym sztucznie podaje sie wit. D3-jedna krople dziennie do czasu, gdy maluch skonczy rok. Dzieciom karmionym piersia, oprocz wit. D3, daje sie wit.K.

Pediatra dla Natalki zalecił podawanie witamin bobik dk, ponieważ karmię piersią. Na razie do 3 miesiaca mam je podawac. Podobno inaczej sie podaje witaminy jak dziecko jest na mleku modyfikowanym.

tak samo ja musze teraz podawac bobik dk, widac dobrze te witaminki wplywala na rozwoj dziecka, bo nawet Pani Doktor mowi ze jest idealnie :)

Gość mama trójki...
te witaminy nie sa na recepte. firm jest bez liku, karmiac piersia od 8 doby podajemy K+D do co najmniej 3 miesiaca na modyfikowanym sama wit D jak długo to lekarz decyduje.

Gość mama trójki...
po narodzinach powinni ci to w szpitalu powiedziec, ewentualnie połozna jak była zaraz po powrocie do domu

tak wiem ze bobik jest bez recepty i sama wiem ze jest mase firm bo mialam problem z wyborem witamin i zalecila doktorka do 3 miesiaca je podawac jak piszesz

Gość lalalatratatamm
Dzieciom na piersi podaje się D i K, tym na mleku sztucznym tylko D. Mój dostaje witaminę D w minimsach.. firma bez znaczenia..

tez tak uwazam ze firma nie ma takiego znaczenia, ważne aby witaminy dawaly pozytywny efekt...dziecko nie miało krzywicy, aby zabezpieczaly przed krwawieniem...tyle sie teraz czyta w internecie o skutkach niedoboru witaminy D3 ze az moze glowa zabolec. nawet nie wiedzialam ze niedobor witaminy d3 w przyszlosci moze przyczynic sie do nowotworow, dlatego od malenkiego tak bardzo zalecaja jej podawanie. a skoro ja juz podaje dk to przejde niedlugo na bobik z sama witamina d3 bo jestem z nich zadowolona i mam pewnosc ze dziezku daje to co najlepsze