Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sundaylunch***

Facet Brazylijczyk,gubie sie,nie wiem jakie sa ich intencje???

Polecane posty

Gość sundaylunch***

Poznalam kilku Brazyli,sa naprawde fajni,ale jak ich rozszyfrowac,skad wiedziec jakie sa ich prawdziwe intencje???razi mnie to ze sex jest dla nich jak kawa czy herbata,wszedzie dostepny i kazdy z kazdym bez zadnych zasad,zobowiazan,jak wyczuc ktory z nich ma powazne podejscie????...dodam ze kazdy slodzi i klamie,ale jak odroznic jedno od drugiego???bo w koncu znam kilka szczesliwych malzenstw,wiec jakos sie musieli zwachac:)???

Gość vistowna
Oni wszyscy sa tacy sami. W pewnym wieku po prostu wypada zalozyc rodzine i wtedy sie zenia, co nie przeszkadza im w malym skoku w bok raz na jakis czas i w podrywaniu wszystkiego co sie rusza i jest rodzaju zenskiego.

Gość alisha111222
Moj maz to Brazylijczyk.Strasznie sie podjaral ze na poczatku znajomosci bylam dziewica.Nie przespalam sie z nim od razu dlatego wiedzialam ze chodzi o cos wiecej;)

Gość daj se spokoj z takim
pytasz jakie intencje?a jakie on moze miec intencje?takie jak absolutnie kazdy gnoj zwany mezczyzna.udaje szacunek i zainteresowanie kobieta, opowiada bajki o sobie, wszystko po to zeby ja wyruchac i zapisac na liscie z oznaczeniem-glupia cipa dala sie wyrauchac. to wszystko-cala milosc.

Przede wszystkim Brazylijczycy nie mysla w takich kategoriach \"powiem jej, ze ja kocham to sie ze mna przespi\", bo oni nie maja tego w mentalnosci, u nich nie trzeba tak klamac zeby sie z kims bzykac. Beda Ci mowic komplementy, bo oni sa tak wychowani, dla nich kazdy jest ladny i sa przyzwyczajeni do komplementowania wszystkich naokolo. Sama mialam chlopaka z Brazylii przez 2,5 roku, na dodatek nadal mieszkamy razem, bo chociaz sie rozstalismy to wciaz jestesmy najlepszymi przyjaciolmi, poza tym zaprzyjaznilam sie z jego znajomymi i bylam w Brazylii, osobiscie bardzo lubie Brazylijczykow.

enamorada a to nowosc ! 🖐️ Dlaczego ? Tez mialam chlopaka Brazylijczyka i nie wiem, o co mu chodzilo, traktowal mnie super, jak facet kobiete, b szarmancki, planopwal przyszlosc. Ale byl inny niz pozostali, wcale mnie duzo nie komplementowal, tylko czasem ... Poniewaz jednak nie byl tu legalnie, to mialam pewne podejrzenia, ze moze chce slubu dla wizy ... Rozstalismy sie, wiec sie nie przekonalam

Dlaczego co? Rozstalismy sie? Jesli o to chodzi to w pewnym momencie stwierdzilam, ze raczej jeszcze wole pobyc tzw singlem. Rozstalismy sie juz w marcu, ale nadal mieszkamy razem, bo jestesmy jak rodzina, hehe. Na pewno jest mi najblizsza osoba i najlepszym przyjacielem tutaj w Anglii. Ale z drugiej strony trudno generalizowac, bo w Brazylii zyje prawie 200 mln ludzi, wiec na pewno znajdzie sie rozne osoby, i dobre, i zle.

Gość amusie111
I jak tam twoj brazylijczyk?

Gość hgghj
up

Gość zagadka jak dla mnie
Ja tez tak naprawde nie wiem o co im chodzi. Mamy kilku w pracy, sa sliczni, usmiechnieci, zawadiaccy, interesujacy. Ale sa mili dla kazdej kobiety, maja dobre maniery jak chca (jak kazdy facet;) ) ale 1 zakochuje sie w jednej za druga i to porzadnie! na jakis czas... nie rozumiem o co chodzi. nawet jeden ze mna probowal mimo, ze mam chlopaka. ciagle nie wiem co o ich dobrym kumpelstwie myslec...

Gość jeSli chodzi o Brazylijczyków
(i Brazylijki - to w przyp. facetów) to trzeba uwazac, bo wielu z nich zalezy na uzyskaniu prawa do stałego pobytu w UK. Sporo było takich przypadków, ze zawierali malzenstwa tylko z tego powodu:O

Gość wiekszosc z nich
chce wizy

Gość mmonikaa33
Ja mamod kilku miesiecy chlopaka z Brazylii i powiem,ze nie moge powiedziec zlego slowa o nim. JEst bardzo dobry dla mnie i bardzo mnie szanuje. Na kazdym kroku pokazuje jak bardzo mu zalezy,a ja tym samym sie odplacam. W kazdym kraju znajda sie kanalie, niezaleznie od tego jakiej jest sie narodowosci

Gość gość
Niestety prawdopodobnie wiekszosci zalezy na wizie. Nie chcialabym uogolniac, ale znam taka pare, ona Polka, on Brazylijczyk. Niedawno minelo 5 lat od ich slubu (7 lat razem pobytu w UK) i dokladnie w 5-ta rocznice slubu on stwierdzil, ze jednak musi od niej odpoczac i przemyslec itd. Tak jej powiedzial, zeby miala nadzieje ze do niej wroci, a znajomym powiedzial ze tak naprawde nigdy jej nie kochal . Tylko jeden drobny szczegol- wlasnie niedawno zdawal egzamin na brytyjskie obywatelstwo i niedlugo dostanie brytyjski paszport. A nadzieje daje swojej zonie, tylko dlatego ze zostawia sobie furtke, jakby cos mu z tym paszportem nie wyszlo. Udawal tyle lat, wakacje, drogie prezenty, podroze do Polski kilka razy w roku, udawal przed nia, udawal przed jej rodzina, a gdy nie byla mu potrzebna, zostawil ja z dnia na dzien. Koles zaplanowal sobie wszystko od poczatku, a ona teraz siedzi, placze i czeka na jego powrot. Tak wiec dziewczyno uwazaj.....

Gość gość
Ja znam Brazylijczykow,ktorzy maja dobra sytuacje w Brazylii i zadnego problemu w uzyskaniu wiz .

Gość Polski Robolek z UK
Niesamowite jak Polki się uaktywniają na forum gdy jest mowa o egzotycznych ciemnoskórych obcokrajowcach. Od razu każda wylatuje ze swoją historią, że miała albo ma takiego faceta. :)

Gość gość
Akurat jak na tak wielki kraj,jak Brazylia to tych uaktywnien malutko... Natomiast ty,to nie masz nikogo,robolku cienki :D

Gość Miranda80
Witajcie!Nie rozumiem jak mozna udawac przez tyle lat...to okropne,nie potrafie sobie tego wyobrazic :/Dlaczego ludzie ida w taki m kierunku krzywdzac innych i ta nieswiadomosc(...) Czy ktos moze mi odpowiedziec na pytanie: czy majac 2 lata zwiazkuz Brazylijczykiem(bez slubu) i na odleglosc-odwiedzil mnie w listopadzie ub roku w Polsce i i wrzesniu 2014 w UK bo teraz tu mieszkam od pol roku.mozna na tej podstawie ubiegac sie o EEA permit czy rzeczywiscie powinien wiec wize i przebywac/mieszkac ze mna na okres wizy o ile bedzie ona stale przedluzana?

Gość gość
Moj kolega (nie Polak) ma żonę z Brazylii a poślubił ją własnie dlatego że konczyła sie jej wiza. Do teraz są razem już od 20tu lat a ona nadal nie ma brytyjskiego obywatelstwa. Miło sie na takie malzenstwa patrzy :) wszystkie malzenstwa polsko brazylijskie ktore znam sa dla wizy niestety.

Gość Miranda80
Warto byc ostroznym,czasem dochodza watpliwosci i ale mozna zgubic swoje szczescie...Ludzie beda oceniac,stawiac stereotypy.W moim przypadku ludzie sa zaskoczeni,nie wierza w nasz zwiazek,albo czasem skrytykuja,dlaczego jego wybralam a nie kogos kto jest blizej. Musimy czekac 11 miesiecy by miec 2 lata razem.Nie zgadzam sie na slub.Chce z nim spedzic duuzo czasu,to od niego zalezy czy chce byc ze mna.(...)Bylam zla,choc wiem ze wszytkiego nie da sie zalatwic bardzo szybko,czas plynie,moze sie okazac ze cos nie wyjdzie i wszytko jakby na nic.Czekalam na niego 10 miesiecy.Porzucilam wszysko j jestem w UK .Niektorzy pytaja mnie czy on wogole jest wart tego co robie(...)Mysle ze tylko czas pokarze,ale nigdy nie mozemy byc pewni co sie wydarzy bo wszsyko co wydaje sie byc piekne moze obrucic sie w koszar. Prawdziwy zwiazek to ten ktory moze przetrwac mimo kryzysu. Owszem pytal sie czy chce wyjsc za niego ale gdy sie spotkalismy w Polsce,potem w UK,nie rozmawialismy o tym ze soba i nie bylo propozycji,Kiedy mu powiedzialam ze nie chce wyjsc za Ciebie tyklko dlatego by 'otworzyc Ci brame do Europy'rozesmial sie jakby to byl najlepszy zart swiata...Utrzymujemy codziennie kontakt,jestesmy nadal razem ale 'osobno'kaze z nas mieszka w swoim kraju jednak mi brakuje byc z nim,poprostu byc,widziec go w roznych sytuacjach zyciowych...a nie spedzic 2 ygodnie na rok...Teraz chce bysmy mogli zostac razem,zyc jak inni.Mam nim dobra relacje chyba najlepiej sie z nim rozumiem niz z kim kolwiek innym wczesniej.Z mojego doswiadczenia nie potrafie juz isc dalej.miec kogos innego.Chce zostac z kims kto mnie najlepiej rozumie.Wszytko jest latwo powiedziec slowami,ale czymen trudniej.Jesli naprawde mu na mnie zalezy pokona wszytkie bariery. Jest mi troche ciezko,chcialabym zaczac dzialac,skladac papiery,ten czas ktory miaja wole zastapic czekaniem na odpowiedz,niz tylko szukac informacji... :( W kazdym razie duzo by pisac,jest wiele historii a milosc jedna. Chcialabym zyczyc wszytskim udancyh i szczesliwych zwiazkow,zeby to bylo prawdziwe:)

Gość Knihih
Mam meza Brazylijczyka i synka ;) Nie wiem jacy sa wszyscy z tego kraju ale ja naprawde nie widze zadnej roznicy. Moze w temperamencie moj jest bardzo wylewny i jak trzeba plakacto placze jak jest radosny to sie smieje. Nigdy niczego nie udawal. Bylam w Brazylii i znam tez sporo osob z tego kraju. Zdziwilo mnie jedno po ok 2 miesiecznej znajomosci zapytal sie czy bede jego dziewczyna on byl zestresowany az sie caly trzasl a ja sie smialam, ale teraz rozumiem z nimi trzeba sie okreslic bo mezczyzni i kobiety rowniez umawiaja sie z ludzmi, sypiaja z nimi, chodza za reke itp ale to nie oznacza pare jeszcze ;) powodzenia zycze

Gość Miranda80
Gratuluje i dziekuje:) Uwazam ze wszytko czas pokarze.Jesli cos nie wyjdzie nie chce sie z nim rozstac,bo znalazlam w nim przyjaciela .chcoc wiem ze to dluga droga by go dobrze poznac... W Brazylii jeszcze nie bylam ale planuje. My czujemy sie dobrze ze soba,nie odczuwamy roznic miedzy soba,nie ejst do dla nas przeszkoda,wrecz poznawanie kultur,mentalnosci,zwyczajow. To duzy plus jesli facet pokazuje to co naprawde czuje.Ludzie maja rozne zachowania,uwazam ze albo to zaakceptujemu lub nie,dochodza tez watpliwosci ktore mozna uznac za wyzwaznie lub bariere w relacjii.Wesolych swiat przy okazjii/Feliz Natal :D

Gość gość
ale takiego czegos to chyba zadna nie przezyla...bylam z brazylijczykiem przez pol roku..wszystko idealnie..a pozniej...slad po nim zaginol...mozna.. mozna?