Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OiwazOliwekEj

Oliwa z oliwek do włosów?

Polecane posty

Gość OiwazOliwekEj

Z czym mieszać,jak nakładać,stosować itp? :P wszystkie przepisy i porady mile widziane ! :)

Gość OiwazOliwekEj
nikt nie wie?

Gość Pol_a
może żółtko + cytryna ??

Gość OiwazOliwekEj
właśnie nałożyłam jajko + oliwa ;d

Gość karola 84
Na włosy lepszy jest olejek rycynowy+nafta kosmetyczna+ żółtko.

Gość cati82
wiecie ze ja tez planuje wetrzec duzo oliwy z oliwek we wlosy i skore glowy, i na kilka godzin w czepku, na to recznik i podgrzewac suszarka.Albo na cala noc. Ale obawiam sie czy to zmyje sie...

Gość 1122333
Trzymanie tego pod czepkiem i ręczkikiem, dobry pomysł ale zostawienie tego na całą noc to lekkie przegięcie:))). Wartości odrzywcze wnikna we włosy w ciągu 20min. tak więc trzymanie tego całą noc nie ma większego sensu.

Gość cati82
ok dobrze wiedziec. Gdzies na forum juz jakas dziewczyna pisala ze korzystnie dziala na jej wlosy oliwa z oliwek, ze stosuje juz dlugo, ma wlosy rozjasniane a sa w swietnej kondycji. Tak wiec na pewno wyprobuje za kilka dni, ale czy zmyje sie ona szampone, nawet 2 mycia ale nie 3-5?

Gość fhgfh
ja zmyłam te jajko z oliwką dwoma myciami ;) I nałożyłam duuuzo odżywki frryzjerskiej:) Super mam włosy ;d

Gość cati82
Jakiej odzywki uzywasz tak na marginesie? ja placenta z allegro

Gość fhgfh
Ja kupuje w salonie fryzjerskim :) pisze crema al late firmy serical

Gość cate82
tez ja mialam, pieknie pachna wlosy po niej, no i super sie ukladaja, sa takie miekkie. Jednak bardziej stawiam na regeneracje i porost wlosow i teraz uzywam ciagle placenty.

Gość iwascleopatra
Taki ze mnie archeolog, że odkopuję tematy sprzed 10293 lat UWIELBIAM ten olej służy moim włosom jak żaden inny i jestem mu wierna od pół roku. Zaczęłam olejować jaieś 2 lata temu, ale nie byłam systematyczna, poza tym miałam zniszczone, smętne włosy, które trzeba było po prostu ściąć. Tak też po czasie zrobiłam, pozbyłam się 15cm włosów i teraz od ponad roku olejuję często, rzadko zdarza się, bym myła włosy bez uprzedniego nienasmarowania :) I bardzo im to wychodzi na dobre! Próbowałam kilku olei, w tym rzepakowy, kokosowy, winogronowy i makadamia. Z tym że kokosowy stosowałam na początku mojej przygody z olejowaniem i jeszcze nie ogarniałam za bardzo tej metody i po prostu nakładałam na suche i te moje brzydkie kłaki z nadzieją że je uratuję. Oliwa jest dla mnie jednak najlepsza. Teraz systematycznie podcinam końce co 3 miesiące, nawet nie dlatego, że są jakoś bardzo zniszczone, ale po prostu dla satysfakcji i odświeżenia fryzurki :) Oleje to najlepszy przyjaciel włosów!

Gość iwascleopatra
A jeszcze dodam, że stosuję tak (na długość włosów do połowy pleców): ok. 2 łyżeczki oliwy, albo mniej i wtedy dodaję oleju makadamia (który też lubię, ale jest po prostu droższy niż oliwa więc jedynie czasem dodaję), dodaję odżywki Kallos (lubię proteinową - mleczną, albo taką bez protein - do farbowanych włosów) potem trochę wody i w zależności od tego ile czego dam, jest bardziej wodnista lub zwarta ta konsystencja i wtedy smaruję, wcieram we włosy. I zostawiam na przynajmniej godzinę, potem myję delikatnym szamponem i wtedy wszystko zmywa się (odżywka ułatwia usunięcie oleju, dlatego też zanim umyję szamponem, moczę obficie włosy i wcieram jeszcze wszystko jakby we włosy, potem myję szamponem skórę i to co spłukuję, domywa włosy na długości. Mam cienkie, jednak bardzo gęste włosy, ale co i rusz słyszę zachwyty na ich temat, co kiedyś nie zdarzało się wcale :D

Gość Kinga_0102
Mi osobiście oliwa ani olejki nie pomagają, mam tylko bardziej przetłuszczone włosy niż zregenerowane. Długo szukałam odpowiedniego dla siebie i serio wypróbowałam już chyba wszystko. Ostatnio postanowiłam spróbować czegoś innego i zainwestowałam w całą kurację regenerującą Seboradin - nowa formuła, do tego wybralam szampon, odżywkę i maskę. Zobaczymy jak się sprawdzi. Po pierwszych kilka razach jest fajnie:)

Gość gość
ani dobre ani złe. teraz zaczęłam stosować wakacyjną kurację ochronną do włosów Seboradin Sun. mam mgiełkę, maskę i sam szampon. dobrze się uzupełniają.