Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Princesss

On chrapie.POMOCY

Polecane posty

Gość Princesss

czy wasi partnerzy tez chrapia?Mi sie wydaje,ze kazdy facet chrapie Kiedys myslalam,ze chrapia tylko dziadkowie.Jakze sie mylilam:( Jak dajecie sobie z tym rade?

Po prostu wychodzę do drugiego pokoju, klnąć siarczyście pod nosem. Takie chrapanie to niezła udręka, niestety uniemożliwiająca romantyczny sen w ramionach faceta:O

Gość Princesss
ale moj chrapie co noc:O

moj chrapie tylko jak am zapchany nos,jakos nieszczegolnie u niego mi to przeszkadza

Gość Princesss
i nie przeszkadza Ci w spaniu?To chyba masz twardy sen

mój mąż też chrapie:) kiedys mi to nie przeszkadzalo- ponieważ chwilowo nasza najmłodsza pociecha spi w naszym pokoju- przeszkadza- bo ją po prostu budzi kiedys nie wierzył:D to go nagrałam na szczęscie nie wiedzieć czemu nie chrapie leżąc na prawym boku- więc jak zaczyna orkiestrę każę mu się przewrócić dupka i chrapanie z głowy cóz taki juz urok facetów

aAle wiesz, że chrapanie wcale nie jest dobrym objawem? Zazwyczaj ma podłoże organiczne. I każde da się wyeliminować. Wpisz sobie w przeglądarce to wyskoczy Ci masa recept.

Gość Princesss
Ja tez swojego nagralam bo oczywiscie jakto on?przeciez on nie chrapie tak wiem,ze to przez bardzo krzywa przegrode nosowa ale niestety nie da sie zaciagnac na zabieg:(

pieprzenie mój ojczym mial taki zabieg- i chrapał spokojnie dalej mój mąz nie chrapal- kiedy zaczął chrapać cholera wie dlaczego- po prostu nagle- może dlatego że przytył, a może z przemęczenia- bo śpi bardzo mocno ale póxno się kładzie i raniutko wstaje

Gość Princesss
ike to teraz mnie pocieszylas:( to byla moja ostatnia nadzieja.Bylam pewna,ze po zabiegu nie bedzie chrapal

Ja w pewnym momencie tak już miałam tego dość (kilka nocy w większej częsci nieprzespanych), że jak moj ex zaczynał koncert, trącałam go pod żebro z tekstem: "zamknij się!!!". On na to: "Ale ja nie mogę spać!", a ja: "Ja też!!! Ty już sobie pospałeś!!! teraz moja kolej!!!" ;)

Gość tms
stopery :) i dalej mozna sie przytulac

Gość oupoiupuio
Ja was nie rozumiem. Piszecie tak jakby oni wam na złość chrapali. No ale może to niedospanie rzuca wam się na mózgi. P.S. Gdyby owe "wiele recept" było skutecznych, nie tworzono by kolejnych.

Gość kilim go
kilim.........:D:D:D:D

mój obecny chrapie jak jest bardzo zmęczony. na szczęście chrapie równo i do tego można się przyzwyczaić (nie przeszkadza mi). najgorsze jest takie nierówne chrapanie, bo wybudza bardzo skutecznie. opcji jest kilka. - odchudzić (jeśli jest z czego) - poeksperymentować na jakim łóżku chrapie a jakim nie (bywa ze facet co chrapie na miękkim na twardym będzie cichy jak trusia i na odwrót) - kupić stopery - wygnać do lekarza

Gość to już raczej choroba
Mnie też dosięgnąl ten problem tyle,że to ja chrapię a nie mój facet. Wszystko się zaczęło jak zaszłam w ciąże. Teraz moja córka ma półtora roku a ja dalej chrapię - niestety co noc.Nikt nie musiał mnie nagrywać bo sama to słyszę. Kładzenie się na bok w niczym mi nie pomaga-chrapię w kazdej pozycji a jak ktoś mnie budzi to efekt jest jeszcze gorzy bo wtedy ponoć chrapie jeszcze głośniej. Przeraża mnie to bo moja mama twierdzi ,że to nie jest zwykłe chrapanie tylko bezdech senny. W najbliższym czasie wybieram się do lekarza.. Zależy mi na spokojnie przespanej nocy...pomijam fakt,że strasznie się boję

Gość a mój chrapie i nietylko
mój skolei często chrapie albo rączki mu poprostu chodza w nocy, tuli głaszcze mnie przez sen a mnie poprostu szlak trafia bo mam płytki sen

Gość jajanica
moj na szczescie nie chrapie. ale moj byly chrapal okropnie. i tez go budzilam i kazal isc do innego pokoju czasami:)

Gość aafisia fisia
moja mama chrapie, tata o wiele ciszej, ja podobno wogle; Mama tak chrapie,że czasami słyszę wyraźnie przez ścianę w nocy. Ona tak robi, kiedy leży na plecach . Jak zmienia pozycję na bok, to wogle nie chrapie. To przez skrzywioną przegrodę nosową( kiedyś jej nie zauważyłam i walnęłam drzwiami w nos i od tamtego czasu chrapie). Są w aptece różne preparaty przeciwko chrapaniu, ale one są nieskuteczne. Jedyne co mi pozostaje jak słysze chrapanie, to prośba o położenie się na bok.

Gość asdad
wiem co przezywacie, ja tak samo nie moge spac, chra[ie jak stary dziad, koszmarne, taki mlody koles, nie chce isc do lekarza, nie chce nic z tym zrobic bo mowi ze to rodzinne bo wszyscy u niego tak maja, sorry ale czasem w nocy jak leze to mam mu ochote sama recznie polamac ta przegrode nosowa, i juz mi niewiele brakuje

Gość aafisia fisia
spróbuj go jakoś obrócić na bok, czy przytulić do siebie czy jak, u mnie w domu to tylko działa

Gość o chrapaczach
wiem jakie to wkurzajace kiedy ktos chrapie obok ciebie i nie daje spac. Ale sa na to sposoby. Niektorym wystarczy zmienic pozycje, bo zwykle chrapiemy kiedy lezymy na plecach, ale niektorrzy chrapia niezaleznie od pozycji spania. Sa takie masci, ktorymi smaruje sie klatke piersiowa i niektorym to pomaga. Sa tez takie nakladki na nos, ktore rozszerzaja przewody nosowe i to tez czasem dziala. Sa tez takie specjalne wkladki do ust, cos jak sztuczna szczeka, i te niedopuszczaja do opadania podniebienia, uniemozliwiajac chrapanie. I to podobno jest niezawodna metoda dla kazdego chrapiacego, tyle ze niekazdy moze miec ochote spac z czyms takim w ustach.

Gość aafisia fisia
Chrapanie może też wystąpić, bo podczas snu mięśnie są rozluźnione i gdy się mięśnie krtani rozluźniają za bardzo, to wtedy struny głosowe wydają te piski i świsty. Ja to porównuję do świńskiego chrumkania

Gość aafisia fisia
mojej mamie te wkładki do ust nic nie pomogły

Gość jedz z nim i juz
moj tak chrapie ze sie szyba tluka co jakis czas