Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaagaaaaaa

Dziś mój pierwszy raz..... - doradzcie!

Polecane posty

Gość aaagaaaaaa

Czekałam na to z moim chłopakiem prawie rok, dzisiaj postanowilismy ze przezyjemy swój pierwszy raz. Czy prezerwatywa + globulka to dobre zabezpieczenie ? Zaznacze ze są to dni "płodne".. nie sam szczyt owulacji, bo taki sluz miałam 3 dni.. ale mimo wszystko.. Jakieś rady?

Gość denimowa spinka
ja mysle ze to wystarczy , takie zabezpieczenie .

Gość Wiolinowy Mumin
a ja myślę, że skoro to są dni płodne to zróbcie sobie pierwszy raz w Walentynki, na przykład

Myślę, że to spokojnie wystarczy ale jeśli chcesz mieć więcej pewności to zadbajcie o prezerwatywę ze środkiem plemnikobójczym ;)

Gość aaagaaaaaa
Ja mam 19, chłopak 21.

Gość CIEKAWSKA S S S
A CZY SAMA PREZERWATYWA BY WYSTARCZYLA??????

Gość OOOOOOHO
ⓈⒺⓍ

Gość 942194219421
ℬℋ

Gość 942194219421

Z tymi globulkami to uważaj, bo są też takie, ktore niszczą prezerwatywę :/ ja użyłabym samej prezerwatywy, tylko uważajcie żeby się nie zsunęła i nie pękła.

Gość aaagaaaaaa
pantex oval + durex

Gość E.V.
a ja ci radze-przeloz to na inny termin bo wedlug mnie nie jestes na to jeszcze gotowa...pomysl sobie co bys zrobila gdyby jednak zabezpieczenia zawiodly ? Mojego kumpla i jego dziewczyne zawiodly tabletki w polaczeniu z prezerwatywa;d ale za to maja slicznego synka;d

Gość zwyczajnamalutka
wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie. MY użyliśmy globulek patentex oval +prezerwatywa. I takie zabezpieczenie stosowaliśmy jeszcze kilka miesięcy po 1 razie, teraz od prawie roku biorę tabletki. Wszystko było ok,gdy stosowałam globulki +prezerwatywe. Ale na przyszłośc może pomyśl o pigułkach;) Pamiętaj,żeby zaaplikować 10 min przed stosunkiem- zresztą wszystko jest w ulotce.

Gość zwyczajnamalutka
E.V- jak masz pisać tutaj bajki to daj sobie spokój. Tak tak, prezerwatywa+tabletki zawiodły- yhyyyyyyyyym. No chyba,że prezerwatywa pękła, a tabletki nie zadziałały bo wymiotowała, miała ciężką biegunkę, zapominala o tabletkach,wydłużała przerwę itd. PRzez takie chodzące nieudacznice jak Ty, dziewczyny sie stresują. Ciekawe,ćzy znasz przyład wpadki po: prezerwatywa+spirala+plastry+pigułki+globulki+zel plemnikobójczy+dni niepłodne+stosunek przerywany.] Nie mam pojęcia,czemu niektórzy pieprzą takie bzdury- z zazdrosci? hmmm.najwyrażniej tak. A co do autorki- nie czekaj na jakieś walentynki jak niektózy podpowiadają, bo to zabezpieczenie jest dobre nawet w dni płodne. Niech tylko Twój chłopak dobrze założy prezerwatywe i po prostu bądźcie czujni. chyba że w ogóle nie jesteście gotowi to dajcie sobie spokój. Ale w takie bzdury jak E.V wymyśla nie wierzcie.

Może lepiej prezerwatywa+przerywany? Na globulkę różnie możesz zareagować.

Gość trea tree
ja bym też radziła prezerwatyw+ przerywany. Globulka to nic milego, zwłaszcza, ze to pierwszy raz, więc bedzie pewnie jakas ranka, a globulki pieką. Kupcie prezerwatywy plemnikobójcze (to tak na preejakulat) i niech wyjdzie przed wytryskiem.