Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszonaaaa

gałka oczna- dotyk

Polecane posty

Gość wystraszonaaaa

jak dotykacie swoje oko oczywiscie jak jest zamkniete przez powieke to jest ono miekkie czy raczej twarde. podobno jednym z objawow jaskry jest twarda galka oczna . strasznie sie boje bo moja jest raczej twarda , a na dodatek mam czesto pulsowanie w czole w kosci nosowej, nad brwiami. boje sie:-(

Gość wystraszonaaaa
dodam ze jestem bardzo nerwowa osoba wiec moze to nerwicowe jest? sama nie wiem juz

Gość ryrtyrty
hej :) idz do okulisty koniecznie jak masz takie wątpliwości, ja byłam i babka powiedziała mi, ze ciśnienie w oku mam "graniczne" :O poszłam na badanie pola widzenia i rzeczywiście to oko wypadło na tym badaieu gorzej :( teraz jetem monitorowana co 3-4mies w kierunku jaskry nie martw sie - jak sie wykryje w porę to nie ma zagrożenia ps. też jestem nerwowa a lekarz powiedzoała, ze jaskra jest juz chorobą cywilizacyjną

Gość cala prawda o sylwestrze
idz do lekarza u mnie w miescie wizyta 40zl to nie wiele w porownaniu ze stresem.

Gość ryrtyrty
jak masz w rodzinie cukrzyce to tez jest podwyższone ryzyko, u mnie jest cukrzyca w rodzinie :( mam 27 lat wiec to nie prawda, ze jaskra dotyczy tylko tych po 40stce ps. poszukaj okulisty DOBREGO i koniecznie zrób te badanie (koszt 70z l) - nie daj sie zbyć!

Gość wystraszonaaaa
wiem ze musze zrobic badania ale to dopiero po 10 stycznia. do osoby co ma cisnienie na granicy-- jakie mialas objawy?

Gość wystraszonaaaa
wiem ze jaskra zdarza sie przed 40stka

Gość ryrtyrty
w sumie, zadnych - poszłam do okulisty bo zgubiłam okulary a ta po prostu "obmacała" mi oczy i raz miałam taki przypadek, ze w pracy przez kilka minut wszystkie krawedzie były podwójne ale zdarzyło sie to tylko raz a ja to zignorowałam :O a tak sie to podobno zaczyna bóle głowy za gałką oczną kłujące czasem mam

Gość wystraszonaaaa
a jakie masz cisnienie krwi? niskie czy raczej wysokie bo to tez podobno ma wplyw na oczy

Gość ryrtyrty
ja mam wizytę 13.01 - znowu chwila prawdy ...

Gość wystraszonaaaa
ale za galka oczna to rozumiem ze boli cie oko w srodku , tak? mnie czasami boli kosc nosowa i czolo. nie sa to jakies wielkie bole ale zawsze, czesto mam to po jakims stresie ale czasami tak samo z siebie

Gość ryrtyrty
ciśnienia nie pamiętam ale moje jest " książkowe", morfologię też mam idealną nawet cukier a to badziewie sie mi tu chce przyplatać :( ja jestem nadwrażliwa, wszystkim sie przejmuje, przeżywam, nerwowa - raczej myśle, ze to od tej strony u mnie jest spowodowane

Gość wystraszonaaaa
i jeszcze jedno pytanie jaka masz wade wzroku? okulistka zmierzyla ci cisnienie tak sama z siebie? czy jej powidzialas o bolach?

Gość ryrtyrty
boli mnie głowa - nie oko ale tam za okiem jakby ....takie pulsowanie kłujące

Gość ryrtyrty
ciśnienie znam od ogólnego , okulistka kazała mi iść i zrobić to ciśnienie i krew... mam -0,75 w każdym oku i astygmatyzm ok. 0,5

Gość wystraszonaaaa
jakies leki bierzesz? jaka masz galke oczna przy dotyku? przepraszam ze tak pytam . ja tez nerwus jestem , ale cisnienie ogolne mam czasami ciut podwyzszone a jaskra podobno czesciej dotyka osoby z nskim cisnieniem , sama juz nie wiem

Gość wystraszonaaaa
ale chodzi mi o cisnienie w galce ocznej bo to robi okulstka. ja mam plusy szkla i w jednym astygmatyzm. podobno wlasnie przy minusach jest tendencja do jaskry ale kto tam wie wszystko moze sie zdarzyc :-( ty masz mala krotkowzroznosc a jaskra podbno przy wysokiej tak gdzies czytalam.

Gość ryrtyrty
nie lekow jeszcze nie, dlatego robię te badania co jakiś czas aby sprawdzać czy już trzeba czy jesczez nie - na razie nie na razie oko utrzymuje sie na stałym poziomi jeżeli chodzi o to pole widzenia, a babka powiedziała, ze jesli ciut sie pogorszy to po prostu dostanę jakieś krople "dożywotnio". gałki mam twarde ale obie tak samo , nie czuje róznicy a moja okulistka tak...

Gość ryrtyrty
no widzisz, u mnie w sumie tylko ta cukrzyca w rodzinie i stres...a jednak coś sie dzieje mam to w lewym oku - od małego miałam z nim wieksze kłopoty - słabiej widziałam itd

Gość ryrtyrty
ciśnienia w gałce ocznej nie pqamiętam a teraz jestem w trakcji przeprowadzki i nie mam pojecia nawet gdzie szukać tych papierów...

Gość wystraszonaaaa
aha czyli dotyczy to tylko jednego oka. myslam ze to zawsze dotyczy jednego i drugiego. moje sa chyba obie twarde ale wydaje mi sie ze zawsze takie byly. nie wiem jakie powinny byc naprawde

Gość ryrtyrty
moje tez sa oba twarde ale okulistka czuła te róznice bo od tego sie zaczeło - ja nie czuje... u mnie dotyczy to lewego , prawe miewa sie dobrze :)

Gość ryrtyrty
oboje oczu jest twarde? - coś mi z gramatyką nie wyszło w poprzednim poście :P

Gość wystraszonaaaa
to dobrze ze z prawy wszystko ok :-) moze rzeczywiscie to tylko stres i wszystko bedzie dobrze. mi okulstka nigdy nie dotykala galek ocznych. ja czasami w tym prawym czyli zdrowszym odczuwam jakies taie napiecie ale to dotyczy nie tylko oka ale oczodolu, skroni, czola, kosci nosowej. a masz jakies klopoty z ostroscia wzroku?

Gość wystraszonaaaa
wogole czesto sie lapie ze jestem jakas taka spieta na twarzy i nie tylko :-(

Gość wystraszonaaaa
a moze sa tu jakies osoby z ta choroba i napisza cos o swoich objawach?

Gość ryrtyrty
z ostrością wzroku tylko tamten jeden raz o którym pisałam...ja mam tendencje do zaciskania zebów :O i z tego powodu chce sie zapisać na joge - takie postanowienie na NR ;]

Gość wystraszonaaaa
wlasnie gdzies czytalam ze nie zwsze podwyzszone cisnienie w oku rowna sie jaskrze tzn predysponuje do jaskry ale nie oznacza ze ona sie rozwinie. kiedys wysokie cisnienie w oku rownalo sie jaskrze. dzis sie ten poglad troche zmienil. ja tez zaciskam zeby zwlasza przez sen :-( i pewnie zgrzytam nimi. tez musze sie zrelaksowac bo mam same stresy ostatnio wiec na pewno to moje cisnienie nie jest w normie. ja praktycznie od zawsze mam szybko meczace sie oczy i problemy z ostroscia ale np po klarinie to mija

Gość hej ja tez mam twarda
oko przy dotyku. tez mnie czasami pobolewa ten luk brwiowy albo skron. w tym tygodniu nie dam rady do okulistki :-( ludzie a jakie sa wasze oczy twarde czy miekkie bo ja przyznam szczerze ze nigdy nie zwracalam uwagi na to jakie one sa u mnie wiec nie wiem czy zawsze ttakie byly czy nie

Gość nikt nic nie napisze