Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mika monika

ciaza plus zepsute zeby!!!PROSZE O RADE!!

Polecane posty

Gość mika monika

Czy to prawda ze jezeli kobieta ma jakies niewyleczone zeby i zaszla w ciaze to dziecko przez to moze urodzic sie chore?

Gość mika monika
PROSZE O PORADE!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość mika monika
halo!!!wie ktos czy to prawda?

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmm
słyszałam, ze planując ciąże powinno sie wyleczyc zęby, nie wiem jaki to ma wpływ na dziecko

Gość mika monika
czy kto mi odpowie?

Nie jest powiedziane że od zepsutych zębów dziecko urodzi sie chore.Jedynie powinno sie leczyć zeby przed ale takze w trakcie ponieważ jest ryzyko że w zepsutym zebie w trakcie trwania ciązy powstanie zapalenie, stan zapalnylub infekcja które mogą zaszkodzić dziecku.

Gość dasadds
Mając chore zęby ryzykujesz - zapalenia, zakażenia do zawału włącznie (bo bakterie mogą się poruszać po całym ciele jak infekcja będzie duża)...a jak jesteś w ciąży to szkodzisz nie tylko sobie ale i dziecku. Dlatego przed zajściem powinno się wszystko wyleczyć. A druga sprawa, ze ciąża nie zwalnia od dbania o zęby. Jeżeli nie stosujesz znieczulenia, to leczyć też możesz...zresztą zapytaj lekarza.

Ja miałąm zepsute zęby będąc w ciąży i córcia urodziłą się zdrowiutka. Teraz przełamałam swój strach i chodzę regularnie do dentysty leczyć wszystkie ząbki. Sporo już kasy wydałam a ile jeszcze wydam to tylko jeden Bóg raczy wiedzieć.

Nie dajcie sie zwariować kochane, dzieci rodza się zdrowe nawet kiedy mama ma zepsute zęby, przede wszystkim rzecz rozchodzi się o to, że kiedy zab rozboli kobiete w ciąży to będzie on leczony bez znieczulenia, na prawe rzadko wystepuja takie wypadki jak zmiany patologiczne w jamie ustnej :) Więc te które ząbków nie wyleczyły przed ciążą a obecnie spodziewają sie dzidziusia nie powinny sie martwić na zapas :)

Gość mamamartynki
Powinnaś iść do dentysty zaleczyć zęba nie z powodu ciąży ale w ogóle!:) Ja byłam w ciąży i jednego zaleczyłam, są specjalne znieczulenia dla ciężarówek;) z drugim zepsutym ząbkiem nie chciało mi się iść bo nie bolał. urodził się dzidziuś, zdrowy i duży (4200) ale miała ciągle pleśniawki. Nie dawało już nic efektów jedne znikały a pojawiały się nowe. straszne ! w końcu pediatra zapytała czy mama i tata oraz wszystkie osoby które całują dzidzię mają zdrowe ząbki?:) Po wyleczeniu naszego uzębienia pleśniawki odeszły w niepamięć.

Gość ela DOBRA rada
oj baby baby. Oczywiście że kobieta powinna mieć wyleczone zęby. Pomijam fakt, że nie wolno dać znieczulenia czy antybiotyku w 1 trymestrze ale w momencie kiedy dojdzie do porodu z komplikacjami lub cesarki jest ogromne zagrożenie sepsy!!!!!

Gość gość
Nigdy ale to nigdy nie zrozumie jak można zaniedbać sprawę zębów. Na szpachle do twarzy i farbę do włosów macie a zeby dziurawe i spr******le a co gorsze nie umyte :( Patologia. Na nfz też można dbać o stan zdrowia zębów a nie kit wciskać że się boi że boli. Po prostu lenistwo !

Gość gość
To ja napisze tak, kobiety nie chodzą do dentysty bo niby im kasy szkoda.... żal. Kobiety w ciąży powinny leczyć zęby, i ciąża to szansa dla tych co to niby ich nie stać na dentysty, bo w ciąży na NFZ można zrobić każdy ząb.