Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co nie wie

2 dziecko ale zarazem strach!!!!

Polecane posty

Zasatanawiam sie nad 2 dzieckiem ale boje sie o to ze nie starczy nam pieniedzy na 2.Ja nie ptracuje , moj maz jest na stanowisku kierowniczym na chwile obecna zarabia 5 tys - z duza szansa na podwyzki.Mamy jedno dziecko , widze ze maz chcialby 2 ale ja sie boje...:(Teraz zyje sie nam wygodnie a ja ciagle sie drecze ze jakby pojawilo sie 2 dziecko to juz nie bedzie tak rozowo....Prosze o opinie kobiet ktore maja po 2 dzieci i wiecej i tych ktore mialy podobne obawy do moich.

podbijam

Gość ania...........x
moi rodzice maja trojke w tym ja ...i jedno na studiach zarabiaja wspolnie koło 3 tys i daja rade :)

ok a mozesz napisac cos wiecej?Bo takie DAJA RADE mnie nie przekonuje a wiesz nie chce aby np wiogrona czy pomarancze pojawialy sie u mnie w domu od swieta do swieta(taki przyklad)

????

Gość mika monika
czy ktos mi odpwoie?

Gość mika monika
tralalalalala nie nie stac cie na dzieciaka!!!:))

Gość inek
pzecierz dziecko nie zabiera milioów to głupoty jakies

Gość inek
*milionów

No dobrze ale trzeba kupic pieluszkki , ubranka z ktorych wyrasta w zastraszajacym tempie , odzywki , etc etc...ile sie teraz wydaje na niemowlaka miesiecznie?

Gość na niemowlaka troche trzeba
wydac ale bez przesady . a winogrona i pomarancze w dzisiejszych czasach w niektorych sklepach sa w cenie jablek - wiec nie przesadzaj . ja mam dwojke dzieci moze nam sie nie przelewa ale jakos dajemy sobie rade , dzieci maja co jesc , maja ubrania i zAbawki - i dodam ze pomarancze i winogrona czesto sa na stole .najmodsze niemowlak codziennie dostaje słoiczkowe jedzenie i nosi pampersy . ja na razie nie pracuje ale zamierzam wrocic do pracy jak tylko najmłodsze skonczy 3 latka . w sumie mamy około 3 tys na miesiac wiec te 5 tys o ktorych piszesz spokojnie ci starcza .

wez nie rób jaj ze tyle kasy ci nie wystarczy, to jakies chore, :o:o:o:o dobrze sie czujesz

Gość kikikikikikiki
5 tysiecy i sie zastanawiasz czy to mało????Kobieto no nie przesadzajmy chyba ze chcesz zyc jak królewna...jezeli bedziesz gospodarna to spokojnie mozesz miec i 3 dzici

Czy to zle ze sie zastanawiam czy mnie stac?Nie wiem do jakich sklepow ty chodzisz ale u mnie winogrona obecnie kosztuja 10zl /kg.Nie rozumiecie ja nie chce zyc JAKOS.chce przezyc zycie wlasnie tak aby niczego nie zalowac....sama mam znajomych ktorzy ogolnie zarabiaja ok 3 tys i widze jak zycja...przed swietami liczyli ile moga wydac na prezenty dla dzieci- sobie nie kupili bo szkoda pienedzy...:(((Gospodarna jestem bo potrafilam z 13 , premii ertc etc przez rok czasu odlozyc 20 tys.Poprostu sie pytam jak sie zyje majac 2 dzieci czy duzo wiecej wzrastaja koszta?

Gość powiem tak na niemowlaka
wydaje : co tydzien paczka pieluszek tip ( paczka okolo 27 zł ) codziennie jeden sloiczek obiadku i jeden deserku owocowego bobovity ( u mnie w markecie sa tanie bo po 2,28 zł za słoiczek. chusteczki nawilzane ktore stosuje tylko jak malec zrobi kupke , bo jak jest siusiu to przemywam wacikiem z woda - około 5 lub 6 zł krem bambino okolo 4 zł ktory starcza na dlugo. mleko bebiko okolo 11 zł - pudelko starcza na okolo 3 dni no i ubranka - jedne kupuje w sklepie a niektore w ciucholandach ( ktore sa o wiele lepsze jakosciowo niz w normalnych sklepach ) prawda jest taka ze lepiej malca zywic niz ubierac ( dla malych dzieci ubranka sa strasznie drogie ) ale jak juz masz dziecko to byc moze masz jakie ubranka po nim ?

zreszta masz juz jedno dziecko to masz porownanie ile mniej wiecej kasy wydajesz na nie . no chyba ze to nie ty kupowalas jedzenie , ubranka i zabawki swojemu dziecku ?!

Gość dobra nie chwal sie jaka ty
jestes gospodarna . bo jesli tak jest to nawet bedzie cie stac na druzyne piłkarska !

Po tym co napsialas to wydajesz miesiecznie ok 160 zl nie liczac ubranek - nie wiem ale wydaje mi sie ze to dziwnie malo...Moje dziecko ma 6 lat i wlasnie te 6 lat temu miesiecznie wydawalismy na nia od 500zl do 800zl..... Ubranka sa rzeczywiscie drogie po starszym dziecku nie mam bo wszystko oddalam potrzebujacycm , znajomy...ogolnie co za male to oddaje innym...

Gość Kossmitka
O matko! My mamy trzy tysiące i trójkę dzieci, i niczego nam nie brakuje. Złote pieluchy chcesz kupować czy co?! Wybacz, ale przesadzasz.

Kto sie chwali?Masz z czyms problem?Jak tak to idz sie wyzal komus innemu... Tak mam porowannie i ci wlasnie napisalam ze miesieczny koszt na dziecko - niemowle byl od 500 do 800zl-a w chwili obecnej to na same rajstopy dla malej wydaje ok 200zl miesiecznie-para 20 zl a mala w przedszkolu szybko je przeciera , wyciera a w dziurawych chodzic nie bedzie.wiec teraz na dziecko wydaje ok 600zl w to wchodza oplaty za przedszkole , ubrania etc.Na jedzenie wydajemy serdnio 2 tys zlotych.oplat mam tysiac zlotych wiec z tych 5 kawalkow zostaje ok 1 tys zapewne bylo by ono dla 2 dziecka...a z czego odkladac?

Komitko to napisz mi co kupujesz dla dzieci ze Ci te 3 kawalki wystarcza na 5 osoba rodzine?Co jadacie , jakie obiady etc etc- jakie rozrywki etc etc. Nie zlote pieluchy ale nie kupue tez pileuch np z tesco bo tansze a jakies ceratowe- kupilam kiedys z ciekawosci i poslzy odrazu na kosz.Zastanawiam sie wlasnie za wszyskimi za i przeciw i wybaczcie ale nie przesadzam...mysle ze tez o przyslosci o studiach , mieszkaniu chcialabym corce zapewnic wszystko, godziwe zycie i mieszkanie na starcie...a 2 juz bedzie ciezej prawda?

ty chyba liczyc nie umiesz bo na samo mleko wydaje około 120 mc a na pampersy ponad 110 zł na słoiczki około 14 0 zł nie mowiac u obraniach i płynie i szamponie do kapieli , patyczkow do czyszczenia uszu , kremie bambino , chusteczek nawilzanych i to wcale nie wychodzi tylko 160 zł mc jak napsalas . wez lekcje matematyki .

Nie dopisalam ze tygodniowo ok 160zl:)Nie oburzaj sie tak i mie nie obrazaj.....bo ja cie nie obrazam a jezeli tak bardzo cie to ubodlo to sorry nie dopisalam moj blad.

czyli na dziecko niemowle trzeba szykowac ok 1 tysiaca zlotych i nie wierze w takie brednie ze 3 tys wystarcza na 3 dzieci i 2 doroslych to te dzieci chyba kusza gole i glodne chodzic....

taka jedna---ja cie doskonale rozumiem, wprawdzie nie mam jeszcze dzieci, ale planuje i tez nie chce \"jakos\" zyc, tylko normalnie, nie ukrywam, ze nie kreci mnie bieganie po biedronkach i szukanie najtanszych pieluszek, kosmetykow dla dziecka itd., teraz wydaje z moim mezczyzna ok 4 000 i naprawde nie kupujemy nic nadzwyczajnego, zadnych drogich ciuchow, kosmetykow, po prostu normalne zycie, czasem restauracja, wyjazd jakis, utrzymanie mieszkania, samochodow, sama sie dziwie, ze pieniadze sie rozplywaja po prostu, w kazdym miesiacu oszczedzam oczywiscie i mam jakies pieniadze na koncie, ale wiem, ze 2 dzieci za to bym nie utrzymala, tez chce mu zapewnic wszystko a nie byle jakos przezyc, poczekaj na podwyzke meza i wtedy sie zdecyduj

Ja ie na 2 dziecko nie zdecyduje bo nie chce mojej corce mieszac z yciu teraz ma co chce a potem moglo by to sie zmienic wiec po co jej taki strers?Chesz domek dla kucykow nie ma problemu a za rok moglo by byc lepiej wybierz cos innego bo to za drogie:(((

Gość my mamy
3 tyc i 2 dzieci i wcale nie chodzimy glodni ani goli

Zależy na jakim poziomie się żyje. Jedni spędzają wakacje za granicą, a drudzy w domu Jedni jeżdżą Mercedesem, a drudzy autobusem Jedni używają markowych kosmetyków, a drudzy kremi Nivea I dlatego dla jednych 5 tys. to dużo, a dla innych śmiesznie mało. Utrzymanie mieszkania w bloku też kosztuje mniej niż ogrzanie wielkiego domu. Nie ma co generalizować.

racjonalistko wlasnie o to mi chodzi ja nie chce biegac bo biedronkach tak jak piszesz i szukac najtanszych- i isc do sklepu z kalkulatorem albo wyznaczona kwota - ide i nie mysle o cenie:)Zgadza sie 5 tys to nie tak duzo jak sie wydaje...my zyjemy normalnie...nie jemy pozlacanych kaczek jemy to co wszyscy...i pieniadze sie rozplywaja w zastraszajacym tempie....i stad moe obawy o to ze jakby sie pojawilo 2 dziecko moglo by byc kiepsko a pozyczac przeciez nie bede bo to bledne kolo... Odezway sie matki polski co i za tysiac zlotych wyzywia i zapewnia dostanie zycie nawet 5.....tylko ciekawe czemu np w przedzkolach dzieci chodza w dziurawych kapciach albo w przykrotkich bluzeczkach...ja nie puscialabym dziecka z mala plamka a te matki polski co ONE POTRAFIA nie patrza na nic tylko jeszcze leca po zapomoge na ksiazki....ehhh

Nie uzywam markowcyh kosmetykow-kupuje sobie kremy AA- sa tanie:)) Mieszkam w bloku) Jezdze nie mercedesem a Audii:) Nie wyjezdzam za granice na wakacje bo nie mam czasu:))) i moj ojciec kiedys madrze powiedzial 3 tys to glodowa pensja 5 tys to normalna a powyzej 10 tys to taka dzieki ktorej mozna cos planowac...