Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprzatajaca kasia

----FIRMA SPRZĄTAJĄCA------dobry pomysł?????

Polecane posty

Gość sprzatajaca kasia

mieszkam w sredniej miejscowowsci glownie domkow jednorodzinnych.Czy skorzystalibyscie z firmy sprzatajacej??Czy w Polsce jest sznasa na taki buznes?? W Anglii jest to normalnie, tam rpawie kazdy korzysta z usług takich firm...

Gość sprzatajaca kasia
nie wiem czy warto w to wchodzić.A co jesli zatrudniona rpzeze mnie osoba np, nie wyłaczyła zelazka i powstał by pożar???tak się zastanawiam czy trzeba się jakoś ubezpieczyć i ile to kosztuje??

Gość sprzatajaca kasia
ho hop jest tu ktos?:)

Gość Kamelinali
Popytaj firmy ubezpieczeniowe. Nie wiem czy w Polsce, ale jest np. w Austrii ubezpieczenie wlasnie od takich spraw. A czy dobry pomysl ogolnie z taka firma? Podpytaj sasiadow, znajomych, bedziesz miala ocene czy jest zapotrzebowanie na takie uslugi. Przejdz sie do UP i zapytaj czy masz szanse na jakies dofinansowanie. Do odwaznych swiat nalezy! :)

Gość sprzatajaca kasia
w sumie to dofinansowinie chyba nie jest konieczne.Zatrudnialabym na umowe zlecenie lub umowe o dzieło.Inwestycja?odkurzacz i srodki czystości to nie jest ogromny wydatek:) Hmmm osobiscie nie znam nikogo kto zatrudniałby kogos do pomocy ale ja mam znajomych którzy mieszkają w blokowiskach.Może bogaci ludzie podchodza do tego inaczej?a tu w mojej okolicy jest takich mnóstwo...

Gość sprzatajaca kasia
Muszę się zorientować z tym ubezpieczeniem i tak jak mowisz porozmawiam w tej sprawie z ubezpieczycielem.Bo przecież nie ma zartow, a zreszta nie ma sie pewnosci kogo sie zatrudni-a jak jakas złodziejka się trafi?:/

Gość sprzatajaca kasia
W Angli sama pracowałam jako pomoc domowa i tam to naprawde jest niezły biznes@!!!

Gość jak najbardziej dobry pomysl
jest juz sporo takich firm, ja z nich nie korzystam, bo strasznie drogo biora - np za mycie okien bezsensowna kase, od metra licża. Musisz sie jakos babkami dogadac, zeby braly rozsadne pieniadze. ale wiadomo,ze cos chcesz na tym sam zarobic -ogranicz administracje, nie wynajmuj lokalu, bo jak beda duze narzuty to ludziom sie nie oplaci brac od ciebie zlecen. Muszisz miec duzo zlecen,zeby nie windowac cen ,a bedziesz je miala,jesli nie bedziesz droga - troche bledne kolo. A w jakim rejonioe Polski jestes?

Gość sprzatajaca kasia
jestem z malopolski. Co do lokalu akurat mam mały lokalik wlasny ktory moglabym wlasnie wykorzystać w tym celu. Mycie okien na metry?bezsessu lepiej umowic się na konkretna stawkę... Wiecie co ja sama bym chetnie korzystala z takiej gosposi bo nieraz nic mi się nie chce robić:PU nas w meiscie nie ma takiej firmy...

Gość sprzatajaca kasia
a wy znacie kogos kto korzysta z takich usług??

Gość sprzatajaca kasia
jak najbardziej dobry pomysł, a na ile wycenili to mycie okien jesli moge spytać?

Gość sprzatajaca kasia
up:P

Gość Kamelinali
Ale pamietaj, zeby dobrze przygotowac umowy. Nie tylko z paniami do sprzatania, ale i z osobami, ktore beda z uslug twojej firmy korzystac. Rozni ludzie sie zdarzaja. Dlatego zalecalabym jednak wizyte czy w UP czy w jakiejs organizacji wspierajacej przedsiebiorczosc i skonsultowanie biznes planu oraz umow. Warto dmuchac na zimne. Powodzenia. :)

Gość sprzatajaca kasia
Kamelinali ale co mogloby się stać z ich strony?A jesli ktos chcialby jednorazowe zlecenie to tez powinnam podpisywać umowę? o może jeszcze dorzucę w swej ofercie opieke nad grobami?? co jeszcze mogłabym mieć w ofercie?pomożcie:P

Gość facet z neta
dobry pomysł sam bym skorzystał

Gość sprzatajaca kasia
przespałam się i ciagle o tym myślę, czyli nie było to chwilowe widzi misie:P

Gość Marcin Kabat
po domach lepiej nie sprzątać bo oskarżą o kradzież

Gość łodzanka
nie znam nikogo takiego kto korzysta znam ludzi co mają domy ale ograniczają sie w wydatkach bo kredyt spłacają

Gość łodzanka
kazdy ma swoje zwyczaje w sprzątaniu, są pedantyczki, wiesz jak czyścić parkiety ? a jak glazurę, kafle, grys, panele ? to kupa roboty baterie i lustra muszą lśnić, okna nie mogą mieć smug a wiesz jak się czyści antyki ? a fotele ? odkurzysz czy na mokro ? umiesz to wszystko, masz pojęcie? bo jeszcze ktoś może cię na odszkodowanie pociągnąć.

Gość sprzatajaca kasia
Marcin tego sie troche obawiam ale jestem przekonana ze mozna firmę ubezpieczyć od takich okoliczności....po weekendzie pojde się dowiedziec cos w tej sprawie

Gość sprzatajaca kasia
alinowatruskawka też o tym slyszlam, czyli są jednak ludzie ktorzy korzystają z takich usług. Na zachodzie to normalka, tam rpawie każdy ma pomoc domową-mysle ze w polsce też przyjdzie na to czas...Ludzie sa rpzecież zabiegani, zapracoweani a do tego zarabiają lepiej wiec czemu nie mają sobie skorzystać z takich usług??:P

Gość sprzatajaca kasia
łodzanka myślę że to wszytsko kwestia doswiadczenia i czasu.Poki co bede oferować usługi standardowe...z czasem pomysle o np czyszczeniu dywanów na mokro itd.... czyszczenie grysu kafli??mysle ze na początku kwestia porozumienia z wlascicielem ktory za pewne ma stosowne srodki czyszczące do tego typy podłogi... zreszta jak pracowałam w Anglii to korzystałam zawsze ze srodkow czystosci wlascicieli.Muszę się zorientoiwać jak w Polsce firmy tego typu załatwiają ta sprawę.

Gość moniaaaaaaaaa
warto iść do UP po bezzwrotną dotację 15 tys PLN, kupić porządny odkurzacz do prabnia dywanów, b.dobre środki. Co ty z ACE będziesz samym latać? Ja wzięłam kasę z UP i bardzo sobie chwalę.

Gość dag1234
Ja się obawiam tego, że w Polsce jak ktoś będzie chcialł miec posprzątane to sobie wynajmie sam kogoś ,bo szkoda kasy zeby płacić firmie. Wydaje mi się że niestety tak większość pomyśli:/

Gość sprzatajaca kasia
monia tez o tym myślę i po weekedzie wybiore się do UP.A jaka ty dzialalnośc prowadzisz i czy latwo bylo uzyskać na nią dofinansowanie? monia ale przecież sprzątając mieszknaia nie potrzebuję jakis profesjonalnych srodkow czystosci...

Gość anka1-1
super pomysl!! ja czesto wynajmuje sprzataczke a mam ja bo to znajoma znajomej znajomych itd w sumie to obca osoba i zawsze sie martwie czy mi cos nie zniknie a firma sprzatajaca to juz cos. kobiety na pewno beda szanowac klientow w koncu bedzie zalezalo itp jednym slowem jestem jak najbardziej za:)

Gość sprzatajaca kasia
dag1234 masz na pewno sporo racji ale myśle ze dużo łatwiej jest wykonać telefon do takiej firmy niż szukać takiej osoby ktorej bedzie sie chiało sprzątać raz w tygodniu za 30 zł...(4*30=120 zł)taka pani zarobi wiecej jesli bedzie miała wiecej zlecen- a o to już zatroszczy sie taka firma jak moja:P

Gość moniaaaaaaaaa
koleżanka wzięła kasę z UP na taką działalność jak twoja. Kupiła super odkurzacz do prania dywanów i tapczanów Kaerchera oraz stosowny proszek do tego (b. drogi) do tego jakieś specjalne koncentraty itp. Ja sprzątałam w USA i trzeba mieć środki do wszystkiego i nie do końca liczyć, że ktoś będzie miał wszystko co ci potrzebne. A kasę dostać było bardzo łatwo. Ja mam szkołę jęz.

Gość sprzatajaca kasia
anka no praoszę, wreszcie ktos kto korzysta z takich usług:)Czyli dajesz mi nadzieje ze jest jednak na to zapotrzebowanie:P Plusem jest to ze wlasciwe taka firma to firma na telefon, może to byc poprostu dodatkowe zrodło dochodów...Wystarczy ze przeznacze wiekszosc pieniedzy na dobrą reklamę, ulotki i myślę ze jakos sie to rozkręci.Panią też zatrudnię na umowę zlecenie. Co do zarobków myśle ze 10/h będzie nie najgorzej:P