Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLKJ

Eutanazja na życzenie

Polecane posty

Gość KLKJ

Kto za? Według mnie to dobre rozwiązanie, ludzie którzy cierpią mogliby godnie odejść z tego świata, albo tacy którym juz znudziło się życie lub przygniotły ich problemy. Zamiast tego mamy "dziką eutanazję" czyli samobójstwa. W Szwajcarii istniał jeszcze kilka lat temu taki ośrodek gdzie kazdy chętny mógł przyjść, zapłacić niedużą sumkę, lekarz wstrzykiwał mu truciznę a później spopielali zwłoki i zakopywali na cmentarzu. To przeciez lepsze rozwiązanie bo jak się ktos powiesi to później rodzina go znajduje, sres, pogrzeb itd......

czyli jak ktoś będzie sam chciał eutanazji to nie będzie pogrzebu? rodzina nie będzie tej osoby opłakiwać?

Gość ja bym na twoim miejscu
chyba autorowi o cos innego chodzilo... chodzi o to ze np jak popelniają samobójstwa, skaczą z bloków..wieszają sie to ciało jest zmasakrowane, a jak podadzą ci trucizne czy cos tam to jest normalne. przynajmniej tak mi sie wydaje ze o to chodzilo:)

Gość no właśnie.......
samobójstwo to stres dla rodziny, wstyd przed sąsiadami, szok, a taka eutanazja to zupełnie coś innego - piszesz pocztówkę: znudziło mi się zycie,już nie wrócę nie szukajcie mnie..i bye :) spopieli by cie i pochowali. albo inna kwestia - ktoś nie ma żadnej rodziny, jest całkowicie samotny, jak sie powiesi to jego ciało ktoś znajdzie, często w stanie rozkładu, duzy kłopot i przykry widok, a tak byłoby czysto i w porządku

Gość ja bym na twoim miejscu
ale i tak nie jestem za eutanazją... niby z jednej strony rozumiem ludzi którzy tego chcą, bo cierpią.. ale z drugiej wydaje mi sie to jakies nieludzkie