Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość watkaa

CIAZA POMOCYYY

Polecane posty

Gość watkaa

mam pewien problem musicie mi pomoc błagam !! przedstawie sprawe : Mam 17 lat mój chłopak 18 zaczelismy wspolzyc juz dawno jestesmy razem ponad pol roku zawsze sie zabezpieczalismy ale nie bralam tabletek tylko sapa prezerwatywa w nowy rok gumka pekla.. ale wtedy on byl juz po i gdy zbiorniczek byl pelny ona pekla gdy wyciagnal ja czulam ze cos ze mnie wyplywa i wtedy powiedzial ze pekla ja polecialam i doglebnie wyczyscilam sie lodowata woda nie wiem cyz pmolo zapobiec ale z desperacji mialam isc dzisiaj do lekarza ale nie mam jak sie tam dostacbo moja mama nie wie nic o tym i nie moge wyjsc jakie sa pierwsze objawy ciazy w ciagu 4 dni ?? co ja mam zrobic??

Gość Ramzes_z_dalekaa
prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy jest mniejsze nawet niz to ze bedziesz kiedys inteligentna kobietą

Gość anteczka
chyba musisz poczekac...a obliczalas sobie dni płodne czy cos takiego ???

zrob test albo idz do ginekologa nie ma innej metody a najlepiej to bylo od razu pojsc do gina po tabletke po ale teraz to juz za pozno

Gość watkaa
ramzes jestem inteligentna kobieta a to sie zdazy cmoze ... Czyli to juz za pozno ?? ja nie mgoe miec dziecka co jeszcze moge zrobic dzisiaj do ginekologoa nie pojde nie mam jak dopiero w poniedzialek

Zacznijmy od początku, kiedy miałaś ostatnia miesiączkę i ile dni mniej więcej trwa Twój cały cykl?

Gość kurczę co to są hrostki
a który to był dzień cyklu? Na Postinor to juz za późno, więc co najwyżej możesz liczyć na to, że był to dzień bezpłodny

Gość watkaa
ostatni raz w tamtym miechu trwa do 5 dni max 6 powinnam dostac miesiaczke albo 7 jezu boje sie strasznie

Nie, chodziło mi o długość cyklu czyli co ile dni dostajesz miesiączke? Co 21 dni tak mniej więcej? I Podaj date mniej więcej kiedy miałas miesiączke w zeszłym miesiącu, obliczymy czy wszystko jest ok

Gość watkaa
apoznil mi sie i dostalam 10 grudnia

Oj to spokojnie :) Nie ma mozliwości żebys była w ciaży, wszystko dobrze, okres pewnie Ci się opóźni ponieważ stresujesz się teraz bardzo, ale nie sugeruj się, że to spóźnienie to ciąża bo nie ma takiej fizycznej możliwości, Twoja macica za przeproszeniem jest zamknięta gdzieś od 30 grudnia najpóźniej :) Ale radze wybrac się do ginekologa i zaopatrzyć się w tabletki kochana żebyś potem nie przechodziła stresów

Gość kurczę co to są hrostki
czyli raczej już po dniach płodnych. Może miałaś szczęście tym razem

Gość
Przynajmniej w razie czego macie rozwiązany problem z imieniem: Sylwia, albo Sylwester :P

Gość Ziuzia
a na sranie sie mylas zimna woda? hahaha dziecinne zachowanie .. w ogole bylas gotowa na sex?

Oj przecież takie rzeczy się zdarzają, krytykować jest bardzo prosto. Ja straciłam dziewictwo jak miałam prawie 17 lat i też miałam taka sytuacje, że się srałam ze strachu przed ciążą, u młodzieży to się sdarza ale trzeba dużo rozmawiać i tyle.

Gość watkaa
z ta woda to bylo z desperacji jak ty bys sie zachowala?? dzieki wielkie dziewczyny naprawde pomoglyscie ale wciaz sie boje czy napewno jest ok. a jakei sa pierwsze objawy ciazy w ciagu 4 dni ??

Gość jeszcze mozna zaradzic...
To plukanie pochwy zaraz po to dobry pomysl, ale do wody nalezy dodac kilka kropel octu lub cytryny. Ja bym na twoim miejscu powiedziala mamie. Myslisz ze latwiej ci bedzie powiedziec ze jestes w ciazy? Na postinor juz za pozno ale do 5 dni po stosunku lekarz moze zalozyc spirale domaciczna, ktora zadziala tak samo jako postinor. To nie jest aborcja ani nic z tych rzeczy i lekarze normalnie to wykonuja ale najlepiej sie umowic wczesniej bo lekarz nie zawsze taka spirale ma. Dlatego powiedz mamie jak najpredzej bo w pywatnej klinice to sie moze jeszcze dac zalatwic jako ze chyba dzis tez maja otwarte lub umowic sie na poniedzialek.

Gość watkaa
nie powiem mamie nie ma opcji zabije mnie nie wiecie jak aona jest ... ale na gorze panei mowily ze nie jestem d

Gość jeszcze mozna zaradzic...
aha, a po 4 dniach od stosunku nie ma mozliwosci zeby byly jakiekolwiek objawy ciazy, bo w ciaze nie zachodzi sie w momencie wytrysku do pochwy, ale plemniki wedruja przez macice i jajowody i moze to trwac nawet do 7 dni. Po tym czasie to pierwsze jakies objawy mozna po 2 tygodniach zauwazyc, czyli po 3 od stosunku. Ale to i tak sie rzadko zdarza. Sa kobiety ktore do 3 miesiaca nie wiedza ze sa w ciazy.

Gość watkaa
czyli do 7 dni moge temu zapobiec?? no ale skoro mialam dni nie plodne wtedy to nei doszlo do zaplodnienia?

Gość watkaa
odpowiedzci eprosze .. GOORa