Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Maleństwa

czy to obciachowe imiona????

Polecane posty

Gość metroseksualisci
to wynalazek mediow i zupelna moda, wiec prosze nie mowic ze imiona sa metroseksualne, chyba ze takie ktore mozna nadac i chlopcom i dziewczynkom. A i Konrad na bardzo twardo meskie mi nie podchodzi, czyli powtarza sie fakt ze to zalezy od gustu. Adam jest bardzo pieknym imieniem, z czy bez Maksymilan

Gość abraham linkolm
Maksiu ładne :) Adaś ładne :) Oliwierek ujdzie:) Fabian - niekoniecznie:) Natan - Broń Panie:) Nataniel - NIGDY W ŻYCIU :) pzdr:D

Gość you and me
Bardzo mi się nie podoba imię Oliwier. Kojarzy mi się z oliwiarką, z oliwą, w ogóle jakoś dziwnie brzmi i nawet pisane wygląda brzydko. Z tych, które podałaś jedynie Maksymilian jakoś brzmi dla ucha, ale też średnio mi się podoba. Musisz też pamiętac, że imię powinno ładnie łączyć się z nazwiskiem. Słówko do tej, która twierdzi, że imienia Marcel nie ma - mylisz się;-)

metroseksualisci: no jak Konrad to nie mocne imię, to nie wiem jakie jest mocne;)

Gość lizaes
Witam, Fabian to najcudowniesze imie na swiecie. Tak wlasnie ma na imie moj syn i bardzo sie ztego ciesze. Jak wchodze z dzieckiem do przychodni czy przedszkola to az mnie na smiech bierze kiedys slysze jak co druga mama moiw do dziecka Kuba kacper Julka czy Lenka. Doslownie co drugie dziecko ma tak na imie. Jesli chodzi i skroty do imienia to my jnajczesciej uzywamy Fabio, Fabcio Fabuś. Geneeralnie rzecz biorąc najcudowniejsze imie dla chłopczyka. I ciesze sie ze jest ich tak mało:)

Gość inek
Maksymilian to zdrobnienie Maks, kurcze sory ale to imie kojarzy mi się z imieniem dla psa ! :\ ale to moje zdanie....

Gość subtelny romantyk
Powiedzcie mi drogie Panie.Czy nie ma polskich prawidziwych imion,a nie jakies Natany,Oliviery,Fabiany??? a Władysław?? no moze troche przesadziłem Ale Piotr,Marcin,Waldemar,Grzegorz??? Czy np żeńskie Alicja,Małgorzata,Marta?? Imion jest pełno tylko teraz kobiety chca być trendy co moze odbic sie w przyszłosci na dzieciach...

Gość okropne beeee
Olivier - okropne Nathan - halo czy my mieszkamy w Skandynawii, a na nazwisko masz Ahonen, Petersen etc??? Maksymilian - ujdzie, chociaż takie psie trochę "Maksiu" Fabian - proszek do prania Normalnych imion brak ????!!!!!

Gość a Irmina

Gość Lilka z Wilka
Mnie sie podoba Maksymilian :) albo Miloszek :) tez fajnie!

Gość kedziorekl
hmm ciezka sprawa z Wami, ja uwazam ze po to sa rozne imiona zeby je dzieciom nadawac. Co to by bylo jkaby kazdy chlopiec mial na imie Waldek czy Piotrus. Jesli mama chce zbey jej dziecko nazywalo sie Oliwier czy Maks to niech tak bedzie w koncu to jej dziecko. Dla kazdej matki jej dziecko jest najwspanialsze i chce zeby mialo łane imie i skoro twierdzi ze np ma to byc Oliwier to niech tak bedzie. Po co mam nazywac dziecko Waldek czy Anetek skoro mieli tak na imie dziadki i pradziadki. Ja jesli chodzi i imie Nathan czy fabian jest to ono bardzo popularne w krajach Europry zachodniej. Mnustwo chłiopcow ma tak na imie w N iemczech czy austri i jak pojedziesz za granice nigdy nie beda mieli oproblemow z wypowiedzeniem tego imienia

Gość misiopysioe
Kazde imie ma cos w sobie, Antek ładne chodz takie strasznie stare Maks całkiem całkiem, Oliwier hmmm terz nie złe ale jakie sa skroty od tego imienia, Fabian bardzo ładnie tak inaczej, zadko sie słyszy takie imie ale bardzo ładne i chyba dałabym tak na imie mojemu synkowi ale bede miała córcie, chciałam Julke ale chyba teraz co druga dziewczynka jesty Julka i to jest straszne

Lizaes, a jak się Twojemu dziecku coś stanie to będzie S(k)oda Fabia. :D

Źle kurde napisałam. Mialobyć S(z)koda Fabia. :D

Gość wwwwwwwwww
patryk-patyk! Krzysiek-Misiek Antek-Srantek! Julka-dziwka hahahahhaha

Gość ypsylon
przestancie obrazac ludzi kkazdy daje tak na imie dziecku jak sie mu podoba. Ja np mam corke julke, faktem ejst ze w przedszkolu do krotego chodzi na 10 dziewczynej są 4 Julki ale moja i tak jest wyjatkowa i jedyna. Fabina i Natan dla mnie imiona. Maks tez super. Lizaes piszesz ze Fabina takie rzadkie imie a przejedz sie do Austri tak tez co trzeci chlopak ma tak na imie wiec wcale nie ejst takie wyjatkowe. Moja sistra rodzila w Hornie w Austri i tez gadala ze Fabian to co drugi chlopak

Nie ma sensu sugerować się zdaniem innych. I nie przesadzajmy, że pięknych, polskich imion jest tak wiele. Większość imion przyjętych w Polsce została zapożyczona z innych krajów. Piotr to greckie, a nie polskie imię. Piotr się po prostu u nas przyjął i większości się wydaje, że to polskie imię. Za kilka lat tak samo może się przyjąć Oliwier czy Natan. Kiedyś ludzie burzyli się na Angelikę czy Nikolę, a teraz te imiona funkcjonują w Polsce i są popularne.

Gość belafela
Tak sie wymiewacie z imion a najpopuralnieszte teraz imie Kuba tez wystraczy zmienic jegna literke i już mamy Kupa! 4 letni syn mojej kolezanki tak wlasnie mowi do Kuzyna nie umie ejscez twardo mówic i caly czas woła do niego Kupa teraz juz tak sie przyjaelo ze cala rodzina tak do niego woła. Niby to smiesze ale boli prawda? dlatego zastanowcie sie zanim zaczniecie oczerniac czy wysmiewac sie z czyichs imion!!!

Gość dumnamama
Moim zdaniem najbrzydsze imie jakie mozna dac chlopakowi to filipek!!! Normalnie smieszne jak cholwerja!!! Jak mam wola do syna filipek to wydaje mi sie ze sie z niego nabija HAHAHAHAHHAHA dobre Filipek chodz!!! do nogi!!!!

Gość lizamima
20 styczen Fabiana i Sebastiana w kazym polskim kalendarzu od x lat to imie wystepuje a wy gadacie wymysle nie polskie!!! Wymysle to sa wszytskie Nadie i Lenki imiona stworzone, wyssane z palca

Gość wiedzminh
Maksymilian bardzo ładne imie chciałam tak nazwac mojego synka no ale moja babka miała psa Maksa i tak przez 25 lat sie utrało ze Max to pies no i niesttsy muisałam sie porzeganc z tym imieniem a szkoda bo bardzo ładne. Teram moja sasiadka kupiła sobie psa i kota i pies to Maks a kot to Kuba. Ludzie to nie maja za grosz rozumumu. Przeciez jest tyle ładnych psich imion

Gość 1zoń2
Alan kojarzy mi sie z Alieniem czyli obcym. I w ogole to imie jakies obce nawet nie wiem czy w kalendarzu polskim takowe istnieje. Natan dosc ładnie ale tak bym swojemu synkowi nie dała. Znałam kiedys blizniaki Nadie i Natana dosc fajnie to brzmi, Fabian ładne i wystepuje w polskim kalnedarzu, Maks fajnie ale sasiada pies tak sie nazywa.

Gość lizamonolta
Najbardziej podoba mi sie Fabian, jak bede miała kiedys syna to zastanowie sie czy wlasnie tak nie bedzie miał na imie. Bardzo mi sie podoba

Gość anniulka
Tak sobie czytam te wasze wywody i tez chcialam sie wypowiedziec. Z podanych imion podoba mi sie Maksymilian ale prawda jest ze to popularne imie wsrod wlascicieli czworonogow. Jesli jednak jestes otwarta na propozycje to moze Tomek lub Sebastian? Pozdrawiam

Gość ej lalo
i wara od bartosza

Wybór nalezy tylko do WAS autorko tematu. Ma pasować do nazwiska i podobać się TYLKO wam. Jak widzisz co opinia to praktycznie inna. Ja powiem tyle, że zgadzam sie z ja 25 mniej więcej, nie lubię imion które są dziwne, rzadko spotykane, nie chciałabym krzywdzić dziecka, żeby sie z niego potem śmiano, bo ma oryginalne imię (które było wymysłem rodziców). Tak samo imion, które nadaje sie psom, kotom i innym zwierzakom. Żadne z tych imion które podałaś nie przypada mi do gustu, ale to moje zdanie. Pozdrawiam

Gość wies tanczy i spiewa
Ostatecznie moglby byc juz ten Maksymilian.Fabian,Olivier i Nathan sa jakies takie pedalskie,z czego najgorsze to Fabian.Oczywiscie to tylko moja prywatna opinia🖐️

Gość Marzena-37
A co powiecie o imieniu Igorek.....pozdrawiam