Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lonia wonia

HUŚTAWKI DLA NIEMOWLĄT-CZY USPOKAJAJĄ , CZY SPRAWDZIŁY SIĘ U WAS

Polecane posty

Gość lonia wonia

Czy huśtawki dla niemowląt typu z fisher price albo innych na baterie to rzeczywiście dobre zabawki? Czy dzieciaczki potrafią się w tym uspokajać? Czy to tylko pic na wodę? Kupiliśmy dla naszego synka (teraz 5 mies) matę edukacyjną i leżaczek bujaczek , ale synek w nich pobędzie z 10 minut (czasami sporadycznie 30 minut) i po tym czasie mu się to nudzi.

Gość lonia wonia
up

Gość lonia wonia
A jak długo Twój synek lubi się huśtać? Mój synek prawie wcale nie sypia mi w dzień, a ma już 5 miesięcy. Chciałabym go czymś zająć na dłużej żeby cokolwiek zrobić w domu;)

Gość ___chimerka___
U nas mata sie bardzo sprawdzila/sprawdza. Mala ma teraz 4 miesiace i potrafila/potrafi (teraz moze mniej, bo coraz bardziej mobilna jest)bawic sie w niej 1,5h sama. Teraz to sie nie zdarza, ale kiedys bylo tak, ze po dlugiej zabawie po prostu zasypiala w macie. Lezaczek mam od jakiegos miesiaca moze i Mala pobedzie w nim ok 30 -40 min, ale w sumie nie zeby byla taka zajeta melodiami i rybkami (mam Aquarium), ale dla mnie to duza wygoda, bo biore ja ze soba do kuchni i mam szanse cos zrobi:)

Mój mały maksymalnie siedział w hustawce ok godziny - huśtawka stoi w kuchni, a to było przed świetami kiedy było dużo do robienia w kuchni, a tak zazwyczaj to ok 30 min, czasem mniej.

Gość lonia wonia
czyli jednak nie warto:O szkoda...:(

Gość Anna monika
u nas sie sprawdza wsadzam malego do hustawki i dziecka niema

Gość lonia wonia
no tak, ale na jak długo? bo jeśli mniej niż pół godziny, to szkoda kolejnej kasy...:O

Gość lonia wonia
jakie pół dnia??? gdzie ja napisałam "pół dnia"??? wystarczyłaby godzina żeby całkiem sporo zrobić w domu, a chyba 15 minut a godzina to spora różnica, prawda?

ja myślę że wszystko zależy od dziecka - jak widać jednemu bardziej odpowiada huśtawka drugiemu mata a jeszcze innemu bujaczek. Dopuki sama nie spróbujesz to się nie przekonasz. Ja osobiście gdybym miała jeszcze raz kupić hustawkę to bym się nie zastanawiała.

Gość Anna monika
jezeli wsadzidz je do hustawki powiesisz jakoms pozytywke albo maskotke cos co przykuje wzrok to bedzie siedziec,a tak to 5 miesieczne dziecko niebedzie siedziec bezczynnie w hustawca przez godz

Witam, u nas też się ta huśtawka sprawdza, juz po raz drugi zresztą, bo przy Zosi tez mieliśmy. Nie wiem ile waży Twoje dziecko, ale one są tylko do 9kg, więc nie wiem czy opłaca Ci się kupować jeśli Maluch ma 5 miesięcy. A, i jeszcze jedno. Teraz mamy taką huśtawkę z zasilaczem, na prąd. Przy Zosi mieliśmy pożyczoną na baterię. osobiście uważam, że lepiej dopłacić i kupić taką na prąd, bo baterie kosztują majątek i zawsze kończą się w nieodpowiednim czasie.... Pozdrawiam

Gość Huśtaweczka ..
Huśtawka to rewelacyjna sprawa. Mała ma 10 miesięcy i jeszcze z niej korzysta. Ukołysze, pobawi, uśnie. Mam FP Aquarium. Polecam.

Gość lonia wonia
no ciągle się waham;) przejrzałam już wszystkie huśtawki na allegro i wiem, że są też takie do 13,5 kg;) zatem mój synek jeszcze dosyć długo mógłby korzystać, bo jest raczej drobniutki (waży tylko 6600g) kurczę, sama nie wiem, może jednak kupimy?:)

Huśtawka dla niemowlaka jest naprawdę niezbędną pomocą, jeżeli chcemy coś więcej w domu zrobić. Najlepiej jakby była elektryczna, na baterie, bo wtedy nie trzeba stać nad dzieckiem i lulać. Dzieciak automatycznie po włączeniu takiej huśtawki się uspokaja. Naprawdę niezła rzecz, ja polecam wszystkim rodzicom.

Gość szuszka
Bateria swoją drogą ale przede wszystkim trzeba mieć 100% pewność,że dziecko w tej huśtawce będzie całkowicie bezpieczne. Ważny jest tak naprawdę każdy szczegół; materiał z którego wykonana jest zabawka( nie może być mowy o żadnym wyginaniu i braku stabilność) oraz systemie pasów zabezpieczających( najlepiej jeśli jest trzy punktowy pas). Wydaje mi się ,ze ten model mógłby być odpowiedni http://www.entliczek.pl/?p0=2&p1=112&o=2011&pf=0

Gość muiyolk
upupup

Gość poleccie cos aktualnego
z huśtawek mam sobie coś wybrać na prezent i chciałabym taka fajną jakie byście poleciły?

Gość edyta-podwójna-mama
Zobacz sobie coś z huśtawek GRACO - mają kilka fajnych modeli do 9kilo Ja mam od nich Sweetpeace - wg mnie najlepsza ale jak zobaczysz i sobie porównasz to sama ocenisz Ona naśladuje ruchy kołysania rodziców , moje dziecko ją uwielbia - mamy ją z miesiac już Ma jeszce takie bajery jak wbudowany odtwarzacz z odgłosami natury, bicia serca i szumem wody , ma kilka regulacji położenia, zabawki, lusterko, mozna ją tez zmienić w zwykły bujaczek Bardzo fajowa

Moja córka ma taką huśtawkę : http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-ptaszek-do11kg-i2299266535.html I jest to dla nas wybawienie! a raczej dla mojego męża!Tylko przy pomocy tej huśtawki potrafił ją uśpić i uspokoić,kiedy nie było mnie w domu.Teraz ma 9msc i dalej lubi się w niej huśtać,zasypiać. Kupując tę huśtawkę nie potrzebowaliśmy tzw. leżaczka bujaczka, bo ona nam go zastępowała:)Kupiłam używaną i jestem bardzo zadowolona, bardzo pomocny przyrząd:)

Gość idziewiosna
mój synus ma z Fisher Price cudowna planeta,lubi sie hustac i sobie na niej spać

Gość tak się podłącze
wspaniała sprawa taka huśtawka!!! Nie wyobrażam sobie aby jej nie było. Wprawdzie ukladamy tam dziecko w czasie jakis spotkań itp. nie za często, ale zakup super. maly sie wycisza i daje pogadać ;-) Mam Bright Stara.

Gość My mamy Graco
silhouette i jestem bardzo z niej zadowolona.Maly uwielbia sie w niej bujac,przy tym widzi wszystko dookola. Ma 6 roznych predkosci i fotelik rozkladany w 3 pozycjach. Jak juz w niej usnie to tez spi czasem i 2 godz

Gość kalamajka
Ja właśnie jestem po zakupie. Mały ma 3 tygodnie i juz w huśtawce się buja:) w sumie może i bym nie kupiła ale rady nie dawałam , po cesarce nie miałam siły nosić synka a on ciągle płakał i płakał no i lekarka stwierdziła nietolerancję laktozy- maluszka po prostu bolał brzuszek po karmieniu i to wszystko dlatego no ale ile dało mi to popalić to moje. Kupiliśmy huśtawkę z GRACO Sweetpeace za namowa koleżanki która miała kolkowego synka i faktycznie to pomaga To bujanie uspokaja mi synka mała chwilkę, oczywiście ile mogę to go noszę ale jak już czuje że to ponad moje siły to wsadzam do hustaweczki, włączam mu melodyjki i naprawdę sie maluszek wycisza nie wiem co w tym naturalnym kołysaniu tej huśtawki jest ale widzę że to działa plus te spokkojne melodie i odgłosy ( jak szumi woda czy np bije serce) to chyba takie naturalne tez dla tych maluszków i se uzpokajaja naprawdę Dla mnie taka huśtawka to super sprawa nie wiem jak inne ale ta moja DZIAŁA

Gość annakondzia
To GRACO ma fajne huśtawki dla dzieci, mnie sie najbardziej podobają właśnie no i marze sobie o tej SWEETPEACE najbardziej Jak właśnie czytam opinie to wszyscy dobrze o niej pisza, jedynie na cenę trochę narzekają no ale co tam, ja na dziecku oszczędzać nie będę Chyba sweetpeace wybiorę