Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 55555mm

Mam dość bycia szykanowaną za to że...

Polecane posty

Gość 55555mm

że jestem jedynaczką. Mam zacząć kłamać że mam rodzeństwo czy coś? Prawie zawsze gdy ktoś mnie pyta czy mam rodzenstwo, a ja odpowiadam że nie, widzę tę minę i słyszę westchnienie. Ludzie mają pogląd że jedynacy to kapryśni, wymagający ludzie, egoistyczni i despotyczni, do tego bardzo przywiązani do rodziców. To jest fakt - rodzice mnie rozpieszczali i kochali bardzo. Ale nigdy nie było tak że miałąm wszystko co chciałam. Raczej nigdy nie bylismy bogaci. Jasne, jestem przywiązana do swojej mamy, jest moją najlepszą przyjaciółką. Ale już dawno się usamodzielniłam, mieszkam osobno. Egoistą jest każdy. A gdy jestem z kimś i łamię wafelka na pół i jedna część ułąmie się większa to większą część daję drugiej osobie. Nie tylko się dzielę ale daję komuś \"lepsze kąski\". Jestem bardzo opiekuńcza. Kocham zwierzęta, mam 2 psy. Oczywiscie że mam swoje wady ale nie widaje mi się żeby powodem tego było to, że nie mam brata ani siostry. Nawet tu na kafe, czasami są topiki o jedynakach i ludzie wypowiadają się o nich źle.

Bo tak działają stereotypy. To utarte przekonania, nie zawsze prawdziwe. Jedynak= nie umie się dzielić. Nie przejmuj się, jak Cię ktoś pozna będzie wiedział jaka jesteś.

Jedynaczka a mająca rodzeństwo dla mnie żadna różnica i to się nie liczy... Dużo zależy od zachowania i charakteru