Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulcia22

kanalik łzowy

Polecane posty

Gość paulcia22

mój synek ma zatkany kanalik łzowy lekarka kazała jechac na zabieg tyle że nic konkretnego nam nie poleciła. Może ktoś mi pomoże i opisze gdzie najbezpieczniej zrobic ten zabieg i czy jest płatny? dzieki z góry:)

Gość paulcia22
nie to nie moje rejony bardziej w łodzi albo w warszawie

To nie pomogę. Ale jeśli skierowanie masz od prywatnego lekarza to będziesz płacić, a jak z Kasy to nie.

Gość paulcia22
acha ale i tak dzieki:)

Gość paulcia22
moje sloneczko ma 3 miesiące i nie drożny kanalik od urodzenia

Moja córeczka miała ten zabieg w 4 msc życia. Nie wspominam tego mile. Ale od tamtej pory problem zniknął. Pozdrawiam

Gość paulcia22
a gdzie robilas? bo ja nie mam pojecia gdzie zrobic

moja córka 3 razy miała robiony zabieg.2 razy płukanie i raz sondowanie.W Katowicach w klinice okulistycznej,nie pamiętam ale chyba Ceglana ulica..Nie wiem jak teraz ,ale 3 lata temu robili to bez skierowania w poniedziałki,bez płatnosci.Trzeba bardzo wcześnie rano stanąć w kolejce ,zarejestrować sie i czekać na lekarza.Robia od ręki tylko dziecko musi byc na czczo a taki maluszek conajmniej 3 godz nie jeść mleka:)

Gość paulcia22
to daleko i moj maly by nie wytrzymal bez jedzenia tak dlugo:)

Musi wytrzymać.Wszystkie dzieci strasznie tam z głodu płakały:) ale te zabiegi są na czczo właśnie:) czasami robia pod narkoza wtedy w szpitalu,czasami znieczulają kroplami wtedy w poradni. w Łodzi kierowali mnie do Matki Polki,ale jakoś skorzystałam z Katowic

Gość mała kawa
Moja córka miała niedrożność kanalików łzowych, miała mieć zabieg, lecz okulista kazał czekać(mimo częstych infekcji oczu)ponieważ jest to trudny zabieg, do kanalika powadza się igłę z kulistym zakończeniem jest to bolesne. Po kilku miesiącach oczy same się "naprawiły"

Gość paulcia22
no wlasnie robie masaz kacika oka i zakraplam kroplami ale to za duzo nie po maga bo jak sie dobrze przyjzec to widac jak ta ropa sama wyplywa, wiec pewnie nie obedzie sie bez zabiegu. szkoda tylko ze to tak boli dziecko

ale przecież nie robia tego na żywca!!!!!moje dziecko było już mówiące wtedy i pytałam i nie bolało.Bała sie tylko tylu osób wokół a znieczulenie miała krolepkami. w rodzinie jeszcze 2 osobom dorosłym to robili i nie boli,pytałam:)

Gość paulcia22
ojej jak mi ulżyło:) kazdy pisze co innego wiec mozna się zamotać w tym wszystkim:) zobaczymy musze sie zgłosić i zobaczymy jak to bedzie czy jest konieczny czy jeszcze nie

zrobisz co zechcesz i co poradzi ci lekarz.Ja z mojego doświadczenia powiem ci,że cholernie żałuję,że tak późno to robili mojemu dziecku,bo się niepotrzebnie tyle męczyła z tymi załzawionymi i ropiejacymi oczkami.Tak mi kazali lekarze,kazali czekać dalej,ale sama poszukałam gdzie to zrobić i sama podjełam decyzje .Po całym zabiegu,który na 2 oczka trwał może 2 min ,może nawet nie mała z minutkę się do mnie tuliła po czym zażądała śniadania,wrąbała je i rozkazała jechać do domu:) I więcej o tym nawet slowem nie mówiła:)

Moja mała miała 4 msc. Gdy przyjechaliśmy do szpitala to pielęgniarki mi ją zabrały do zabiegowego, ja ani mąz nie mogliśmy przy tym być. Bez znieczulenia miała czyszczone. Bardzo płakała. Robili to 2 razy, bo za pierwszym razem się nie udało. Po zakończeniu zabiegu oddali mi ją całą zapłakaną spoconą z płaczu. Więc niech nikt mi nie mówi że to nie boli. Po krzykach córeczki mogę sobie tylko ten ból wyobrazić. Pod zabiegowym razem z mężem płakaliśmy słysząc jej wrzaski. Nigdy więcej nie chcę tego przechodzić !!!!! W każdym razie jest już ok, mała ma 2 latka a oczka są zdrowe. 🌼

Może i nie. W każdym szpitalu pewnie jest inaczej. Ja z tym byłam w Bielsku Białej.Nie wiem jak to wygląda gdzie indziej.

Takie przejścia miałyśmy my. Nie mam znajomych których tez to spotkało, ale i tak nikomu tego nie życzę. 🌼

ja myślę autorko,że musisz wybrać kilka szpitali dziecięcych gdzie jest okulistyka dziecięca i poradnia.I wtedy zorientować się w jaki sposób tam robia dzieciom sondowanie i wtedy wybierzesz jakiś szpital.Bo jak widzisz opinie i metody są różne

Gość paulcia22
no wlasnie tak zrobie a mysle ze zrobie to jak najszybciej bo sama mysle im wczesniej tym lepiej:) a juz nie moge patrzec jak mi sie synus meczy jak nieraz nie moze oczka otworzyc swobodbie

Gość dzis o kanaliku