Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulcia22

mały grubasek

Polecane posty

Gość paulcia22

moj synek ma trzy miesiące i waży 8,10kg jest tylko na piersi i nie jest przekarmiany, je o stałych porach nie na zyczenie, bo tak to to by jadł cały czs:) ma 97 centyli i jeszcze sie mieści w normie. Miała z was któraś to samo czy to potem się zmienia, lekarka mowiła że tak już nie przybędzie no i ja sama widzę różnicę ale prosze wpisy mam zwiazanych z tym tematem.

ależ musi byc sliczny :D nie przejmuj sie tym moja córeczka urodziła sie z wagą 3870 jak miała 6m ważyła 9800 !!! TYLKO n apiersi teraz ma 8m i waży 10400 jak widać przystopowała z wagą i mogę ci śmiało powiedzieć ze z moich doswiadczeń wynika ze dziecko od 6m już tak nei tyje bo więcej sie rusza wiec spokojnie karm malucha napewno to zgubi

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaa
Pulciu- nie masz się czym przejmować- dziecko jeszcze nie wyszło poza siatkę centylową, poza tym jakby coś było nie tak, to lekarz na pewno by Ci o tym powiedział btw- Minimisiu- wiesz do czego służą znaki przystankowe?

Gość przestankowe mamooooo
jeśli już :)

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaa
przestankowe- hahaha- dokładnie :D

Gość paulcia22
jest naprawdę prześliczny teraz taki jaki jest tylko czsem się boję czy sie troszke nie meczy z ta swoja tuszka? ale chyba nie bo wszystko co powinien umiec i nawet wiecej w tym miesiacu to umie. lekarka mowi ze jest b. dobrze rozwiniety, poprostu tyje i taki jego uroczek:) jest piękny jaki jest. Ale czasem dobrze usłyszec o podobnym problemku:)

Gość paulcia22
a czy jak dziecko jest grubsze to trzeba robić jakieś dodatkowe badania?

Mały głodomorek :D A z jaką wagą się urodził? Musisz brać pod uwagę również to że chłopcy są bardziej masywni.

Gość paulcia22
3,600kg i 55cm dlugi a teraz 65 dlugi i 8,100kg

Gość pewnie jak tucznik wygląda
grube dzieci są obrzydliwe :O:O

Gość paulcia22
jest piekny i wole ze jest taki a nie jakis chudy i nie zgrabny:) ma tyle uroku w sobie ze kazdy sie w nim od razu zakochuje, jesli masz zamiar tak pisac to moze nie pisz wcale. ja pytam czy nie bedzie mial problemow z tym zwiazanych a nie o jakies glupoty czy to tucznik czy nie ja cie nie pytam czy twoje jest krzywe czy nie.

paulcia22 to bardzo ładnie przybiera na wadzę :) Tym bardziej że jest na cycu.Jeśli Twoja lekarka nic nie zauważyła nieprawidłowego to nie masz co się stresować.Trzeba wziąć pod uwagę że na poczatku dzieci bardzo szybko i sporo przybierają na wadzę! Później to na pewno się zmieni kiedy zacznie raczkować.

pewnie jak tucznik wygląda ---A jak według Ciebie powinno wyglądać niemowlę?Bierz pod uwagę że takie dziecko to tylko je i leży!

Gość paulcia22
dzieki wielkie nie mam sie najwidoczniej czego obawiac poprostu taki jego urok. :):):):):):)

Gość paulcia22
dzieki wielkie nie mam sie czeo obawiac bo jak bylismy u lekarza to powiedziala ze jest dobrze:) sama chcialam sie dowiedziec czy wszysko jest ok, ale nie jestem sama i nie mam sie czego obawiac i dobrze.

Gość pewnie jak tucznik wygląda
jak ma wyglądać?..ja małe dziecko a nie jak mała świnka....i nie mówię że ma być chudy...ma być taki akurat...a dziecko autorki jest za grube...a grube dzieci są brzydkie...

Gość paulcia22
nie wyglada jak grubas jest maly a nabity i nie jest brzydki . ty to sie chyba z sadami pomylilas, a jak ma wygladac dziecko twoim zdaniem w wieku trzech miesiecy?

Toż to autorka nie pasji na chama swojego dziecka niczym świnie na ubój! Je tyle dziecko bo tyle potrzebuje.To niby co ma zrobić? -zakręcić kurek do mleka?

Gość paulcia22
nie ma co dyskutowac z kimś takim i tak ci nic konkretnego nie napisze a tylko by pogrążała w swoich osądach a sama nie jest idealna. jest jaki jest i sie nie zmieni, dla mnie to i tak najdrozszy skarb nawet jakby wazył jeszcze wiecej to by byl piekny:)

pailcia22 dokładnie! Ja też nie rozumiem jak można pisać takie rzeczy matce. Dla każdej matki jej dziecko będzie NAJ! .Nie ma co wchodzić w dyskusje.

pailcia22 dokładnie! Ja też nie rozumiem jak można pisać takie rzeczy matce. Dla każdej matki jej dziecko będzie NAJ! .Nie ma co wchodzić w dyskusje.

Gość zuzaxxxx
moj synek tez byl w gornych granicach normy i tez sie martwilam ale z drugiej strony cieszylam ze tak ladnie przybiera. ok 10 miesiaca zycia stracil apetyt :( i zrobil sie niejadkiem i trwa to do dzisiaj a ma juz 7,5 lat

Gość paulcia22
Nie ma co na debili nie ma mocnych:) kazdy sie rodzi inny i nie zawsze jest idealny, moze to próżność nią kieruje albo tak żeby zaczepki poszukac. Tyle że naprawde sie zastanawiam czy jej dziecko jest takie idealne jak jej sie wydaje, bo właśnie każdy swoje odbiera za piękne i nie zależnie jakie by nie bylo jest piękne... to że jest grubszy i lubi mlenio to co mam go zabić za to?! dobrze że jest zdrowy, to jest najważniejsze:) moj mały wielki człowiek:)

Gość bukaa
Piszesz, na jakim centylu wagowym jest twój synek, a nie piszesz o wzroście. Jeżeli też na 97, to nie ma aż tak bardzo się czym martwić, jeżeli rozbieżnośc jest duża, to masz problem. Twój synek waży dużo. Nie uspakajaj się, że pediatra nie reaguje, bo nie wszyscy są idealnymi lekarzami. Mojej kuzynki córka w wieku 6 miesięcy ważyła 10 kg. Przestała się mieścić do gondolki i fotelika, a na dodatek nie wyglądało to ładnie, bo była (nie bójmy się słów) za tłusta. Pediatra również nie reagowała, natomiast mój kuzyn, który jest neonatologiem w klinice, jak zobaczył to dziecko, to złapał się za głowe. Czy wiesz, że takie dzieci są bardziej narażone na cukrzycę? Nie obraź się, ale mam wrażenie (być może mylne) że założyłaś ten temat tylko po to, aby przeczytać, ze takie tłuściutkie niemowlęta są sliczne i że wszystko jest ok. Widzę, jakie problemy ma córeczka kuzynki. Teraz ma już prawie 3 lata, jest na ciągłej diecie - o sokach czy słodyczach może tylko pomarzyć - a ciągle jest gruba.

Gość paulcia22
pediatra rozmawiala ze mna o cukrzycy narazie nic na nia nie wskazuje, ale przestrzgala ze skieruje na badania jak nie poprawi sie wagowo czyli jak bedzie za duzo nadal przybieral, narazie po zmianie czasu posilkow jest zmiana i u malego. Zobaczymy na wizycie na szczepieniu co mi powie pediatra. tamta mi mowila ze rozwija sie dobrze i nie wskazuje nic na cukrzyce, ale opytala czy w rodzinie nikt nie chorowal. ale dzieci duze byly

Moja córka-waga urodzeniowa 4500g; na 95-97 centylu do dziś, a ma 3,5roku. Wzrost i obwód główki też 95 centyl. NIE PRZEKARMIANA! Była pulpetem, dopóki nie zaczęła chodzić. Teraz jest szczupła i przerasta rówieśników o głowę. Syn-to samo-95 centyl od urodzenia-proporcjonalnie do wzrostu. Mąż i ja jesteśmy szczupli. Dzieci zdrowe i bardzo ruchliwe-widocznie taki ich urok

W/g mojego pediatry najwazniejsze, żeby dziecko przybierało na wadze proporcjonalnie. Jeśli rodzi się z wagą na 95centylu, to duży spadek na siatce centylowej powinien niepokoić, a nie cieszyć. Oczywiście nadmierne przybieranie na wadze też- ma być proporcjonalnie

Gość paulcia22
nie no to wszystko wskazuje ze jest dobrze tak przynajmniej mi powiedziala pediatra, centyle sie pokrywaja i powiedziala dokładnie, że jeszcze się mieści w normie, ale też powiedziała, że już tak tyć nie bedzie,że o przez pierwsze miesiące tak jest potem sie normuje. A teraz jak wspomne jak byłam mała to też tak tyłam niby urodziłam się malutka bo 2,600kg to mama mi mówiła że zaraz wszystko nadrobiłam a przy cycu mogłam leżeć dzień i noc:) to co się dziecku dziwić ze tak tyje?!

Gość I nadal nie piszesz
ile maly ma dlugosci i z jaka waga ur i wzrostem sie urodzil a to wazne...

Gość paulcia22
jak sie urodzil 3,600kg 55dlugi teraz 69dlugi i 8,100kg