Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama-nowa

CZY BRZUCH ZAWSZE SIE OBNIŻA?

Polecane posty

Witam Do porodu mam 2 tygodnie...już wariuję. Czy brzuch zawsze się obniża? Czy jest to mocno widoczne? Ja sama nic nie zauważam, część rodziny już coś tam przyuważyła, część podobnie jak ja - nic :)

Gość paulcia22
nie wiem czy tak od razu powinien sie obniżyć ale tak po miesiącu nie znacznie już tak ale najbardziej widac jak się wciągnie macica i nie musi to być ogromne obniżenie może byc nie znaczne, ja tak miałam ale kup sobie pas po porodowy i nos już po trzech tyg albo po miesiacu to ci się wciagnie.

Gość paulcia22
dokladnie chodzi mi o obnizenie po porodzie:)

ale autorce chodzilo o obnizenie jeszcze w czasie ciazy ;) mi w 1 ciazy wogole sie nie obnizyl, nikt tez zmiany nie zauwazyl-urodzilam w 37 tygodniu w 2 ciazy czesc zauwazyla obnizenie, ja sama czulam ulge i widzialam ze troche sie opuscil, ale gin podczas badania stwierdzil ze wg niego nic sie nie obnizylo a jak juz to minimalnie roznie z tym bywa moja tesciowa mowila ze jak jej brzuch sie obnizyl to nst dnia urodzila tak samo moja kolezanka, jej obnizyl sie bardzo widocznie i tez b szybko po tym urodzila, nie wiem od czego to zalezy :-/

Gość paulcia22
nie wiem u mnie zjechal juz troszke w dól w 8 miesiacu ale do konca juz sie nie obnizył, nie wiem jak potem by było bo miałam wywołany poród dzien przed terminem i nie obnizył mi sie bo nic nie wskazało na poród. to chyba zalezy od kobiety i jej organizmu .

Gość gggggggg23
Mi sie niestety brzuch nie obniżył pamiętam jak byłam w tym dniu na ktg i usg lekarka powiedziala mi że jeszcze w najbliższym tyg nie urodze bo mam wysoko brzuch ,wszystko pozamykane itd a 5 godz póżniej wody mi odeszły i po nastepnych 6h mały był na świecie Wiem że jak sie brzuch nie obniży to sam poród może trwać długo ok 1h ponieważ wtedy dopiero maluch sie wstawia przynajmniej ja tak miałam

Nie martw sie u mnie tez nic nie było widać i sie wcale nie obnizyl , do piero jak urodzilam to mi opadl , a to dla tego ze mialam duzo wód płodowych , nawet nie czułam małego jak kopał bo tyle wody było.

Ja do końca ciąży chodziłam ,,wysoko" A jesteś normalna :D Po prostu nie możesz się doczekać swojej kruszynki.

Gość paulcia22
ja sie balam jak diabli porodu ym bardziej ze nic nie wskzywalo na to ze ma nadejsc. Ale moj lekarz zapytal sie mnie czy rodzimy i rodzilismy i okazalo sie ze mialam porod expresowy i prawie bez bolesny (no nie dosłownie:)) nawet taka obolala juz po wszystkim sie smialam i darlam na lekarza zeby szyl szybciej bo chcialam dziecko spowrotem:) cos nie wyobrazalnego i za razem super pieknego.

Evi_ - widze,że nie donosiłas swoich dzieci. Chciałam się ciebie zapytać jakie to jest prawdopodobieństwo?? ja córke urodziałam w 36TC i teraz jestem w 4msc ciąży i też urodze wcześniej czy nie ma na to reguły??