Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WTF

Jak przytyć? KONTYNUACJA

Polecane posty

Gość ewelinkaaaaaaaaaaa
ja tez juz nie moge na siebie patrzec i na wystajace kosci biodrowe:(:(:( kazdy mi mowi zejestem za chuda i to mnie jescze bardziej denerwuje bo ja wiem o tym ale pokico robie wszystko ale bez rezultatow

Gość chudzinka91
ciekawe czy mi przepisze...jutro pojde i sie spytam

Gość chudzinka91
no mi tez te kosci wystają ;( i te chude nogi...spodniczke sie wstydze założyć. Tez mnie wszyscy dołują tymi tekstami ze '' powinnas przytyc'' , ''jedz wiecej''... nie maja pojecia jakie to trudne

Gość chudzinka91
ka_ha86, dziękuję Ci... dobrze ze sa osoby, ktore potrafią to zrozumiec...

Gość ewelinkaaaaaaaaaaa
takk te teksty sa dolujace bo czlowiek sie stara a tu nic a inni jeszzce dobija kaha a po jakim czasei widzialas efekty? i jakie?

ja to rozumie bo sama przez to przechodzilam i to calkiem niedawno :P i wiem jakie to meczace i beznadzieje.. kazdemu mowic ze jestes zdrowa, duzo jesz ale nie potrafisz przytyc.... oni tego nie rozumieja i tyle.. trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i najlepiejj nie oddzywac sie na glupie haselka...trezba byc twardyma nie "miętkim" :D :D :D

Gość gsugiao
Witajcie:) Mozna sie do was przylaczyc? Mam ten sam problem. Waze 45 kg, mam 163 cm wzrostu i mam 21 lat. Jestem strasznie drobna, mam waskie biodra , maly biust, chude rece:/ Ciagle probuje przytyc, ale obojetnie ile zjem to i tak nie tyje;/ W dodatku otoczenie mnie strasznie doluje, bo zdarza sie, ze musze sie ludziom tlumaczyc z tego, ze nie mam anoreksji:/

Gość chudzinka91
czasem to mam ochote palnąć tą osobę w łeb...

hmmm dlugo by o tym pisac... jak zaczelam brac pierwszy raz peritol to efekty widzialam juz po 2 tyg na wadze bylo 2 kg do przodu a pozniej stopniowo tak.... robilam przerwy np miesieczna i znow bralam i cos tam wskoczylo. teraz we wrzesniu jakposzlam do pani gastrolog i zalalecila mi brac peritol + kreon wazylam 56 kg. w chwili obecnej 64 i waga nie przestaje stac w miejcu...wydaje mi sie ze ni emoglam przytyc przez te wrzody i dlatego tak...

Gość chudzinka91
gsugiago witamy Cię!!! jeszcze jedna osóbka o tym samym problemie...brałaś jakies specyfiki na przytycie?

Gość ewelinkaaaaaaaaaaa
a jak ciuchy? hehe pewnie musialas wymienic ja czasami jak sie zdenewuje to nie jem caly dzien i waga mi spada:( chyba musze sie odstresowac wtedy pomoze

Gość DyŚkA
Mam pytanie??Po co wy chcecie przytyć??Moim zdaniem wogole jest glupie przejmowanie sie swoja linia waga czy uroda, jezeli was ktos nie lubi bo jestescie grubi czy chudzi to to nie sa przyjaciele!!!***99*6-

oj ciuch to rozdaje mlodszym kuzynkom bo faktycznie duzo sie zmienilo... a teraz bede wystawiac nowe na allegro bo nawet ich nie mialam raz zalozonych i juz nie dobre ehhh

Gość chudzinka91
gsugiao* bardzo przepraszam za pomyłkę. ja teraz jestem przeziebiona, nie bardzo mam apetyt i boje sie ze strace na wadze

ale my nie tyjemy dla kogos tylko dla siebie i wlasnego dobrego samopoczucia :P

Gość ewelinkaaaaaaaaaaa
dyska ale ja nie robie tego dlatego zeby ktos mnie bardziej lubil chodzi o samopoczucie lepszy wyglad bo jak wyglada dziewczyna ktora nie ma bioder ma plaska pupe i wystajace biodra? jak anoreksja kazdy ciuch jest za duzy nawet rozmiar 34 😭

Gość DyŚkA
Ah...XD

Gość chudzinka91
no własnie! chcemy sie poczuc lepiej! jesli tego nie rozumiesz to trudno, nie będę ci tego tłumaczyc

Gość gsugiao
Nie, nigdy nie bralam niczego na przytycie. Zastanawialam sie nad tym, zeby wybrac sie do dietetyka, ale mieszkam w malym miescie i niestety nie ma tu zadnego;/ Pewnie musialabym jechac na prywatna wizyte do wiekszej miejscowosci. Ciekawe ile to kosztuje. Korzystala ktoras z was z porad dietetyka?

Gość chudzinka91
ja nie korzystałam, ale zamierzam brac preitol, mam nadzieje ze on mi pomoze

Gość DyŚkA
No dobra a czy odrazu musisz zaczynac temat tego??Nie kazalam ci tego tlumaczyc!Wiec sie ogarnij!

Gość gsugiao
A ten preitol zapisal Ci zwykly lekarz?

Gość chudzinka91
kobieto,masz problem?po co wogóle wchodzisz na ten topic?idź lepiej spać

Gość chudzinka91
jeszcze u niego nie byłam, mam zamiar isc jutro ;) i sie zobaczy...

Gość Bydke XXL
Oj Dziewuchy ale wy durne! Nie tyjcie! Małe drobne bidulki są najlepsze. Mozna je nosic, sciskać, miażdzyc i w kazdej chwili zamknąć w szafie gdy są niedobre itp.

Gość chudzinka91
hahaha ;) nie dzięki, my wolimy jednak nabrać troszkę kilogramów ;)

Gość Bydle XLL
W takim razie...skoro chcecie (bez urazy, ale WY DURNE :)!! ) Obliczcie swoje zapotrzebowanie kaloryczne ze wzoru.(BMR) Wasza waga w kg pomnozona razy 24 (liczba godzin na dobe) Następnie precyzujemy wartość BMR mnożąc razy 0.9 WYnik uzyskany jest jednostkach kilokalorii. Nastepnie w internecie znajdujecie tabele wartosci odrzywczych produktów spozywczych. Ukladacie diete korzystając z tabel tak aby bilans kaloryczny był mocno na plus. Jesli wasze zapotrzebowanie kaloryczne wynosi np 1300 kalori, to dostarczajcie dziennie o 500-700 kalori więcej, czyli dla dziewczynki ktorej zapotrzebowanie wynosi 1300 bedzie to 1800 - 2000kcal. Pamiętajcie ze 1g białka i 1g węglowodanu to 4.1kcal a 1g tłuszczu to 9.4 kcal. Stosując powyzsze nie ma fizjologicznej mozliwosci zebyscie nie przytyły, znam sie na tym. Chyba ze macie extremalnie szybką przemiane materi, ale i na to jest rada, wtedy zwiększacie liczbe kalori o kolejne 500 i teraz juz nie ma bata, nadwyżka ponad tysiąca kalori napewno odlozy sie w ciele. Aby przytyc 1kilogram, organizm ludzki potrzebuje srednio 7 tysiecy kalori. Zjadając 500 kalori dziennie więcej niz wasze zapotrzebowanie kilogram przytyjecie po kolo 14 dniach. W razie czego pytac puki jestem, bo u dietetyka taka porada to 80zł :P