Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdanskkk

PROBLEM W PRACY-MOZE DORADZICIE???

Polecane posty

Gość gdanskkk

Moja sytuacja wyglada tak: jestem na koncowce stazu, moge jeszcze wziac 5 dni wolnych, ktore mi przysluguja (nie wybralam ich). Jednak ostatnio bedac chora, szef zarzucil mi ,ze uchylam sie od pracy biorac L4 na zapalenie oskrzeli(3 tygodnie). Teraz mam miec operacje pod koniec stycznia i chcialabym chociaz 2 dni wziac wolnego. Czy jednak 28 (kiedy mam termin stawienia sie w szpitalu) isc 1) bez brania 2 dni wolnych przed 28 ,czyli np. 26-27 st, ktore mi przepadnie 2) z braniem tych dni wolnych ale potem zwiazanymi z tym nieprzyjemnosciami ze strony szefa. Czy ktos moze mi pomoc, jestem na stazu, to moja 1 praca, boje sie, ze potem bede miala zla opinie napisana przez szefa, ze nie wywiazuje sie z obowiazkow etc.

Gość gdanskkk

Gość urlop Ci...
... sie nalezy i masz do niego prawo, to nie uchylanie sie od obowiązków i nie ma Ci tego prawa zarzucić

Gość gdanskkk

Gość gdanskkk
ale w tej pracy jest tak ,ze szef kreci nosem ze w tym dniu nie, bo cos tamn, pyta sie mnie po co mi urlop, co beede robic itd. jest to strasznie krepujace, bo czuje sie tez zle i mam wyrzuty sumienia, ze inni beda musieli za mnie robic ( bo o tym tex byla gadka)

Gość ona szalon a
bierz urlop krory Ci sie nalezy, jestes na stazu więc płaci Ci Urząd pracy a nie szef. No chyba ze zalezy Ci na tej pracy, i jestes pewna ze potem zatrudni Cie

Gość gdanskkk
nie,absolutnie mi nie zalezy na tej robocie, wrecz przeciwnie-mam dosc, wlazenie w dupe to nie moja dzialka, myslalam ,ze p ostudiach ludzie sa bardziej inteligentni, z wieksza moralnoscia:/ myslalam ,ze tego typu zagrywki byly w czasach PRL:/

Gość gdanskkk
SZEF jest wkurzony, ze mnie nie ma, bo potem inni musza robic za mnie moja prace.

Gość gdanskkk
podnosze i prosze:)

Gość gdanskkk

wiesz co 2 razy byłam na stażu ( też nie miałam zamiaru kontynuowac pracy w danym zakł. pracy , ale doświadczenie jakieś się łapało no i stażowe na opłacanie studiów ) i powiem tak: olej szefa, on na ciebie złamanego grosza nie płaci a znając życie zapie*dalasz tam jak biały murzyn- bierz swoje wolne dni i kichaj na szefa i jego minę - powiem ci tak- jak tak będziesz się ze wszystkimi liczyć i martwić , że ktoś tam coś tam za ciebie będzie robił to przegrasz- myśl najpierw o sobie- szanuj swój czas i siebie to to samo dostaniesz od innych- jak zauważą że się cykasz i włazisz im w tyłek- przegrałaś z kretesem- naucz się odmawiać- oczywiście z uśmiechem ale odmawiaj-a szefa olej-powinien się cieszyć że tak mu zapier*alasz za darmo -pozdro :)

Gość dddddddddd
Jako szefowa wystawiałam opinie stażystom. I to jest formularz w którym opisuje się co robił stażysta i jakie umiejętności nabył. Nie jest to typowa opinia. Potem Urząd Pracy na postawie tej opinii wystawia zaświadczenie, że dany stażysta robił to czy tamto i nauczył się tego i owego. Dodatkową opinie mogą Ci napisać na Twoją prośbę. U nas pisało się dodatkowa opinię stażystom, żeby ułatwić im start gdzie indziej, nawet jak ich nie zatrudnialiśmy.

Gość dddddddddd
PS weź ten urlop i olej go. Papierów zepsuć Ci nie może, bo sam potem będzie miał kłopoty w Urzędzie Pracy. Jak Ci spitoli papiery, składasz na niego skargę w UP, że źle traktuje pracowników i może mieć problem z otrzymaniem kolejnych stażystów do wykorzystywania.

Gość GDANSKKK
dzieki kochANI!!!! Wezme te wolne, a co! przydadza sie na odpoczynek:)

Gość GDANSKKK
w sumie jeszcze chcialam dopisac, ze szef straszyl mnie ze mi "utnie" staz, jak bede miala za duzo wolnego (wtedy te 3 tygodnie).

Gość GDANSKKK..

Gość gdanskkk.
moze o tej godzinie bedzie wiecej osob pracujacych:)