Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danio.waniliowy

co sądzicie o tym zestawie? opłaca się?

Polecane posty

NO WLASNIE JA CO DO POSCIELI PRZEWIJAKA ITD jestem zdecydowana ze kupuje ta tylko szukam nie drogiego lozeczka moze byc nawet uzywane byle w dobrym stanie i materac nowy poleccie jakie lozeczka jeszcze ale bez poscieli bo posciel chce kupic osobno, od kolezanek ktore kupowaly w zestawie na allegro dowiedzialam sie ze ta w zestawie jest nie za dobrze wykonana wiec wole kupic osobno

Gość za takie łóżeczko
załaciłam w sklepie ok100zł do tego materac kokosowo-gryczany 70zł, komplet pościeli+wypełnienie 50zl

to dla marietty, celem przypomienia wypowiedzi. "marietta 24 w ikei tez masz takie lozko yza nie cale 100zl a jest lepiej wykonane niz te do tego dokupisz materacyk i posciel i wyjdzie nawet taniej niz 300zl" niemal w każdym poście zaprzeczasz sama sobie.

witaminko, przewijak polecam sztywny, żeby można było również nakładać na łóżeczko, no chyba że masz dużą komodę.

Ja dla syna kupiłam w tym właśnie kolorze i nie z powodu braku kasy tylko przez kolor bo zależało mi na takim jasnym, a że producent jest w moim mieście, więc mogłam to łóżeczko dotknąć i obejrzeć. Syn ma teraz 17 m-cy a łóżeczko jest dlaje w tym samym kolorze i nic z niego nie schodzi. Wybrałam tylko wersję z szufladą. Teraz też zamierzam takie kupić tylko już bez szuflady bo dla mnie akurat była zbędna. Materac mam kokosowy - cały biały. Pościel i wypełnienie też mam z tej firmy i też jestem zadowolona, zwłaszcza, że można do kompletu dokupić pokrowiec na przewijak, rożek, ręcznik kąpielowy itp. Osobiście polecam.

Co do materaca, to chodzi o to, że jak jest gryczany, to żeby miał jak najwięcej tych kwadracików z gryką, bo jak jest mało takich większch to ona się przesypuje i gniecie.

no a ten co ja podalam nie jest szytywny ? pisze ze nadaje sie do nakladania na lozeczko? co do szuflady zastanawialam sie czy jest potrzenbna i doszlam do wniosku ze nie, a wy jak sadzicie? Poprzegladalam allegro i doszlam do wniosku ze kupie jakies fajne lozeczko ale uzywane mozna dostac do 100zl a sa nawet tansze do tego kupuje dobry materac oczywiscie nowy i reszte posciel itd co pokazywalam Wam wczesniej, jestem w ciazy blizniaczej i potrzebuje 2 lozeczka, ale narazie na poczatek kupie jedno a drugie pozniej dokupie, prosze jeszce o jakies rady jak macie do co fotelikow itd ja wszystko potrzebuje podwojne to cena tez sie dla mnie liczy i jakos tez. DZIEKI ZA POMOC

no właśnie ten z linka jest miękki na komodę. usztywniane co troszkę droższe ( ok 50 zl).

Ja ci doradzę tak :). Ten przeijak który podałaś jest miękki, tutaj jest taki o jakim piszę: http://www.allegro.pl/item514118854_przewijak_nadstawka_70x47cm_na_lozeczko_nowefv.html Materace podałam :), a łóżeczko na sam początek może byc jedno, spokojnie :D. Ja fotelik miałam do wózka, beznadzieja, teraz mam Zooty, czy jakoś tak, wagowo od 0-18kg i jestem bardzo zadowolona. Nie jest jakiś bardzo drogi, a posłuży na dłużej, kosztuje około 180 zł. Leżaczek mam z FP. super, taki leżaczek bujaczek, cena około 130 zł. Miałam okazję używać zwykłego, ale dziecko normalnie z niego wyjeżdzało, beznadziejne zapięcie, wykonanie itd. Pościel jest zbędna, przynajmniej u nas. Mały spal najpierw pod flanelowym kocykiem (urodził się w lecie), potem pod kocykiem teraz w śpiworku i śpiworek jest najlepszy, a koszt dużo niższy niż dwóch kompletów pościeli z wypełnieniem. W 5-10-15 jeden śpiworek 39 zł. Myślę, że pościel jeszcze długo nam się nie przyda, szczególnie poduszki. wszystko to leży w szafie. Wanienka najzwyklejsza, nie ma co kombinować, niepotrzebne wg mnie są wkłady do wanienki, spokojnie nauczycie sie myć maluchy bez tego, wystarczy pieluszka na dno. Nie za dużo kosmetyków, większośc i tak sie nie przyda, zabawek też nie. Coś jeszcze?

Vitaminka ja też potrzebuję 2 łóżeczek :) Jestem w 24tc bliźniaczej

okoko dzieki za rady, a jeszce mam pytanie czy na allegro jest faktycznie taniej?????? czy lepeij kupowac w sklepie, w piatek mialam chwile czasu i chialam sie przejsc po sklepach ale wszedzie byl remament w sobote tez myslalam ze sie wsciekne, jakie sa wasze opinie? a co dofotelikow potrzebuje dobrych ale nie drogicz wiac prosze o jakies konkretne linki ? z gory dziekuje. Jestem w 19tyg lekarz dal mi termin na czerwiec ale powiedzial ze raczej bliznieta roda sie wczesniej od 55 tyg do 38tyg tak wiec mam sie przygotowac na maj tak mnie wiecej 1-2 tydzien maja. Gosian heh to gratuluje, na kiedy masz termin, myslisz ze moge juz zaczac cos kupowac czy za wczesnio? w sumie nie znam jeszcze plci bo lekarz jakis dupiaty ciagle nic nie wie i na wszystko mu za wczesnio kazde pytanie co do niego mam to za wczesnio na takie pytania

Ja mam termin na kwiecień, ale myślę, że w drugiej połowie marca będzie już po wszystkim. Z kupowaniem możesz poczekać, aż poznasz płeć. Ja dopiero teraz zaczynam robić zakupy, z tym że mam dużo po synku.

Gość Jeśli chodzi o łóżeczko to
naprawdę nie ma specjalnego znaczenia, bo i tak wiecznie nie ma służyć :) Ja kupowałam bez szuflady, bo zwyczajnie wtedy nie miałabym jej jak rozładać. Materac kokosowo- gryczany, tak jak wcześniej podawano. A jeśli chodzi o fotelik samochodowy to już inna sprawa. Nie warto oszczędzać, bo to kwestia bezpieczeństwa dziecka, a nie jedynie wygody i wyglądu. Są strony z testami bezpieczeństwa dla fotelików w poszczególnych grupach wagowych i na tym najlepiej bazować