Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umówiona

Umowa zlecenie!!!

Polecane posty

Gość umówiona

Czy taka umowę mogę rozwiązać w każdej chwili bez żadnych konsekwencji?

Gość umówiona
To jeszcze jedno pytanko. Ja jeszcze studiuję, teraz zaocznie. Jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy i odbyłam juz roczny staż. Jeżeli teraz będę miała pracę na takiej umowie to musze zgłosic to w Urzędzie Pracy czy nie? Bo chciałam zapisac się np.na jakiś kurs który Urząd organizuje, ale jak to zgłoszę to mnie wykreślą.

Gość dddddddddd
Każda umowę musisz zgłosić w UP, umowę zlecenia, umowę o dzieło i umowę o pracę bo to jest twój zarobek. Jak masz jakąś z tych umów nie możesz pobierać żadnych świadczeń z UP, tracisz status osoby bezrobotnej. Oczywiście możesz takiej umowy nie zgłosić, ale jak się wyda możesz ponieść słone konsekwencję, łącznie ze zwrotek kosztów jakie poniósł UP na ciebie. Nie tylko zasiłek, koszty szkolenia, ale i wszelkie składki. Zgłoszenie umowy zlecenia, o dzieło czy umowy o prace wiąże sie z wyrejestrowaniem jako osoba bezrobotna.

Gość dddddddddd
Każda umowę musisz zgłosić w UP, umowę zlecenia, umowę o dzieło i umowę o pracę bo to jest twój zarobek. Jak masz jakąś z tych umów nie możesz pobierać żadnych świadczeń z UP, tracisz status osoby bezrobotnej. Oczywiście możesz takiej umowy nie zgłosić, ale jak się wyda możesz ponieść słone konsekwencję, łącznie ze zwrotek kosztów jakie poniósł UP na ciebie. Nie tylko zasiłek, koszty szkolenia, ale i wszelkie składki. Zgłoszenie umowy zlecenia, o dzieło czy umowy o prace wiąże sie z wyrejestrowaniem jako osoba bezrobotna.

Gość umówiona
OK tak myślałam, ale chciałam się upewnić. Dziękuję za odpowiedź.