Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktosieńka

szukam speca od diety niełączenia - kto bedzie mnie sprawdzał?

Polecane posty

ja tez nie słodze :) czy bedziesz tu zagladac? pisała bym ci co jadłam danego dnia a ty poprawiałabys moje błedy puki sama odłucze sie ich robic

porcje na początku były duże z czasem nie potrafię po prostu przy regularnych posiłakch aż tyle zjeść, ale zawsze jem do syta i tyle na ile mam ochotę staram się nie pić godzinę przed i po posiłku, czasami jest to po prostu nie możliwe zle bardzo często pilnuję tego

na obiad jem bardzo często pierś kurczaka rozbitą i pomoczoną w jajku z solą i piprzem smażoną na oleju do mielonych zamiast bułki tartej dodaję twarogu, albo serka wiejskiego, twaróg nie zawsze mam możliwość kupić albo stek z łososia ze szpinakiem czy brokułami ostatnio gotuję na parzę, bo kupiłam sobie przyrząd i bardzo mi to smakuje

dzis zjadłam na sniadanie- twarozek ze szczypiorkiem obiad - kasze gryczana polana jogurtem naturalnym i do tego warzywa w surowce nie wiem co na kolacje? czy trzy posiłki to nie za malo jest?

Pippi ... a to gratulacje, ze w koncu odkrylas ten zloty srodek ... bo ja zawsze mowie, ze aby schudnac trwale to trzeba jesc a nie glodzic sie :)

sos boloński do spaghetti robie też według swego uznania a wygląda to tak mięso mielę sama, posmażam na gorącej patelni, dodaję cebulę, posiekany czosnek, podlewam sokiem pomidorowym i na końcu wrzucam starte na grubej tarce marchew, seler i pietruszkę i nie smaże już tego długo byle tylko warzywa się zagrzały i na obiad jem tylko to mięsko z warzywami i surówkę do tego, a rodzinka polewa tym makaron

ktosieńka ja uważam, że 4 posiłki to już jest minimum, na początku stosowałam 5 ale teraz nie mam czasu po prostu ja twarożek jem często ze szczypiorkiem i rzodkiewką powiedzmy na raz taki kubeczek jak serek wiejski ja jadłabym kaszę gryczaną tylko z dużą ilością warzyw ale bez jogurtu

te 3 posiłki byłyby w porządku, ale w mięzyczasie zjadłabym jakiś owoc i np druga przekąska to kilka orzechów, albo garśc pestek z dyni czy słonecznika to zawsze możesz wziąść ze sobą, ja jak nie mam możłiwości na jedzenie owoca o 11 to biorę suszone śliwki bądz właśnie orzechy czy pestki

na kolację jadam różńe rzeczy jeśłi w ciągu dnia było dużo wartościowych rzeczy to na kolację jadam 2 kubeczki jogurtu z siemieniem lnianym albo piję duży kubek kefiru, czasami tylko dla odmiany po prostu można zjeśc jajka czy serek mozarella z pomidorem i roszponką łosoś wędzony makrela wędozna

o kurcze ale mi slinka cieknie :) jednak jest troche tego tylko trzeba miec pomysl a mnie ich brak

ja przewaznie zwracam uwage na co mam ochote i przygotwuje też według różńych gotowych przepisów tylko po prostu z godnie z niełaczeniem i w ten sposób posiłki są lżejsze ale smaczne i sycące

a np makaron z czym jadasz? tylko z warzywami? a słyszałam ze jest jakas grupa neutralna ktora mozna łaczyc z wszystkim wiesz cos o tym?

2 GRUPA PRODUKTY WSZECHSTRONNE (neutralne) warzywa: pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek, inne oleje roślinne orzechy i ziarna: orzechy włoskie, laskowe, ziemne i inne; ziarna sezamu, słonecznika, dyni i inne osobiście margarynę uzywam tylko czasami do pieczenia

a czy dobra jest taka sałatka: starty seler surowy fasolka czerwona z puszki jajka gotowane nieco pokrojonego żółtego sera całosc wymieszana z majonezem light?

makaron jadam tylko z warzywami jeden podział produktów jets według haya drugi według Tombaka ja stosuję raczej ten od Tombaka zdarza się, że zjadam posiłek w ogóle nie według zasad ale nie jem tego wtedy dużo i raz na jakiś czas na prawdę nie stanowi to tragedii

Kwietniulka produktów zpuszki oprócz tuńczyka czasami nie używam w ogóle za fasolą zcerwoną nie przepadam więc nie jem w ogóle seler,jajka, ser i majonez można połączyć, tylko ja zamiast light użyłabym zwykłego odrobinę seler jem najchętniej starty z marchewką i odrobiną śmietany

a mnie bardziej odpowiada podział Tombaka, ale ja teraz w ogóle na podział nie patrzę mniej więcej sama rozdzielam wg Tombaka pomidory to kwasy i też się powinno rozdzielnie jeść ale ja jem w sałatce greckiej bąz z mozarella

ale piszę dzisiaj z błędami aż wstyd, ale właśnie dziś nie śpię od 5 rano,do tego noc z przerwami, w drodze byłam a wszystko śniegiem zasypane więc koncentrować się musiałam i zmęczona już jestem, ale dzisiaj wolne popołudnie po wyprawie, zaraz dzieciaki położę i też chyba padnę

poszukam jutro tego podziału, ale w google tez jak wpiszesz Tombak to wyskakują różne informacje, przejrze jutro moje wydrukowane informacje, przy okazji sobie odświeżę jak znajdę coś ciekawego to napiszę