Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktosieńka

szukam speca od diety niełączenia - kto bedzie mnie sprawdzał?

Polecane posty

idę wykąpać moje dzieci, bo jak sen je zacznie możyć to są okropne tylko narzekają więc idziemy się popluskać w przyjemnej atmosferze, chciałyśmy niedawno bałwana ulepić ale śńieg jest dzisiaj jak puszek, dmuchać go można, ale kulki nie idzie zlepić

hmmm...z twarogiem nigdy nie probowalam :D ja wlasnie dodalam bulke tarta zeby zmona bylo latwiej uformowac

no aldnie ladnie wy tu o jakis placuszkach warzywnych mowicie a ja ta ktora tak lubi warzywa nic o nich nie wiem O NIE dawac mi tu szybko przepis :D

adziam... ja też tak mówię, że po prostu jem zdrowo już teraz a nie się odchudzam, najpierw marzyłam o 69 kg, ale jak w wigilię rano zobaczyłam 68 to sobie pomyślałam, a co tam sprawdzę czy 65 też osiągnę he,he a moja znajoma, jak się widzimy raz na tydzień to zawsze pyta iile ważę w sumie ona ważyła na początku ponad 100 kg, teraz spadła przez 9 miesięcy na 68, ale codziennie uprawia gimnastykę grupową 1 godzinę i jest 5 cm niższa i ciągle mi dogryza, dlaczego ja wygładam przy takiej samej wadze korzystniej ja ona, i mam jej nie wmawiać, ze to róznica tych 5 cm we wzroście to robi, no ale dla mnie to tylko komplement :P

ktosieńka :D kazdy pewnie robi inaczej ja mam 10 miesieczna corcie i troszke pod nia robie:) zeby tez sobie podziubala gotuje ziemniaki z koperkiem, brokulki, marchewke, cebulke, dosypuje sporo swiezego koperku, zgniatam na drobno, jajko, bulka tarta i smaze na oleju sezamowym :) wuala ;)

warzywa wedle uznania, jajko, twaróg albo serek wiejski i masz placuszki ja robiłam w sobotę z cukinni z kalafiora można wedle zachcainek p[o prostu nawet kawałek fileta z ryby zmielisz i zrobisz pyszne kotleciki albo stek z łososia zawinąć w kapustę włoską i zrobić tak jak gołabki a można cukini, marchewkę, cebulę drobno potrzec czy posiekać, poddusić i do tego np kasza gryczana czy orkisz, ja dodaję do wszytkiego prawie czoisnek, bardzo dużo czosnku

Pippi Langstrumpf :D milego pluskania moja maruda trze oczka i probuje dac ja na popoludniowa drzemke jeszcze...u nas dopiero 16 30... zobacze...jak sie nie uda to ja przetrzymam do 18 a takie placuszki to wlasnie mozna zrobic ze wszystkiego :D

już jestem, też przy okazji się trochę pomaskowałam, wlosy umyłam, to chyba w końcu prasowanko dziś zaliczę jak usną pociechy adziam... ja też pozwoliłam sobie obejrzeć, super ja juz zapomniałam jak moje takie malutkie były, chociaż młodsza juz 20 miesięcy ma, ale jakaś taka \"duża\" już mi się wydaje

hehe :D zdjecia sa po to by je ogladac:D spoko ja siadam na krzeselko maz obiecal ze mi dzisiaj polozy farbe na wlosy :D na kolacje zjadlam sobie 2 kromki pelnoziarnistego chlebka z lososiem w musztardzie i kawalkami swiezego ogorka pyszne, taka mialam ochote na rybke potem godzina cwiczen i spac:) do jutra paaaaaa :D

zerknijcie Dziewczyny na ten artykuł http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=159 Kopiuje podstawowe info 1 GRUPA PRODUKTY WYSOKOBIAŁKOWE mięso białe i czerwone: drób, wieprzowina, wołowina i cielęcina, baranina, jagnięcina, dziczyzna mięso ryb, fauna morska: ryby, owoce morza nabiał: ser, mleko, jogurty, kefiry, śmietana, jaja rośliny wysokobiałkowe: soja i tofu 2 GRUPA PRODUKTY WSZECHSTRONNE warzywa: pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek, inne oleje roślinne orzechy i ziarna: orzechy włoskie, laskowe, ziemne i inne; ziarna sezamu, słonecznika, dyni i inne 3 GRUPA WĘGLOWODANY produkty bogate w skrobię: ziemniaki, kukurydza, ryż, płatki śniadaniowe, fasola, groch, kasze produkty z mąki: chleb, makaron, drożdżówki, ciastka, ciasta, herbatniki, sosy niektóre słodkie owoce egzotyczne: banan, mango, daktyle, figi produkty słodzące i słodycze: cukier, miód, syropy, czekolada, cukierki, batoniki 4 GRUPA OWOCE truskawka, jagoda, malina, jabłko, gruszka, arbuz, melon, cytrusy, ananas, kiwi, śliwka, nektarynka, brzoskwinia, suszone owoce. Podstawowe zasady diety niełączenia: # Produkty z grup 1 i 2 możesz łączyć; # Produkty z grup 2 i 3 możesz łączyć; # Nie jedz razem produktów z 1 i 3 grupy; # Produkty z grupy 4 jedz oddzielnie, co najmniej godzinę po lub przed innymi posiłkami, ewentualnie łącząc je z chudym mlekiem, naturalnym jogurtem, kefirem bądź maślanką; # Na kolację najlepsza kombinacja to produkty z 2 i 3 grupy.

oj dzieki pippi to mi naprawde wiele pomogło własnie wcinam kurczaka piers duszona w pieczarkach i cebuli