Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość testowoowow

przestępstwa internetowe - TEST

Polecane posty

Gość testowoowow

1. Karalność za przestępstwa komputerowe w prawie polskim regulowana jest w: a) ustawie kodeks postępowania karnego, o prawie autorskim i prawach pokrewnych i ustawie Prawo własności przemysłowej b) ustawie kodeks karny, ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych i ustawie Prawo własności przemysłowej c) jest materią nieuregulowaną pozostawiającą te kwestię przepisom prawa międzynarodowego 2. Przestępczość komputerowa obejmuje: a) zachowania przestępne związane z funkcjonowaniem elektronicznego przetwarzania danych, polegające na naruszaniu uprawnień do programu komputerowego, b) wszelkie zachowania związane z funkcjonowaniem elektronicznego przetwarzania danych, polegające zarówno na korzystaniu z uprawnień do programu komputerowego, jak i polegające na przetwarzaniu informacji, jej nośników i obiegu w komputerze oraz całym systemie połączeń komputerowych, a także w samym komputerze c) wszelkie zachowania przestępne związane z funkcjonowaniem elektronicznego przetwarzania danych, polegające zarówno na naruszaniu uprawnień do programu komputerowego, jak i godzące bezpośrednio w przetwarzaną informację, jej nośnik i obieg w komputerze oraz cały system połączeń komputerowych, a także w sam komputer 3. Katalog przestępstw stanowiących wg prawa polskiego piractwo komputerowe został w szczególności uregulowany w ustawie: a) kodeks karny b) ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych c) ustawie antymonopolowej 4. Wymień przynajmniej 5 czynów, które uznawane są za przestępstwa komputerowe. 5. Bezprawne wykorzystywanie programów użytkowych przez zmiany, zniszczenie lub ujawnienie danych to: a) superzapping b) impersonacja c) piggybacking 6. Baza danych podlega ochronie: a) zawsze b) jeśli przyjęty w nich dobór, układ lub zestawienie ma twórczy charakter, nawet jeżeli zawierają nie chronione materiały c) jeśli przyjęty w nich dobór, układ lub zestawienie ma twórczy charakter, pod warunkiem że zawierają chronione materiały 7. Twórca opracowania: a) nie nabywa żadnych praw do utworu oryginalnego b) nabywa prawa do utworu oryginalnego w zakresie w jakim dokonał opracowania c) żadna z powyższych odpowiedzi nie jest prawidłowa

Gość Kkoza2009
o rany! a mnie wyskocyło -to nie żart -i że jestem 1000000000 osobą co oglada tą reklamę i wygrałam ponad 20 000 dolarów -co za cyrki tylko miałam podać swoje dane........