Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomas88

problemy z zaskornikami na czole oraz w okolicach brody. Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość tomas88

Witam serdecznie od lat borykam sie z problemem tradziku, ale od jakiegos czasu calkiem opanowalem sytuacje o dziwo dzieki mydlu siarkowemu. Z tym ze przez caly czas mam pod skore malenie grudki, nie wiem czy sa to zaskorniki czy potowa, ktore w zaden sposob nie chca zejsc, mam je glownie na czole oraz w okolicach brody, sa one niewielkie oraz twarde, widac je glownie pod swiatlo. Lecz gdy mocno wycisne wychodzi z nich taka biala sucha substancja. Bardzo prosilbym bym po pomoc jak zwalczyc te niepozadane ciala obce. Czytalem nawet o takim przepisie o zastanawiam sie czy go nie zastosowac , z tym ze obawiam sie jak na mnie zadziala i czy nie spowoduje jakis problemow na mojej twarzy, bardzo prosze o jakiekolwiek porady odpowiedzi kup petroleum d-5 (okolo 5 zl) jest to tak jakby najczystsza i nietłusta postac nafty kosmetycznej. Kup także olejek pichtowy (okolo 8 zl za 10 ml)i zrób taką mieszankę: 40 ml nafty wymieszaj z 10 ml olejku. Najlepiej ta mieszanke zrob w tej buteleczce z nafty,a reszte nafty kdzies przelej ????

dobre jest tez od czasu do czasu oczyszczanie twarzy u kosmetyczki,choc wiem ze faaceta trudno do tego przekonac;p sa tez takie platki,na nos i brode specjalne na zaskorniki.uzywalam na nos i skuteczne.nivea.kupilam na allegro.moze poszukaj takich.co do przepisu to nie mam pojecia.

Gość tylkoniekosmetyczka
tylko nie kosmetyczka....ona może tylko narobić kłopotów! ktoś się kiedyś zastanawiał jakiej chemii używa do traktowania naszej skóry?? wiecie jaka jest chłonna skóra... ja używam wody z amolem zamiast toniku i nakładam mleczko nawilżające dardia z mocznikiem. to naprawdę pomaga i pryszcze, zaskórniki znikają..a do tego nie naraża naszej skóry na uszkodzenia i jakieś probelmy alergiczne.

Gość ntka-poziomka
mam taki sam problem...okropność!!!:(