Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytus

boli mnie nerka ratunu

Polecane posty

Gość edytus

jestem w 24 tygodniu ciazy i zaczela strasznie mnie bolec lewa nerka nie moge wytrzymac z bolu a lekarz bedzie u nas dopiero jutro czy sa sposoby na zlagodzenie bolu prosze pomorzcie

Gość mamamartynki
możesz połknąć nospę a jak nie pomorze to na pogotowie dzwoń!

Gość mamamartynki
oczywiście pomoŻe ;)

Gość edytus
juz bralam i nospe i apap i nic jej za sie slabo robi

Gość mamamartynki
dzwoń na pogotowie bo jak masz kolkę to Ci samo nie przejdzie a będzie bolało coraz gorzej. Ja straciłam przytomność z bólu tyle że nie byłam w ciąży. Przyjechali zrobili zastrzyk i po 10 min przeszło. W bólach nerek tzn. przy kolce pomaga chodzenie.

nospa i apap na ból nerki? :O Przecież boli, bo albo -jest infekcja -piasek -kamienie i na to nie pomagają środki przeciwbólowe :O

Gość jfifjiu
mnie jak bolal zab to wyrwalam :)

Gość moja kolezanka
jak byla w ciazy to tak ja nerki bolały ze nie mogła sie ruszyc i maż zawiózł ja do szpitala no i w tym szpitalu troche posiedziała , dostała anybiotyk

Gość edytus
chodzic mi ciezko bo boli mnie do tego u dou brzuszek przedwczoraj terz mnie bolala ale nie tak bardzo i jakos samo przeszlo a dzisiaj boli i nie chce przejsc

Gość edytus
szpitala sie boje bo opieka tam jest taka ze strach juz bylam na poczatku ciazy

Gość Brak stroju
Mnie w ciązy zaczeła pobolewać nerka,ale nie tak mocno jak opisujesz ale po badaniach wyszło,ze mam na niej piasek.Lekarz kazał mi baaaardzo duzo pić i dodatkowo kupic w aptece wode Jana.{pmogło bez leków.

Gość mamamartynki
Do chmurki nospę podaje się przy kolce nerkowej aby rozluźnić kanaliki w których znajduje się kamień bądź piasek. Nospa działa na wszystkie mięśnie gładkie. Edytus nie lekceważ tego, dzwoń po pogotowie. Ze mną na porodówce leżała dziewczyna z bólem który przetrzymała. Skończyło się cesarką choć do porodu było jeszcze trochę czasu. Maleństwo leżało pod respiratorem itd. Nie straszę Cię ale nie lekceważ tego.

Ja z powodu nerek przeleżałam dwa miesiące na patologii ciązy. Atak kolki, piasek i kamienie. Bolało tak, ze zadne domowe środki nie pomagały. Do tego wdała się infekcja. Dostawałam dożylnie i domięśniowo środki przeciwbólowe oraz antybiotyki. Ból byl tak okropny że co 4 godziny zastrzyk (Ketonal) :( Na szczęście z synkiem wszystko o.k. Urodzil sie zdrowy jak ryba, ale nie radzę ignorowac takich infekcji bo różnie może się skończyc. Zresztą mnie tak bolało że w podskokach biegłam do szpitala, aby dali tylko coś na ból :D

Może spróbuj trochę ogrzać - jakimś ciepłym ręcznikiem, kocem czy czymś. Wiem co to znaczy ból nerki - choć na szczęście nie w ciąży. Musiałam brać Ketonal, a to dość silny lek przeciwbólowy - w ciąży zdecydowanie nie dozwolony. To prawda, że może być infekcja, piasek albo kamienie, ale może być też zwyczajnie "przeziębiona".

ja. 25 - w niektórych przypadkach dozwolony, jak widać jestem tego żywym przykładem :) Ale tylko w warunkach szpitalnych, kiedy to inne środki przeciwbólowe zawodzą. Sama byłam w szoku czym oni mnie faszerują, ale w sumie zdałam się na ich wiedzę i doświadczenie :) Dzięki Bogu skończyło się pomyslnie.

Nie no wiadomo, że w szpitalu powinni wiedzieć co robią:) Być może ten w zastrzykach jest jakiś mniej inwazyjny - nie wiem, nie znam się:D Ja brałam tabletki.

Gość edytus
dziekuje za porady bylam na pogotowiu i dali mi nospe do miensniowo jutro mam usg nerek i zobaczymy co i jak. nospa zlagodzila troche bol ale tylko troche pozdrawiam