Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cclauudiaa

DRUGA CIĄŻA CZY TAKA SAMA JAK PIERWSZA?

Polecane posty

Gość cclauudiaa

Witam. jestem obecnie w drugiej cciąży w 7 tygodniu. Pytam doświadczone mamy czy ta druga będzie taka sama jak pierwsza? Tzn. pierwsza zakończyła sie przedwczesnym porodem, dziecko jest hipotrofikiem tzn urodziło się z niska masą ciała (tylko 1680 g w 35 tygodniu ciąży). Od 30 tygodnia maiałam silne skurcze łagodzone Cordafenem. Przyczyna tego wszystkiego pozostała do diś nie znana, gdyż wszystkie wyniki były ok. czy drugie dziecko i druga ciąża będzie taka sama?

Gość kalina85**
tez jestem ciekawa, urodziłam w 33 tyg z niska masa hipotrofia płodu waga 1550 nagle nie wiadomo dlaczego, badania były Oki.....boje się drugiej ciazy....

Gość kazda
ciaza jest inna u mnie pierwsza byla ksiazkowa bez zadnych komplikacji porod trwal okolo 6 godz od odpłyniecia wod. natomiast druga ciaza to byl koszmar . 9 tc zaczelam plamic dostalam luteine ktrora musialam brac do 20 tc , w 29 tc grozil mi porod przedwczesny bylam z tego powodu w szpitalu i lezalam pod kroplowka prawie tydzien , potem musialam brac doustnie fenoterol i mase innych lekow , po 2 tyg okazalo sie ze mam cukrzyce ciazowa i musialam byc na scislej diecie ( na szczesnie nie musialam brac insuliny ) przez caly ostatni trymestr meczyla mnie zgaga musialam spac prawie na siedzac tak mi stasznie podchodzila tresc zoładkowa pod gardło , przez ostatnie tygodnie nogi mialam jak balony , kostki tak byly spuchniete ze nie bylo ich widac , no i pod koniec kregosłup mnie bolal .na szczescie porod byl bardzo szybki a dzidzia urodzila sie zdrowa .porod trwal 1,30 h od odpłyniecia wod ( ledwo co przyjechalam do szpitala to urodzilałam dołownie po 30 min ) pierwszy porod w 41 tc drugi w 40 tc . tak jak widac obydwie ciazy byly rozne

Gość tatakaaa
u mnie obie ciąże były takie same. W oby dwu cukrzyca ciążowa, puchnięcie nóg, przytyłam po 12 kilo i obie urodziłam naturalnie dwa dni po terminie, bez żadnego wywoływania, leków itp. Piewrszy był synek w styczniu a dwa i pół lata później w czerwcu córcia. obydwoje ważyli po 3700 i mierzyli po 53 cm.

Gość pandia
każda ciąża jest inna

Gość babay
cclauudiaa-nie boisz sie?