Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakręcona totalnie

druga paca czy to się opłaca

Polecane posty

Gość zakręcona totalnie

Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym,2 pierwsze lata były płatne,teraz ostatni rok jest bezpłatny.Dostałam dzisiaj propozycję pracy u nowego pracodawcy i tutaj zaczyna się dylemat.Proszę odpowiedzcie ,jeśli się orientujecie ,bo już mnie głowa boli od nadmiaru sprzecznych informacji jakie wyszukałam.Pytania; 1-na jaki etat mogę być zatrudniona u nowego pracodawcy?(wiem,że obecnego nie muszę informować,mam u niego pełen etat na czas nieokreślony) 2jak naliczane byłyby lata pracy? 3-kto pieczętowałby mi książeczkę zdrowia 4-jeśli pod koniec wychowawczego zajdę w drugą ciążę,to od którego z pracodawców naliczą mi chorobowe i u którego będę później na wychowawczym Wiem,że kręcę strasznie,ale nie ja jedna :).Pomóżcie,bo zwariuję i nikt jużzwariowanej mamuśki do pracy nie weźmie.

Jak dla mnie to powinnaś przerwać wychowawczy i rozwiązać umowę z dotychczasowym pracodawcą, żeby podjąć nową pracę. Na wychowawczym można dorobić tylko jeśli nie koliduje to z osobistą opieką nad dzieckiem.

na pewno możesz byż catrudniona na wychowawczym na pól lub mniej etatu nie musisz sie zwalniac u dotychczasowego

Gość zakręcona totalnie
A jeśli zostanę zatrudniona na 1/2 etatu?Właściwie to zatrudnienie jest mi potrzebne do tego,żeby nie mieć zbyt dużej luki w praktyce(będzie co do CV wpisać),bo poza tym plusów chyba nie ma .

Gość zakręcona totalnie
kurcze w necie są sprzeczne informacje,czy ja muszę w ogóle informować starego pracodawcę ,że poszłam do nowego?

Gość Jessy27
z mojej lekko prawniczej orientacji, możesz mieć tyle umów o prace ile ci sie podoba. i nie masz obowiązku informowania jednego pracodawcy o drugim. Wychowawczy masz w stare pracy, nie ma to nic do rzeczy. Jednak ZUS nalicza lata pracy pojedyńczo,

Zadzwoń do PIP, inspektor pracy to najpewnieniejsze źródło informacji, nr znajdziesz w necie. Udzielaja porad przez telefon, sama dzwoniłam do nich kilka razy.

Gość swietne jest zachodzenie w
planowaną ciążę na wychowawczym:o niezłe robienie w konia pracodawcę:o